• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek besinler bulamaç gibi olmak zorunda mı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
kızlar bebeğim 6. aya girdi. muhallebi, yoğurt falan veriyorum da ay sonunda kahvaltıya başlayacağız inşallah. ama kahvaltı tariflerine bakıyorum benim midem bulanıyor. hiç denemediğim için de bilemiyorum. tecrübeliler söylesin. mesela peyniri, pekmezi falan tek tek verince yemez mi bebekler? tatlı tuzlu her şey karıştırılıyor...ııyyk:26:
bir de mesela damağıyla rahat ezebileceği şeyleri çatalla ezip veriyorum..her şeyi tel süzgeçten geçirince ilerde pütürlüleri yemekte zorlanmaz mı?

şimdiden teşekkür ederim:34:

kaçıncı aydan sonra katı vermek gerekiyor bilmiyorum ama bir komşumuz kızına ek besinlere geçtiğinden itibaren herşeyi lapa yaparak veriyordu sebzeleri meyveleri püre yapıyordu hep çocuk 4 yaşına kadar katı bişey koymadı ağzına çıkardı çok zorlandılar katıya alıştırana kadar

kaçıncı aydan sonra katı vermek gerekiyor bilmiyorum ama bir komşumuz kızına ek besinlere geçtiğinden itibaren herşeyi lapa yaparak veriyordu sebzeleri meyveleri püre yapıyordu hep çocuk 4 yaşına kadar katı bişey koymadı ağzına çıkardı çok zorlandılar katıya alıştırana kadar

aynı şeyleri ben de duydum. asıl sorum her şeyi katıp karıştırmak zorunda mıyız?

aynı şeyleri ben de duydum. asıl sorum her şeyi katıp karıştırmak zorunda mıyız?

merhaba,
bebeğim 11 aylık,
biz kahvaltıya başladığımızda ben ayrı ayrı veriyordum. yumurta sarısını küçük küçük parçalar halinde, küçük ekmeklere labne peynir sürüp veriyordum ama yediği miktar çok az oluyordu yemek uzun sürdüğü için çocuk az bir şeyle doyup gerisini yemek istemiyordu. sonra yumurta sarısı 1 küçük paket labne peynir 1 tatlı kaşığı rondodan geçirdiğim ceviz, 1tatlı kaşığı kuşburnu marmelatını karıştırıp, küçük küçük de ekmekler doğrayıp az miktarda sıcak suyla bulamç haline getirdim 3 aydır bu şekilde yiyor ama tadı çok güzel oluyor. katı besinleri de rahatlıkla yiyebiliyor. sadece kahvaltıyı bu şekilde veriyorum. çorbalarını pütürlü yapıyorum. eline meyve veriyorum kendisi ısırarak yiyiyor.

Biz hiç öyle karışık yemedik. Tek tek yedik. Ekmeğine labne sürüp veriyordum, yumurta sarısını da ayrı veriyordum. Pekmezini meyve püresine katıp veriyordum...

tam da denk geldi, dün gülben' e çocuk beslnme uzmanı gelmişti. prof.

"1yaşına kadar her şeyi kedi maması gibi katıp karıştırıp veriyorlar sonra çocuk önüne bir ıspanak yemeği geldiğinde yemiyor. çünkü annesi ısanağı falan hep bir şeylerle karıştırıp püre yapıp vermiş." dedi..

yani tasvip etmiyorlarmışşşşşşş

Ben bebeğime öyle bulamaç haline getirip verdim,yemedi kafasını sağa sola salladı.Tek tek yiyor labne peyniri,beyaz peynir,kayısı,erik,kuşburnu marmalatları,pekmez,yumurta sarısını böyle tek tek yiyor.

Back