Bebek Beslenmesi ek gıda almıyor uyumuyor lütfen yardım edin anneler..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aresim

prensesim ben !
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
362
3
96
41
Samsun
arkadaşlar benim oğlum yarın tam 6.ayını dolduracak 1 aydır hergün sebze çorbası yapıyorum hala 2 -3 kaşıktan fazlasını veremedim aynı dr.ların önerisi gibi ilk meyve suyu ile basladık sevmedi pütürlü vermeye basladım dudağına değdiği anda hırçınlaşıyor kafasını çevirip duruyor sebze çorbasıda nafile içiremiyorum yoğurt ,hazır mama ne yaptıysam yok almıyor ama biz eşimle sofrada yemek yerken heyecanlanıyor bizim yediğimizden istiyor onunda tadına baktırıyorum ama öğün olarak vermiyorum tabiki..ve beni çok sık emiyor gece hiç uyku uyumuyorum diyebilirim çok sık uyanıyor ve emiyor yalancı emzik gibi kullanıyor beni oğlum uyuyor beni emerken ama artık çok yoruldum gece mama ver dediler denedim almıyor ki hani yesinde uzun uyusun mamanın kıvamını açtım biberonla verdim bu sefer tam ayıldı :) enerji doldu sanki çocukta .. diş çıkarma yok yani benim tahminimce cünkü keyfi yerinde emdiği sürece sorun yok öğle uykuları kuş gibi en fazla 1 saat uyuyor 1 saat içinde uyanıp emerek tekrar uyuduğu çok oluyor..bu arada oğlum geçen ay 8 kilo 300 gr.dı 1 ay geçti tabii şuan kaç kilo bilmiyorum yarın asılarımız var sonraki günde kontrole götürcem o zaman öğrenecem kilosunu.. tombul bir bebek..( doymasa kilo almaz )
kızlar ne olur söyleyin bunun bir yolu var mı ben oğluma nasıl yemek yedirecem nasıl uyumasını sağlıcam önerilerinizi bekliyorum..
 
kimse neden cvp vermiyor çok mu içinden çıkılmaz bir durum ?
 
Ah bu yemek sıkıntısı, kahrediyor insanı... Masada siz yerken heyecanlanıyorsa o zaman onun için hazırladığınız yiyeceği vermeyi denediniz mi? Tv de renkli görüntülere baktırarak da denenebilir.Acıkıp ağladığında birkaç kez çorba vermek için uğraşsanız, hemen memenizi vermeseniz.
 
o zaman daha cok aglıyor her yolu denemeye calısıyorum bugün dr a gidecez bakalım o neler tavsiye edecek
 
benim kızımda 10 gün sonra 5. ayını dolduracak... bende aynı sıkıntıları yaşıyorum ek gıdaya başladım önceleri sadece tattırıyodum. bu aralar biraz doyurucu vermek istiyorum ama almıyor bikaç kaşık alıyor sonra şarkılar söyleyerek zar zor yediriyorum tabi yine çok yemiyor ben sadece elma havuç armut verdim şimdiye kadar yoğurt ve sebze çorbaları 2 hafta sonra dedi doktor onlarıda sevmezse ne yaparım bilmiyorum çünkü yakında işe başlıyorum bu arada aptamil sütlü pirinçli mamada verdim iki gün yedi sonra yine istemedi gece saat başı kalkıyorum bende tam doymadığı için sürekli uyanıyor emmek için...doktorunuzun tavsiyelerini yazarsanız sevinirim
 
o zaman daha cok aglıyor her yolu denemeye calısıyorum bugün dr a gidecez bakalım o neler tavsiye edecek

Bugün bebeğim sabah kahvaltı yapmadı, elme koymuştum içine ona yordum.Zaman geçti, emmedi, uyudu.Uyandı çorba verdim, içmedi.Süt verdim almadı, uyudu.Böyle akşam ettim.İlk kez oluyor...
Doktor ne söyledi, paylaşır mısın?
 
