Ek gıda havuç alerjisi olabilir mi

guldennnnnn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
236
44
31
Merhaba oğlumun süt ve çoklu besin alerjisi var bugün ilk defa saat 15 :00 gibi havuç püresi tattırmıştım bir iki saattir huzursuzluk vardı az öncede fışkırarak kustu havuç parçacıkları da vardı . Hala huzursuz alerjisi tetiklendi bir şekilde ama havuçtan dolayı mı yoksa bugün badem sütü içmiştim market ürünü. Ondan dolayı mı anlayamadım havuç sizlerde alerji yapmışmıydı hangisinden oldugunu bilmediğim için havucu tekrar yarın tattırıp tattırmamakta kararsızım

Ek gıda döneminde oğluma domates ve çilek dokunmuştu ama kusma değil. Verdiğim anda ağzının kenarlarında ve yüzünde benek benek kızarıklıklar oldu.

Çok mu tüketti, öncesinde veya sonrasında fazla emdiyse sindirememiştir.

Yeni tadim yaparken minik minik pureler halinde veriyoruz.

Once dudağının kenarina degdiriyoruz, ciltte tepki var mi diye, ardindan cay kasigi kadar 3 gun, tatli kasigi kadar 3 gun seklinde ilerliyoruz.

Yani bebeginiz alerjikse zaten bi anda neyi cok verirseniz verin tepki verebilir, pureyi pişirerek mi yaptiniz?

Yeni tadim yaparken minik minik pureler halinde veriyoruz.

Once dudağının kenarina degdiriyoruz, ciltte tepki var mi diye, ardindan cay kasigi kadar 3 gun, tatli kasigi kadar 3 gun seklinde ilerliyoruz.

Yani bebeginiz alerjikse zaten bi anda neyi cok verirseniz verin tepki verebilir, pureyi pişirerek mi yaptiniz?
Evet pişmiş havuç püresiydi zaten hiç istemediydi yarım çay kaşıgı bile gitmemişti midesine bende zorlamadıydım ilk gün diyerek ama böyle oldu anlamadım

Evet pişmiş havuç püresiydi zaten hiç istemediydi yarım çay kaşıgı bile gitmemişti midesine bende zorlamadıydım ilk gün diyerek ama böyle oldu anlamadım
Normalde kusan bir bebek mi peki? Öğürmüş olmasın? İlk ek gıdada bebekler öğürür bu bir reflekstir biraz kusadabilirler. Mecbur 3 gün sadece havuç deneyeceksiniz. Sakın başka bir şey vermeyin anlamazsınız. Bakalım yine aynısı olacak mı az verin ama

Normalde kusan bir bebek mi peki? Öğürmüş olmasın? İlk ek gıdada bebekler öğürür bu bir reflekstir biraz kusadabilirler. Mecbur 3 gün sadece havuç deneyeceksiniz. Sakın başka bir şey vermeyin anlamazsınız. Bakalım yine aynısı olacak mı az verin ama
Kabak verdiğim zaman çok öğürmüştü. Havuçta da midesi bulandı ancak kusmamıştı 6 saat sonra yoğun kusması oldu o yüzden anlayamadım havuçtan dolayı mı.
Normalde kusan bir bebek değil alerji kaynaklı İlk 3 ay çok kusması olmuştu diyetime dikkat ettiğim sürece kusması yoktu

Kabak verdiğim zaman çok öğürmüştü. Havuçta da midesi bulandı ancak kusmamıştı 6 saat sonra yoğun kusması oldu o yüzden anlayamadım havuçtan dolayı mı.
Normalde kusan bir bebek değil alerji kaynaklı İlk 3 ay çok kusması olmuştu diyetime dikkat ettiğim sürece kusması yoktu
Öğürme normal bir refleks. Bütün çocuklar ek gıdaya başlayınca öğürür 2 hafta falan hatta 1 ay bile sürebilir.
6 saat sonra kusması başka bir ihtimal doğuruyor olabilir. Siz yine de yarın da sadece kabak verin az şekilde ama siz de badem sütü vs bir içmeyin bakalım kusacak mı yine. Belki bademe alerjisi var

Siz simdi yarin badem sutu icmeden (ki bildigim kadariyla alerjik degil) sadece havuc puresi verin. Yogun kusmayi bi tarif eder misiniz?

Siz simdi yarin badem sutu icmeden (ki bildigim kadariyla alerjik degil) sadece havuc puresi verin. Yogun kusmayi bi tarif eder misiniz?
Kuru yemiş yasak ancak kavrulmamış fındık Antep fıstığı yediğimde bir problem olmamıştı . Badem sütü de o sebeple birşey yapmaz diye düşündüm aylar sonra ilk defa içtiydim. Fışkırarak kustu bir anda havuc püresi bile sindirilmemişti . Umarım ikisi de suçlu değildir.🙂diyet açma sürecimiz de başarısızdı. Yiyecekleriniz sınırlı Şimdi ek gıdada da sorun yaşmak istemiyorum

6 saat sonra kustuysa havuçtan olduğunu düşünmüyorum. Emiyorsa sizin yediğiniz bir şeyle alakalı olabilir. Ya da alerji değil başka sebepten kusmuştur

Fiskirarak mi kustu, ee cocugunuzun reflu durumu olabilir mi?
Kuru yemiş yasak ancak kavrulmamış fındık Antep fıstığı yediğimde bir problem olmamıştı . Badem sütü de o sebeple birşey yapmaz diye düşündüm aylar sonra ilk defa içtiydim. Fışkırarak kustu bir anda havuc püresi bile sindirilmemişti . Umarım ikisi de suçlu değildir.🙂diyet açma sürecimiz de başarısızdı. Yiyecekleriniz sınırlı Şimdi ek gıdada da sorun yaşmak istemiyorum

Fiskirarak mi kustu, ee cocugunuzun reflu durumu olabilir mi?
Alerji kaynaklı midesi hiç rahat olmadı doğdu doğalı ancak kusmamız yoktu 3 aydır . Sanırım mama kaynaklı bir sorun var mama sonrası bugün kötü oldu yine kustu . Dünde mama vermiştim . Bakalım takip edicem yarında aynı durum olursa doktoruyla görüşürüm

Alerji kaynaklı midesi hiç rahat olmadı doğdu doğalı ancak kusmamız yoktu 3 aydır . Sanırım mama kaynaklı bir sorun var mama sonrası bugün kötü oldu yine kustu . Dünde mama vermiştim . Bakalım takip edicem yarında aynı durum olursa doktoruyla görüşürüm
Alerjiden suphelendiginiz zamanlarda suphelendiginiz gida haric baska birsey yedirmeyin yoksa ugrasir durursunuz ki baska gidalar ile karisinca da alerjiye sebep olabilir.

X