• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eim ve ailesi iin fikirlerinize ihtiyacm var

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
merhaba kızlar sizden aldığım yorumlar benim için çok önemli çünkü ben sürekli bi öyle bi böyle düşünüyorum,biz eşimle yedi yıllık evliyiz bir çocuğumuz var ikincisi yolda,düğünümüzde her ne aldıysak ve yaptıysak bir kuruşuna bile kayınvalidemler karışmadı eşim yaptı erkek tarafının yapması gerekenleri,hatta birgün annesine anne siz hiçbirşey yapmadınız dediğimde bizde perdelerini diktirdik ya dedi onuda düğünde biriken parayı fazlasıyla onlara vermemize saysınlar,yani anlıycanız bir bilezik bile almadılar kendi ceplerinden,neyse ben bunu eşime söyleyince üzüldü sinirlendi sözüme gitmez gibi görünür ailesi hakkında ama içten içede gerçeği görüp kırılır onlara yinede saygıda kusur etmez onları görünce en azından benim yanımda,sonra ev aldık hala kredi ödüyoruz eşim memur,ordada bunlardan zerre yardım görmedim yardım derken maddi değilse bile arkamızda anne baba gibi hissettirin kendinizi,onlar emekliler ev kendilerinin emekli maaşlarıyla ben evlenene kadar almadıklarını biz evlendikten sonra aldılar evlerine,evlerini sırayla full döşediler hemde en iyi markalardan,eee baktılar oğlan ses çıkarmıyo gelinde uysal alıverdiler,çok sıkıştığımız zamanlar oldu hiçbir zaman onları hesaba katıp çok sıkıştık biraz borç alırız diyemedik,senede bir iki kez yıllık izinlerde görürüm kendilerini,aslında çok iyilerdir anlayışlılar modern düşünceliler banada ayrıca saygı duyarlar gelinimiz akıllı şöyle böyle diye ne kaynanam kaynanalık yapar nede kayınpeder sessiz sakin insanlar,şimdi size sorum bazen eşimi doğurması yeter bana onu vermiş daha ne olsun derken bazende acayip sinirleniyorum benim babam sürekli destek olurken onlar niye bu kadar rahat diye,lafa gelince üzülürler bişey yapamadık size diye ama isteyince eviniz için dünya takside girebiliyorsunuz diye kendi kendime kızarım,şimdi başka bir şehre geldik kayınpederim anneni göndereyimmi yardıma dedi ben istemedim şimdide kızıyorum yardıma gelseydi kendiliğinden diye,eşime ailesinin niye bu kadar ilgisiz olduğunu söylesemmi içimde kalıyor çünkü,yıllardır bu konuyu hiç açmıyorum eşime,eşim iyi bir eş bana karşı ben böyle konuşunca üzülüyor yada tartışıyor ne diyorsunuz içimdekileri söylesemmi yoksa ne şamın şekeri ne arabın yüzümü tabiri caizse

Allah Allah neden kızıyorsun ki anlamadım. Tamam size evlenirken yardım etmemişler ama bak kendin söylüyorsun, tek bir kötülükleri olmamış,sana saygı duyuyorlarmış, sıkta görüşmüyormuşsunuz. Sorun nerede peki. Eskiyi niye karıştırıp duruyorsunki arkadaşım.
Adam yollayayım anneni demiş kabul etmemişsin, şimdi kendi gelseydi diyorsun, belki istemiyorsun diye çekinmişlerdir. Sen anladığım kadarıyla ne yardan ne serden vazgeçemiyorsun.
Ailen yardım ediyorsa söyle etmesinler o zaman. Kimsenin ailesi yardım etmek zorunda değil. Evlendiysek geçimimizide kendimiz yapmalıyız. Tabiki zorluklar olacaktır, o zorlukları aşmazsak evliliğin veya elimizdekilerin değerini bilemeyizki.
Buradaki bayanların büyük çoğunluğu eşinin ailesinden dertli. Benimde düğünümde 6 kaşık 6 çataldan başka hiç bir şey almadılar. Ne yapayım yani. Pişirip pişirip önlerine koymanın, eşimin başına kakmamın bir faydası olacak mı bana.
Ben 3 kere ev taşıdım hemde birinde 7 aylık hamileyken ne aradılar ne sordular ki bizim yürüme mesafemiz 15 dakikaydı. Ama kayınvalidem ev aldı ben izin aldım evini temizledim (ki eltimle birlikte oturdukları halde) yerleştirdim.
Yani kıssadan hisse, geçmişi kafana takma, eşinin ailesi maddi destek olmamışlar ama hiç olmazsa sana karşı saygı ve sevgileri var daha ne istiyorsun. Maddi destek olup habire başına kaksalardı daha mı iyiydi.