arkadaslar dr.umuz gece uyanmalarına karnı actır yada demir eksikliğinden uyanabilir dedi bu arada yemek konusunda sebze corbasını cesitlendir dedi mutlaka begenecegi bişe olur dedi bende herşeyi yaptıgımı söledim mamayı verdiğim kasıgı sordu plastik bebek kaşıklarından kullanıyorum bizim kullandıgımız tatlı kaşığı yada cay kasığı dene dedi birde senin onu emzirdiğini biliyor ağlarsa emecek babası yada evde olan baska birisi vermeye calışsın dedi sonuç olarak dün ıspanaklı corba yaptım ilk kez yedi sevdi die bugünde yaptım ama bu sefer yemedi hala meyve püresi yemiyor şuanda emzirdim ve uyudu ocakta pirinç haslanıyor yoğurt çorbası denicem oğlum yemek yemiyor ama ben kafayı yicem umarım bu geçiş dönemi uzun sürmez
 
Bebeği ek gıdalara alıştırma cocukgelisimi.org ta...Ek gıdalara; kaşık ya da bardakla, azar azar ve teker teker bebeğin besini kabul edip etmediği gözlemlenerek başlanmalıdır. Bir besine yeni başlandığında bebekte; kabızlık, gaz, alerji gibi sorunlar görülebilir. Bu durumda besinin verilmesine bir süre ara verilip tekrar denenir, sorunun hangi besinden kaynaklandığını anlayabilmek için aynı anda birden fazla ek besine başlanmaz. Tamamlayıcı besinlere başlamada ve uygulamada her çocuğa aynı şekilde uygulama yapılmaz. Her çocuk aynı besini aynı zamanda almayabilir. O zaman o besine eş değerde bir başka besin verilebilir.

 Ek Besinlere Alıştırmada Uyulması Gereken Kurallar
 Bebeğinizin huysuz ve yorgun olduğu zamanı tercih etmeyiniz.
 Sakin olun ve yeni beslenme şeklini hem sizin için hem bebeğiniz için iyi
bir deneyim haline dönüştürünüz.
 Bebeğiniz yeni emzirildiyse veya biberon maması ile beslendiyse
denemeyi erteleyiniz.
 Bebeği beslemeyi diğer işleriniz arasındaki 5 dakikalık süre içerisine
sığdırmaya çalışmayınız.
 Bebek kıpır kıpırken, durmuyor ve oturmuyorken deneme yapmayınız.
 Bebeğe kaşıkla besini vermeden önce masaya veya mama sandalyesine
bir parça yiyecek koyunuz ve besini tanımasına izin veriniz.
 Hastalık, ateş, diş çıkarma gibi nedenlerle keyfi kaçan bir bebeğe yeni
besinler denemeyiniz.

Ek Besinler Verilirken Dikkat Edilecek İlkeler
 Ek gıdaları bebeğe uygun bir kaşıkla ya da bardakla veriniz, biberon
kullanmayınız.
 Bebeğinize vereceğiniz her türlü gıda doğal ve taze hazırlanmış olmalıdır.
 Yutmasını kolaylaştırmak ve ek gıdanın akciğere kaçmasını engellemek için ek gıda verirken onu kucağınızda kendini güvende hissedecek şekilde dik olarak tutunuz.
 Besinlerin doğal tatlarına alışmalarını sağlayınız.
 Bebeğiniz için hazırladığınız besinlere katı yağ, şeker, tuz ve baharat
katmayınız.
 Bebeğinize vereceğiniz ek gıdayı onun gelişim düzeyine göre ağzında kontrol edebileceği ve yutabileceği besinlerden yumuşak, pürtüksüz yarı sıvı besinler seçiniz.
 Her yeni gıdaya tek tek ve yavaş yavaş başlayınız, az miktarda başlayıp (3-4 çay kaşığı) her gün artırınız. 3 gün bir gıda denenip daha sonra başka bir gıda denenebilir.
 Sevmediği bir gıdayı zorla vermeyiniz, yeniden denemek için bir süre
geçmesini bekleyiniz.
 Yeme hızı bebek tarafından belirlenmelidir.
 Beslemeden önce bebeğin kaşıktaki yiyeceğe ilgi göstermesini bekleyiniz.
İsterse bebeğin yiyeceği elleyerek tanımasına izin veriniz.
 Zamanla bebeğinizin kendi kendine yemesine izin veriniz, bu onun özgüvenini artırır.
 Ek gıdalara başladıktan sonra da bebeğinizi 2 yaşına kadar emzirmeye devam ediniz.
 Diş çıkarma dönemi bebeğin iştahsız ve huzursuz olduğu zamanlardır. Bu
dönemlerde bebek anne sütü veya biberon mamasını daha fazla almak
isteyebilir.
 Fazla ısrarcı olmayınız.
 Çocuğunuza bir yaşına gelene kadar mümkünse inek sütü vermeyiniz. Erken yaşta verilen inek sütü çocuğunuzda alerji ve kansızlık yapar.
 Çocuğunuzu kansızlıktan korumak için demir yönünden zengin et, yumurta, mercimekli baklagiller, pekmez gibi ek gıdalar veriniz.
 Çocuğunuza vereceğiniz ek gıdaların A vitamini açısından da zengin taze sebze ve meyve olmasına dikkat ediniz. Bu, onu hastalıklardan koruyacaktır.
 Hazırladığınız gıdaları oda ısısında 2 saatten fazla bekletmeyiniz.
 Konserve, dondurulmuş ve paketlenmiş yiyecekleri, hazır meyve suları ve kolalı içecekleri, içine boya, tatlandırıcı veya aroma katılmış besinleri bebeğinize asla vermeyiniz.
 Çocuğunuz ile birlikte siz de yiyiniz; bu, onun iştahını artıracaktır. Çocuklar kalabalıkta yemek yemeyi severler.
 Bebeklere pişmemiş havuç, sosis, fındık, fıstık, çekirdek, üzüm, gibi küçük kuru yemişler vermeyiniz. Bunlar, nefes borusuna kaçarak boğulmaya ve akciğerlerin zarar görmesine neden olabilir.

