• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek besinlerden sonra devam sütü???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

marmellata

Che sarà, sarà
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
3.339
78
163
anne sütü vermeyen arkadaşlar
bebekleriniz ek gıdaya geçtikten sonra devam sütüyle aranız nasıl oldu?
bebeğimi emziremedim.
o yüzden devam sütü günde 500ml vermeye çalışıyorum.
ama zorla..
sizde durum nasıl?

slmlar bende emziremedim ilk 3 ay pompa ile verdim sonra mama daha sonra ek gıda bi ara bende 500 oluca2kk diye şaartlanmıştım ama olmuyordu. pirinç unlu mama yaptım verdim 3 ölçek yoğurt yaptım verdim bi sürü şeye ekledim yedirdim zamn zamn . sendde öyle denebilirsin cnm

bende 4. aydan sonra emziremedim. reflümüz olduğu için AR mama veriyodum. ek gıdalara başlayınca bir süre sonra oğlum mamayı içmemeye başladı. haksız da değildi AR mama iğrenç bir tad ve kokuya sahip. bir süre kaşık mamalarıyla idare ettik. sonra aptamil gece devam sütü aldım. onu sevdi bayağı. gece uyanırsa ondan veriyom. gün içinde de yemek düzenine göre bazen veriyom bazen vermiyom. toplamda taş çatlasın 350 ml içiyo. ama 500 ml falan hayal yani o zaman ek gıdayı neresine yicek çocuk:)

doktorum da içmiyosa zorlama çok önemli değil dedi.

benim bebeğimde ek gıdaya geçtiğinde devam sütünü azaltı çok panikledim ama gerek yokmuş onu çokda içmesi gerekmiyormuş doktorumuz günde 500ml içerse ek gıdayı nasıl yesin isterse istediği kadar içsin demişti. onun yerine pirinç unuyla mama yaptım, kendi yaptığım bebek bis. ile meyve püresi karıştırdım verdim. merak etme onu içmedi diye aç kalmıyor bebişlerimiz:emir_bebek:

aç kalmadığını biliyorumda benim endişelendiğim
çok hemde çok az emzirdim
mama verdim
şimdi mamayıda az alınca bağışıklık nasıl olacak?
acaba ilaç takviyesi var mı?

bizde ilaç vs yok.
bugun doktora özellikle yine sordum. satmak için deniyor dedi ilerde yoğurtlarda deniyor dedi aldanmayın dedi içtiğ kadr alsın dedi.

bende pek emziremedim oğlumu şdevam sütü içti hep. şuan 1 yaşında devam sütünü çok seviyor,sabah uyanınca 250ml ve gece yatmadan 250ml seve seve içiyor.gündüzleri ek gıdalarımız var hep tabiki.:56:

ben ancak 15 gün emzrebildim oğlumu. sonrasındaysa ise hep süt mamalar. katı gıdalarla birlikte sütüde bırakmadım ama hiçte zorlamadım. şu an 13 aylık artık normal sütte veriyorum. bu yüzden devam sütünü 300 cc ye indirdim. oda gece yatmadan önce sadece. kahvaltısında normal süt veriyorum. bağışıklık için ımmuzing isimli bitkisel bir ilacı önermişti bir eczacı arkadaşım. aslında her gün veriliyormuş ancak doktorumuz bize sadece gribe meyilli olduğunda farkedersiniz zaten o zamanlarda verin diyerek yazdı. koruyucu özelliği varmış istersen doktoruna bir danış canım. ama meyvasını sebzesini yeteri kadar alıyorsa aman 500 ü tamamlıyim diye zorlama çocuğu.benimki dediğim gibi sadece 15 gün anne sütü aldı ama maşallah ne hastalık biliriz adam gibi ne dişlerde sorun yaşadık.

bende emziremedim ilk üç ay pompa ile sağdım sütümü ve devam sütü takviyesi.3 aydan sonradevam sütü.bende 500 ml kafama taknıştım ama tamamlayamıyordum.cumartesi doktora sordum.öyle birşey yok dedigünde ne kadar kalsiyumlu gıda alması gerekiyor diye sormalısın dedi.bunun içine kaşık mamasıda yoğurtta giriyor dedi.oda toplam 400-600 ml olması gerekiyor dedi rahatladımbende dedğiniz gibi tamamlayamıyorum 500 çünkü.

Back