Bebek Beslenmesi ek besine 6.aydan önce geçenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bız 4.ayda yavas yavas elma suyu armut suyu ve yogurt vermeye basladık.2kasıkla baslayın dedı drumuz.sımdı 5aylık kızım.bu ay 300 gr almıs.dıger aylara gore az.corba ve sebze puresıne gecebılırsınız dedı dr.bı program cıkardı.sabah anne sutu.arada meyve puresı(elma,muz,armut,mandalına vs.tercıhe gore)ogle anne sutu ve sebze puresı.(ilk havuc ve patates sonraları brokolı ya da 2 yaprak ıspanak)ıkındı de yogurt aksam sutlu pırınclı muhallebı yatarken anne sutu yıne.kızım sebze puresını pek sevmedı gıbı.bıkac kasık zor yıyor.sabah meyvesını ve muhallebıyı sevdı.bakalım alısana kadar baya zor ama azımlıyız ıns alısacak:)

7.ayımızı dolurduk.ek gıdalara başladık tabi canım.kahvaltımız,meyve ve sebze pürelerimiz,yoğurdumuzu yiyoruz.ben ona uygun olan her gıdadan da tattırıyorum.çok severek yiyoruz.4.5 aylıkken başlamıştım tattırmaya.bizimki o zamanlar yemek yerken hep bizi takip ediyor ve atılıyordu.doktorumuz çocuğun mutluluğuda önemli demişti.o zmanlar yoğurt ve meyve püresi veriyorum arada,benide emiyoru.hep kaşıkla verdim ben herşeyi.işe başlayınca anne sütünü bile kaşıkla verdik.şimdi azalınsa sütüm mama vericeğimden dolayı biberon vermek zorunda kaldım.ama sorun olmadı hemen içti ondanda.zaten alıştırma bardağından alışık su içitiğinen olayı çekmeye.sorun yaşamadık.bardaktan bile su içiyoruz biz.

narenciyeler için bence erken canım.bizim dr 8 aydan sonra demişti.gaz yapabilme etkisinden dolayı.sebze püresine pirinçte atarsan az bişey çok lezzetli oluyor emin ol.sonraları kabak,karnabahar da katabilirsin.ben yeni kattığım bir sebzeyi 5 gün yedirip,6.gün yeni bir sebze daha ekliyorum.tadına alışması için 5 gün aynı türde yapıyorum.çokta güzel yiyor benim kızım.hatta bıraksam kendi yicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…