• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek besine geçiş ne vermeliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gmz_86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
14
0
36
Balıkesir
bebeğim 5,5 aylık doktorum artık yavaş yavaş başlayalım dedi ek besinlere.bana yardım eder misiniz neler yapıp verebilir.oğlumun inek sütüne karşı alerjisi var yoğurt flan veremiyorum bu yüzden.önerilerinizi bekliyorum...

ilk öce meyveleri püre yaparak vermekle başla ama bir meyveyi 3 gün falan ver ardından başka bir meyveye geç.çünkü meyve bebeklerin en kolay hazmedebileceği yiyecek.meyveleri şöyle 10 gün falan verdikten sonra yoğurda geç madem inek sütü alamıyor ozaman keçi sütü al onun yoğurdunu yap. meyveleri öğlede yoğurdu akşam üzeri 4 gibi falan ver.meyve ve yoğurdu bir hafta birlikte verdikten sonra sebze pürelerine geç.zamanla bakmışsın bebeğine herşeyi yedirmeye başlamışsın.bende ilk başlarda çok paniktim ama zamanlar usta oluyorsun inan.kolay gelsin..

biz de gelecek ay başlayacağız doktorumuz yoğurtla başlarız dedi
ben bu aralar baya kafa yordum bu işe aklımda kalanları yazayım
  1. önce elma ve şeftaliyle başlanırmış
  2. cam rende kullanmak gerekiyor çünkü metal vitaminleri öldürüyor
  3. ara öğün olarak bebek açken vereceksin istemiyorsa ısrar etmeyeceksin
  4. önce 2-3 tatlı kaşığı veriyorsun ve 3-4 gün bekliyorsun bakıyorsun
  5. alerji yapmış mı şişkinliği var mı huzursuz mu
  6. eğer her şey yolundaysa o gıdaya devam edebiliyorsun
  7. haftada bir yeni besin ekliyorsun mesela elmayla başla armut havuç brokoli vs
  8. bence kavanoz mamalarından kopya çekebilirsin içinde ne var oku kendin yap

Sebze çorbası yaparken de 5-6 çeşit dfeğil de 2-3 çeşit sebzeyi karıştır. Mesela brokoli-havuç , patates-havuç vs gibi ben muhalebi yapmayı düşünmüyorum erken yaşta şekerle unla tanışmasın istiyorum çünkü

nasıl heyecanlısındır... korkma çok basit... öncelikle 1 yaşına kadar yasaklı yiyecekleri bilmen gerekir... bunlar 1 yaşına kadar verilmiyor: inek sütü , bal , yumurtanın beyazı , tuz, baharat , kara lahana , patlıcan , bakla , karaciğer dışındaki sakatatlar , hazır meyve suları , konserve yiyecekler , puding , sosis, salam , çay, kahve, çikolata, şeker, çilek................. başlangıç için meyve püresi... ama izlediğim programda dr demiştiki sebze püresi aslında ilk tanıştırmamız gereken tattır dedi

Back