Bebek Beslenmesi Ek besinlere ilk olarak neyle başlamalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bynlmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
154
8
46
Edirne
Merhaba arkadaşlar benim tecrübeli annelere birkaç sorum olacak. Bebeğim 5.5 aylık oldu, doktor 15 gün sonra ek besinlere yoğurt ile başlayabilirsin dedi. Ama internette ilk olarak pirinçli muhallebiyle başlandığını okudum. Siz neyle başladınız? Acaba yoğurt ağır gelip gaz yapabilir mi? Önce pirinçli mamalarla mı başlamalıyım?
Yoğurdu küçük kutu sütlerle yapsam ve içine maya olarak hazır yoğurt kullansam uygun olur mu?
Yoğurda alıştıktan sonra patates püresiyle devam edebilirsin demişti. Patates püresini biraz sulu mu hazırlıyorsunuz yoksa sadece patatesin püresini yutabilir mi?
Su vermeye ne zaman başladınız? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

slmm ilk olarak elma suyunu versen daha ii olur ben doktoruma her şeyi sorabiliyorum sanırım sen sormuyor sun...
cam rendede sabah 9 gibi elma suyu 1 hafta sonra havuç suyu sonra şeftali organik püreler var onlardan verebilirsin . daha sonra öğleedn sonra 4 gibi yoğurt belli bir süre sonra akşam 8 gibi kaşık maması pirinçli sütlü olanlardan daha sonra sebze püresi ama detaylı bunlar nette var püreler ilk suyunu vereceksin sonra püre olarak vereceksin..Benim beğeğimde 6 ayını yeni bitirdi...

ilk meyve suyuyla başlanır. elmayı cam rendeden geçirip suyunu verebilirisin. ama önce azdan başla yavaş yavaş arttır. sonra havuçla karıştır.
yoğurt 6 aylık yiyebiliri ben sütaş babymix verdim severek yiyor hala.
patatesi havuçla haşla sonra blendırdan geçir. önce çorba kıvamında olacak. buna alışınca içine mevsim sebzelerini tek tek atarsın. önce çorba kıvamı sonra püre kıvamı olacak.
internetten bakabilirisin. ayına göre hangi meyve ve sebzeyi verebileceğin yazar.
ben muhallebi pek yedirmedim. kilosu iyiyse gerek yok. dr. bize vermedi.
suyu ben doğduğundan beri veriyorum.
dr. bana da 6 aylık başla dedi ama ben 15 gün erken başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…