Tek sorunun maddi yardimsa bana göre yanlis düsünüyorsun arkadasim...

Ben ne kayinvalideler gördüm...kasikla verip sapinla cikaran....:delphin:

bence kendini boşuna üzüyorsun bu bölüme bakarsan seninki gibi bi kaynanaya sahip olmak isteyen çok kadın görürsün, zaten yılda 2 görüşüyormuşsun, bence kuruntu yapma, senin ailenin size maddi yardım yapmasınada izin vermeki içinde kalmasın, benim ailem yaptı onların ailelesi yapmadı diye üzülmeyesin diye yani
demekki herkez kendi yağıyla kavrulsun istiyorlar, onların düşüncesi bu demekki buna yapılcak, müdahele edilecek bi durum yok bence
sözün özü, boşuna yıpratma kendini

ben sana katılıyorumm gülsüm sultan sadece kötülük yapmadı diye iyi düşünemiyor insan baska seylerde bekliyorsun sonucta ailesi değil mi
bizde evlenirken kayınvalidem bir corap almamıstır herseyi esim ve benim kendi ailem yaptı şöylede birsey var nişanda takılan bilezikleri bir nedenle kayınvalideme gecici olarak verdim sonra düğün yaklasınca geri istediğimde bana aaa zaten ben takmıstım birde gerimi istiyorsun dedi ve geri vermedi oysaki ben borc olarak vermiştim sonrada düğüne misafir gibi geldi ve gitti yani annelik bumudur? bizim ailede evlada ölene kadar destek olursun herseyinle ama maddi ,manevi

başka şehre taşınınca yardıma gelse belkide herşeye karışıyor diyebilirdin, seni sevip, sayıyolar anladığım kadarıyla, sorun sadece maddi öyle anladım

ben sana katılıyorumm gülsüm sultan sadece kötülük yapmadı diye iyi düşünemiyor insan baska seylerde bekliyorsun sonucta ailesi değil mibizde evlenirken kayınvalidem bir corap almamıstır herseyi esim ve benim kendi ailem yaptı şöylede birsey var nişanda takılan bilezikleri bir nedenle kayınvalideme gecici olarak verdim sonra düğün yaklasınca geri istediğimde bana aaa zaten ben takmıstım birde gerimi istiyorsun dedi ve geri vermedi oysaki ben borc olarak vermiştim sonrada düğüne misafir gibi geldi ve gitti yani annelik bumudur? bizim ailede evlada ölene kadar destek olursun herseyinle ama maddi ,manevi

Güzelim bende a dan z ye herseyimi kendim yapmis bir insanim...bugüne kadar onlardan ne esim nede ben bir kurus maddi yardim almis insanlar degiliz....
Ama yinede ben cok severim kayinvalidemi....cünkü bana olan sevgisi, ilgisi, saygisi yeterde artar bile....:delphin:

Bazi aileler gercektende dedigin gibi evlensin evlenmesin her konuda cocuklarinin yaninda olur maddiyati hic esirgemez ama bu illede iyi anne baba olduklarinin göstergesi degildir bana göre.....dedigim gibi ben cok öyle kasikla verip sapinla cikaranlari gördüm...

