• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek besinlere başlayınca bebeklerinizin kakişleri sertleştimi??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adescik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
131
0
96
İstanbul
kızımı anne sütüyle besliyorum günde bir seferde çorba içiyor sadece... ama sert topak halinde kakiş yapmaya başladı.. bir yerde okumuştum doymadıgında top top kaka yaparmış... ama doymadıgını düşünmüyorum.. sizinde böyle oluyormu??

evet benim oğlumda da biraz kabızlık oldu, armut suyu verdiğim zaman rahatça yapabiliyor ama..

Farklı bir besin sebebiyle kakişde değişiklik normaldir. Çorbalarında saf zeytinyağı kullanın. Birde çorba içiyorsa zaten meyve falan da yiyebiliyor olmalı. Armut verebilirsiniz.
Bol su içmesine dikkat edin.

Farklı bir besin sebebiyle kakişde değişiklik normaldir. Çorbalarında saf zeytinyağı kullanın. Birde çorba içiyorsa zaten meyve falan da yiyebiliyor olmalı. Armut verebilirsiniz.
Bol su içmesine dikkat edin.

su içiremiyorum, sinirleniyor belki ondanda olabilir.. tşk..

Ya bende okudum aç kalan bebek top top sert kaka yapar diye... Gün içinde 1 küçük kase sebze çorbası, 1 küçük kase yoğurt, yarım yumurta sarısı 20 gr. labne peyniri 30 cc pekmezli ıhlamur, mevsim meyve suyu, su, bazen isterse anne sütü, akşam yatarken pirinç unu maması... Halen aç kalıyor olabilir mi? Sert ve katı kaka yapıyor anlamadım.. Su çok vermeye çalışıyorum ama almıyor..

aç kaldıklarından değil bağırsakların ek gıdalara yeni yeni alışmasından kaynaklanıyordur,benim kızımda o dönem öyleydi,meyve püreleri çok işe yaramıyordu özellikle muhallebi sertleştiriyordu,babymix yediriyordum yoğurt olarak o çok rahatlatıyordu.

benim oğlumda da aynı sorun oldu oluyo da ara ara.9 buçuk aylık şu anda. ek gıdaya 4buçuk aylıkken başlamıştım we oluyodu ara ara.ek gıdaya geçişte yemeklerden dolayı we arkadaşımın da dediği gibi bağırsakların da yeni alışmasından dolayı sert yapabilirler.benim oğlum da şu an sert yapıyoo ama dün akşam bizi şaşırttı.inanmııcaksınız ama kakişi sırtına kadar çıktı bu bu arada anlık oluyo yanına geldiğimde oğluma bir baktım ki sırtı mırtı kakiş olmuş hemmen banyoya....40ladım oğlumu:)arada böyle de oluyo yani endişelenme:):)))))

Back