Bebeklerin Katı Besinlere Geçişinde Karşılaşılan Problemler
Bebeklerin katı besinlere geçişi önemli bir süreçtir. Bu süreçte zaman zaman
problemlerle karşılaşılabilir. Bebek katı besinleri yemeyi reddederse; Kaşık olarak parmak ucunuzu kullanınız. Bebekler kaşığa nazaran parmakları daha
hoş karşılar. Bir parça sebze ya da meyve püresini parmaklarınıza koyunuz ve bunu oradan emmesine izin veriniz. Bu şekilde rahat yemeyi öğrendikten sonra, bir miktar yiyeceği dilinin ucuna yerleştiriniz böylece zamanla dilinin ucundaki yiyeceği geriye doğru boğazına atarak yutmayı öğrenebilir.
Plastik ya da tahta kaşık deneyiniz; metal kaşıklar, soğuk hissi verir, bebeğinizin dikkatini çekerek yemesini engelleyebilir.
Yemesi için zorlamayınız. Bebeğinizi beslemenizdeki amaç, ona yeni tatlar ve yeme yöntemlerini tanıtmaktır.
Zaman zaman bebeğiniz, katı yiyecekleri istemeyecektir. Bu olduğu zaman, ısrarcı olmayın ve başka bir gün deneyin. Bebeğiniz hazır olduğunda yiyecektir.
 
tatlım benimkide 5 inci ayını bitirdi bu gun ama 3 gündür herşey çok güzelken birden gün içinde 15 20 dk uyumaya başladı öğlen uykusunu bile sadece gece uyuyor adam gibi. doktor 6. ayından sonra bebekler az uyur zaten dedi. yemek konusundada çeşitlerini yap bence bende meyve suyu ile başlamıştım ama hiç çorba vermedim meyva püresi ile devam ettim mevyalar bitince sebzeye geçtim şimdi herşeyi yiyiyoruz. yoğurt hariç
 
benim oğlum meyve suyuda meyvenin püresinide yemiyor ne yapıcam bilmiyorum çok bunalmış bir durumdayım
 


Arkadaşım sorun ne anlamadım??:44: Benim kızım 7 aylık aynı şeyleri yaşadım ve hala yaşamaktayım. Seni emiyor olmasından daha güzel birşey yok. Ek gıda zaten doyurmak için değilki yeni tadlara alışması için. Bizim anlamadığımız nokta bebişlerimizin midesinin ne kadar küçük olduğu. Sonuçta 2-3 kaşık dahi alsa yeterlidir bence. Zamanla o tada alışacak ve porsiyonu artacaktır. Birde çorba yerine püre şeklinde verin bence. Kızım yavaş yavaş porsiyonlarını arttırıyor.

Bana kalırsa sizi emiyor olması büyük nimet.Kendinizi ve bebeğinizi sıkıntıya sokmayın. Biraz zaman lazım :))

Sevgiler,
 
çorbasının içine bal kabağı koymayı dene.ben oğlumu çorbaya öyle alıştırdım.hem tat veriyor hemde çok faydalı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…