Evlilik gibi ciddi ve sorumluluk isteyen bir bir adimi atiyorsak tabiri caizse biryerlerimizi SIKIP zorluklarinada gögüs gerecek kadar güclü olmamiz lazim....sahsi fikrim...a.s

Anne babada bir yere kadar destek olmali.....yoksa ne zaman sadece kendi ayaklarimizin üstünde durmayi ögrenecegiz.....

Konu sahibimiz normalde seviyor ve anlasiyorsa esinin ailesi ile bunu temcit pilavi gibi isitip isitip öne sürmemeli.....hem kendini hemde esini mutsuz eder diye düsünüyorum...

evet aile biryere kadar ama o yere kadarda yardımcı olsun ama değil mi? evet ayaklarımızı yere basacak yaslarda evleniyorum evet ama annelik bitiyor mu peki o yasa gelince peki annenin görevi bitiyor mu evladı evlenince? bitmiyorsa ne yapıyor peki bu anne bu baba???

Benim eşimin aileside bana tek kuruş yardım etmediler ne düğünümde ne bebeklerim olduğunda hatta kayınvalidemin düğünde takacağı takıyı bile ben alıp verdim. Bunuda birgün olsun ne eşime söyledim nede onlara hatta böyle konular açıldığı zaman bile derim eşime anneni katmıyorum diye. Ayrıca Kayınvalidemide çok severim. Onların elinde yoktu gerçi ama olsaydıda bence çok değişmezdi. Maddiyat herşey değil herzaman sevgi, saygı daha önemli. Maddi olarak yardım edip sonra yuvamı bozmak için uğraşsa dahamı iyi olacaktı.

bu konu hep tartışldı ve tartışılacak da.
ben ailelerden sadece maddi yardımda bulunmadılar diye şikayetçi olunmasını doğru bulmuyorum.

ben evlenirken kayınvalidem vefat edeli 1,5 sene olmuştu ve kayınpeder evlenmeyi düşünüyordu.
kedine ev kurduğu için eski evindeki bazı eşyaları bize verip kendisine hepsinin yenilerini aldı.
değil takı takmak düğünden 1 hafta önce bana borç verip, balayındayken de havale yap dedi.
ne yapayım, onun da zihniyeti bu.
bana eskileri verdi, takı takmadı falan diye sürekli bunu mu kurayım.
kaç sene öncesinde kalmış.
kocamın babası, Allah yuvasında mutlu etsin..

ne yapılmayan yardımlar için kin duyarım ne de duyulmasını normal karşılarım..

aradan onca yıl geçmiş artık geçmişi unutmaya çalış...düşündükçe üzülen sen olursun..
boşver içinde kalsın herşey eşine söylesen bile fayda etmeyecektir sadece aranız açılacak,en iyi erkek bile ailesini atmaz seni tutmaz yani..

ben sana katılıyorumm gülsüm sultan sadece kötülük yapmadı diye iyi düşünemiyor insan baska seylerde bekliyorsun sonucta ailesi değil mi
bizde evlenirken kayınvalidem bir corap almamıstır herseyi esim ve benim kendi ailem yaptı şöylede birsey var nişanda takılan bilezikleri bir nedenle kayınvalideme gecici olarak verdim sonra düğün yaklasınca geri istediğimde bana aaa zaten ben takmıstım birde gerimi istiyorsun dedi ve geri vermedi oysaki ben borc olarak vermiştim sonrada düğüne misafir gibi geldi ve gitti yani annelik bumudur? bizim ailede evlada ölene kadar destek olursun herseyinle ama maddi ,manevi

