4 ayı bitecek. Ya açıkçası bebege uygun birşey bulamıyorum. Ve anne sütünden feragat edilecek gibi geliyor. Siz neden emzirmeden önce yapin tadimlari dediniz ? Doymasın diye mi onu anlamadim. Bir de ek gıdaya başlayanlarda gözlemlediğim birşey oldu , cocuk sadece yemek yiyor cocuk sadece brokoli yiyor cocuk çorbalara elini daldırıyor akşama da köfte yiyor ama hala emziriyorlar o çocuğun midesi nasil bunlari alıyor
![Face with rolling eyes :rolling_eyes: 🙄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
hayret ettim adı üstünde ek gıda. Ama bunlar resmen menü yapmış. Yani cocugun önünde biseyler var hep sanki yetişkin gibi. Bir de anne sütünde D vitamini hariç yani sanirim cok az miktardaymış bütün vitamin mineral antikorlar varken neden başka besin vereyim ki diye düşündüm. Bir de daha kötüsü de boyle erken başlayanların çocukları aslinda yemiyor icmiyormus
![Face with rolling eyes :rolling_eyes: 🙄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
cocugum 14 aylik yemiyor 15 aylik cok zayıf bilmemne tarzı seyleri cok duymaya okumaya başladım
![Face with rolling eyes :rolling_eyes: 🙄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
tabi her cocuk farklıdır da. Oyle birşey olacak diye birşey de yok ama
Sizi çok iyi anlıyorum her anne meleği için en iyi olan neyse onu arayıp bulmak ister. Ek gıda dönemi yaklaşıyo ve duyduklariniz okudujlariniz ,bilincaltiniz meleginiz için en iyisinin kritigini yapıyo.
Sorularınızı cevaplamaya calisicam umarım tatmin edici olur. Elbette araştırmaya devam edin .
-Eğer sütünüz coksa ek gıdaya geçiş için 6. Ayını doldurmasını beklemenizde bir sakınca yok.
- meleklerimiz büyüdükçe anne sütünün de yapısı değişiyo yani düşündüğünüz gibi 4. Aydaki sütünün bebeğinize faydasiyla 9. Aydaki faydalı yapısı aynı değil.
-bebeginiz büyüdükçe zaten sütünüz artık ona yetmeyecek heleki 9. Ay civarı bebeğinizin hareketleri arttığı için besin ihtiyacı da artacak biraz daha karbonhidrat barındıran tok tutan gıdalara ihtiyacı olacak. Sağlıklı uyuyabilmesi için tok olması gerekiyo ve anne sütünün 6. Aydan sonra tok tutabilmesi mümkün olmuyo.
- tadimlari emzirmeden önce yapmanızı onermemin nedeni karnı tokken yaparsanız ek gıda geçiş süreci daha rahat geçer gıdaları deneme konusunda daha istekli olur.
- çocuklar için bir sürü şeyler hazırlarız ve her zaman bebeğin yiyebileceginden fazlasını hazırlarız çünkü dediğiniz gibi elini daldiriyo beş kaşık miktarı yerlerde bir kaşığı ancak ağzında , brokoli gibi daha katı şeyleri tutabilmeleri açısından büyük yapıyoruz. Bazen hiç yiyemez sadece oynarlar bazen düşündüğünüzden fazlasını yerler. 4 aydır fark etmissinizdir ki bebekler çok hızlı büyür , onlardaki hormonlar bunu sagliyo ve sindirim sistemlerinin emilimi oldukça yüksektir. Ayrıca ek gıdaya geçiş sürecinde sadece tadimla ilerliyorsunuz sütünüz varsa iki ay tadım yaptiriyosunuz sonra ki iki ay yine ana doyma maddesi anne sütü ama çeşit artıyo az da olsa miktarı arttiriyosunuz. Sonraki iki ay anne sütü ve ek gıda yarı yarıya ama sonra ek gıda ana doyma maddesi oluyo. Anne sütü devam etmeli kesinlikle çünkü sizden alacağı antikorlara ihtiyacı var.
- anne sütündeki demir 6. Aydan sonra yetersiz kaliyo maalesef ve eğer ek gıda süreci doğru yonetilemezse bebeklerde demir eksikliği oluşuyo.
D vitaminini zaten damla olarak da kullanacaksınız
- beslenme süreci doğru yönetilmesi gereken bi süreçtir. Çocukların bir kısmı bu süreç yanlış yönlendirildiği için yemek yemek istemez , seçer ,inat eder .bir kısmında da iştahsızlık vardır ki her çocukta olacak diye bişey yok.
Ebeveynler olarak dikkat etmemiz gereken şey sağlıklı ve lezzetli gıdalar hazırlamak. Yani sadece sağlıklı olması yetmez lezzetli olması da çok önemli onlarında da damak tadı var . Meleginizi sağlıkla büyütün