Arkadaşın sorunuyla seninki aynı değil ki. Arkadaşın tek derdi düğünde yardım edilmemesi. Bunun dışında ne bir kötü söz olmuş nede başka bir şey.
Maddi olarak sıkışmışlar ama biz sıkışığız yardım edin dememişler, zaten uzak oturuyorlarmış, kayınvalidesi nereden bilecek darda olduklarınıda yardım edecek ki, evlerine yeni eşya almışlar, alsınlar, buda dert değil ya. Parayı ödeyen onlar ister yeni alırlar ister eskisinde otururlar.
Ama düğünde yardım edilmedi diye habire bunu debertmenin bir manası var mı? Yardım edilmedi diye kayınvalideyi, kayınpederi silecekmiyiz. Tabiki silmicez. Onlar hayatımızın bir parçası. Evlendik diye ne kendi ailemizi nede eşimizin ailesini silemeyiz.

e evlerine bişeyler alırken sizi mi düşünecekler ki, senelerce çalışmışlar emekli olmuşlar ve kendi alınterlerini harcıyorlar ... siz ayrı bir evsiniz onlar ayrı bir ev , sıkışınca başınızın çaresine bakacaksınız , eşinizin yardıma ihtiyacı var ise önce siz yardım etmeyi deneyeceksiniz bence , gençsiniz gerekiyorsa çalışabilirsiniz pekala ....
üstelik ne mutlu size ki size sevgi ve saygıları var... ya ev taşıdığınız zaman çıkıp pat diye gelse herşeyinize karışsaydı ne olacaktı ? o zaman da şöyle bir topic mi açılacaktı " evimi nasıl yerleştireceğime bile burunlarını sokuyorlar " .......size saygılarından rahatsız etmekten çekinmiş izin istemişler , ben takdir ettim doğrusu bu inceliklerini

Tüm sıkıntı maddi olarak yardım etmemeleri mi...
Bence yaptığınız çok ayıp anne baba olmak evlenirken ve evlendikten sonra ne kadar para verdiğinle orantılı mı? Az verirse kötü annebaba çok verirse iy mi...
Ev almışlar yeni eşyalar almışlar bu sizi ilgilendirmezki kendi paralarıyla alıyorlar... Siz niye maddi yardım bekliyorsunuz anlamış değilim...
Ben de evlenirken eşimin ailesinden hiçbir maddi destek görmedim.. Babasının düğünde takacağı bileziği bile eşim aldı verdi.. Nişan bileziklerini eşim aldı bir set artı 4 bileziğe parası yetiyordu beşincisini ben aldım eşime verdim, eşimin boynu aileme karşı bükülmesin diye...
Babası emekli tek başına bir adam tüm yeme içmesini görümcemlerde yapıyor 800 lira emeklisi var ama hala parası yetmiyor diye oflanıyor, eşim birkaç kez yardım etmek istediğinde kızdım o kadar.. o da hesabını bilsin o maaşla çocuk okutup kira verenler var savurganlık yapmasın dedim o kadar..
Evleniyoruz diye herşeyi ailelerden bekleyecek halimiz yok... Yaparlarsa iyi olur ama yapmıyorlarsa da canları sağolsun..

arkdaşlar ben maddiyatçı değilim eşimin ailesine hiçbir zaman saygısızlık yapmadım ne bu yüzden nede başka birşey için yapamamda zaten dedim ya öyle kötü insan olduklarını düşünmüyorum,bu konu yıllar sonra niye depreşti tamamen empati yaptığım için,benim bir oğlum var ikincininde erkek olduğunu öğrendiğim gün aklıma ilk gelenler sağlığından sonra iki erkek çocuğu iki gelin ve sorumlulukları oldu,kız çocuğunun yokmu sorumluluğu elbette var ama erkeğinki daha ağır bana göre,ben daha doğmadan bunu hissettiysem onlarında bunu hissetmesi gerekmezmi,eşimle sohbet ederken gelecek yıllar için emekli maaşımız şu gelirimiz bu çocuklara birer ev alma imkanımız olabilir onlar için şunu yaparız bunu ederiz diye hesap yapıyor,bende eşime söylemesemde belki o zaman ondan çok isterim evlatlarım için bişeyler yapmayı ama şu an için zaten evlendiğimden beri borç harç yaşıyoruz alışkın olmamama rağmen birsürü şeyden kısıyorum ki eşimin eli oldukça açıktır bu arada,niye o yaşlarımdada sıkıntıya düşeyim diye geçiriyorum,hatta bir keresinde espriyle biz anamızdan babamızdan ne gördük kendi başlarının çaresine evlenince bakarlar dedim,benim kayınvalidemler gibi 10 oğlum olsun bir çırpıda evlendiririm,eşim evlendiğinde otuz yaşındaydı küçük değildiki hiçmi bi kenara koymayı akıl etmediler,benim eltimde bu durumdan şikayetçi bu sülalede anne babalar hep çocuklarından bekler diyor,kendi evlerine eşya alabilirler ama oğulları evlendikten hemen sonra borç içinde yüzerken almak ayıp bence,ben gelinime böyle sorumsuz davranayım gelinimde beni benim kaynanamı sevdiğim kadar sevsin bakalım,benim eşimde kendini parçalamadan dursun babası gibi emekliyiz anca bize yeter diye mümkünmüüü,olmazda zaten

arkdaşlar ben maddiyatçı değilim eşimin ailesine hiçbir zaman saygısızlık yapmadım ne bu yüzden nede başka birşey için yapamamda zaten dedim ya öyle kötü insan olduklarını düşünmüyorum,bu konu yıllar sonra niye depreşti tamamen empati yaptığım için,benim bir oğlum var ikincininde erkek olduğunu öğrendiğim gün aklıma ilk gelenler sağlığından sonra iki erkek çocuğu iki gelin ve sorumlulukları oldu,kız çocuğunun yokmu sorumluluğu elbette var ama erkeğinki daha ağır bana göre,ben daha doğmadan bunu hissettiysem onlarında bunu hissetmesi gerekmezmi,eşimle sohbet ederken gelecek yıllar için emekli maaşımız şu gelirimiz bu çocuklara birer ev alma imkanımız olabilir onlar için şunu yaparız bunu ederiz diye hesap yapıyor,bende eşime söylemesemde belki o zaman ondan çok isterim evlatlarım için bişeyler yapmayı ama şu an için zaten evlendiğimden beri borç harç yaşıyoruz alışkın olmamama rağmen birsürü şeyden kısıyorum ki eşimin eli oldukça açıktır bu arada,niye o yaşlarımdada sıkıntıya düşeyim diye geçiriyorum,hatta bir keresinde espriyle biz anamızdan babamızdan ne gördük kendi başlarının çaresine evlenince bakarlar dedim,benim kayınvalidemler gibi 10 oğlum olsun bir çırpıda evlendiririm,eşim evlendiğinde otuz yaşındaydı küçük değildiki hiçmi bi kenara koymayı akıl etmediler,benim eltimde bu durumdan şikayetçi bu sülalede anne babalar hep çocuklarından bekler diyor,kendi evlerine eşya alabilirler ama oğulları evlendikten hemen sonra borç içinde yüzerken almak ayıp bence,ben gelinime böyle sorumsuz davranayım gelinimde beni benim kaynanamı sevdiğim kadar sevsin bakalım,benim eşimde kendini parçalamadan dursun babası gibi emekliyiz anca bize yeter diye mümkünmüüü,olmazda zaten

Valla arkadaşım dünyanın bin türlü hali var, belki zamanında yapamadılar, belki her buldukları parayı yediler, orasını tabiki biz bilemeyiz. Ama burada oğluyla gelinini ayırmaya çalışan, ağzına her geleni sıralayan kaynanaları okuyoruz.
Benim dedemde hiç bir şey yapmamış, annemle babam binbir zorlukla bu zamana gelmişler, ama ne annem nede babam ailelerine karşı böyle bir duygu beslemediler. Benim kayınvalidemde hiç bir şey yapmadı, üstelik ben kayınpederimin mirasını eşime reddimiras yaptırıp kayınvalideme verdiğim halde zırnık yardımı olmadı bana. Ne yapayım yani. Şimdi bunu dert mi edeyim. Ben kayınvalidemi seviyorum, hatta inanın sizden fazla seviyorum. Yapmadıysa canı sağolsun diyorum, evlenmeye karar verdiysem zorluklarınıda yaşamalıyım diyorum. Benim eşimde evlendiğinde 33 yaşındaydı. Her şeyini kendi yapıyordu yani.
Diyelim ki çocuklarını düşünmediler ve bir kenara para koymadılar, şimdi atılmalı mı böyle anne baba. Belki koydular bir kenara ama bilmediğiniz bir şey oldu ve para gitti. Belki çocuklarına vermek istemiyorlar. Bu onları kötü yapmaz.
Siz bırakın eskiyi, yardımı, yapabilecekseniz çocuklarınız için yapın, eşinizle mutluymuşsunuz bunun tadını çıkarın, size saygısızlıkları yokmuş bunun da kıymetini bilin.

siz de gelin olarak evlenirken birşeyler beklemişsiniz haliyle, sonuçta yapılan şeyler bunlar 3-5 bilezik, eve 1-2 eşya, bana niye yapılmadı diye üzülmeniz bozulmanız bana göre de normal
ben de bozulurdum eğer durumları müsaitse ve ucundan kıyısından yardım etmiyorlarsa
nitekim zamanında ben de çok taktım, kurdum kafamda ama sonra bunun gereksizliğini anladım
olan oldu geçmiş geçmişte kaldı
eşimin ailesinin de herhangi bir kötü davranışını, görmedim, unuttum gitti, ne yapayım
siz de bunca zaman sonra suları bulandırmayın boşverin gitsin
evinizde mutlymuşsunuz ne güzel
söylediğiniz her söz eşinizi yaralamaktan başka da bir işe yaramaz zaten

yorumlarınız için saolun arkadaşlar bende zaten ne düşüneceğimi bilemez haldeydim hani sırf ikinci çocukta erkek olacağı için aklıma geldi bunlar,size sormasam bugün yarın konu açıp niye böyleler diyecektim eşime,geçenlerde bigün eşim benim abimlere sitem etti gelmediler gitmediler nasıl abiler dedi bende ona hak verdim ama senin erkek kardeşinde şöyle böyle dedim fazla ileriye gidemem tabi,o gün bana olsun o benim yinede kardeşim bende sana abinlerle kötü ol demedim dedi ama o günden beri tel.konuşmalarında kendi kardeşiyle çok soğuk konuşur oldu etkileniyo yani,şimdi annesine babasına karşı çok çok iyi,bende öyle konuşursam belki onlarada tavır yapar banada bunları söylediğim için kızar,
ne bileyim işte kendi kendime dert ettim,hamileyim diye o kadar iyi davranıyorki eşim kıyamıyorumda aslında,kayınvalidem son iki haftadır beni cepten aradığında cevap vermiyordum onada haksızlık mı ettim acaba ayyy kafam karıştı

Böyle şeyler düşünmekte haklısın canım ama eşinin ailesi size destek olmamış fakat köstekte olmamış sizden maddi beklenti içinde değiller sana saygısızlık yapmamışlar.benimde eşimin ailesi evlenirken yardımcı olmadılar bunun yanındada birsürü saçmalıklar yaptılar saygı sevgi diye bişey kalmadı hep almak istiyolar.keşke ,bişey yapmadılar tamamda bu kadar olumsuz şey yaşanmasaydı aramızda.
bence eskiye sünger çek .burda birsürü arkadaş neler çekiyo onları oku haline şükret bişey takma kafana bebeğine odaklan

Olan olmuş artık geçmişi kurcalamanın hiç bir anlamı yok...
Bu saatten sonra yapılacak her hareket ve söylenecek söz eşinizi yaralar.
Huzurunuz yerinde mi ? Unutun geçmişi....

Back