• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyett....

95duran

***Hayata Bakakaldım Öylece Geçip Giderken***
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2014
191
38
38
Merhabalar Ehliyete yazıldım arkadaşlar daha dersler başlamadı ben kitaptan baya çalıştım eşimde çalıştıryo arabayla çok iyiymisim testlerde iyi gidiyo ama bende bir heycan ki nasıl daha iyi olabilirim gidenler alanlar püf noktaları var mıdır bunun....

Hiç test çözmedim, kitabını da almadım hiç ilgim olmamasına rağmen sakince çözdüm çıktım. Motoru da sadece uydurdum diyebilirim şansa geçtim. Neyse ki trafiğe çıkmaya niyetim yok şimdilik :) rahat ol sakın kasma.

öncelikle bende 2 yıl önce aldım ama o zamanki sınavla şimdiki bir değil, şuan geri park ileri park yokuşta deneme falan yapılıyormuş, tavsiyem kesinlikle park etmelere çalışman, ayrıca arabaya biner biinmez koltuğu emniyet kemerini ,aynaları ayarla bu en önemlisi , ben 4-5 kere stop ettirdim yinede geçmiştim düşün şok oldum. sınavlarıda tekseferde geçtim ,onada dikkat ediyorlar hani hepini tek seferde geçince bi artı oluyor. benim tavsiyelerim bunlar kolay gelsin

Merhabalar Ehliyete yazıldım arkadaşlar daha dersler başlamadı ben kitaptan baya çalıştım eşimde çalıştıryo arabayla çok iyiymisim testlerde iyi gidiyo ama bende bir heycan ki nasıl daha iyi olabilirim gidenler alanlar püf noktaları var mıdır bunun....
Çıkmış soruları çöz genelde tekrarı çıkıyor, kursta çıkabilecek soruları vereceklerdir zaten, motordan korkulduğu için en çok ona çalışılıyor ama çoğunluğun kaldığı dersler "trafik ve ilk yardım" ikisindende daha çok doğru yapman lazım geçmen için, çoğunluğun yanlışına düşüp, basite indirgeyip aldanma, ikisine de ağırlık ver.

ya motor hariç gerisi mantık sorusu zaten yaya olarakta bildiğin kurallar soruluyor o yazılı sıkıntı olmaz geçersin umarım direksiyonda komisyon sıkıntın olmaz

2008 de aldım ehliyetimi. Tabiri caizse bakkaldan aldım denilebilir. O zamanlar öyleydi. Teorik derslere hiç girmedim, pratiklere de bir iki saat falan. O şekilde aldım ehliyetimi 6 senedir de bilfiil otomobil kullanıyorum. Ben şanslıydım da çevremde doğru düzgün kullanmayı öğretecek bir sürü insan vardı. O yüzden bu şekilde kasmaları acayip hoşuma gidiyor. Önlerine gelene vermesinler ehliyeti. Zorlasınlar ki hakeden alsın.

Evet konuyla ilgili toplumsal yorumumuzu yaptıktan sonra soruya geçelim.

Teorik kısımda çok büyük değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Çok kolaydı ben girdiğimde. Sadece bir gece çalışarak 90-90-80 ile geçtim. Siz derslere girerseniz çalışmanıza bile gerek kalacağını sanmıyorum. Çıkmış soruları çözerseniz yeter ki her sene aynı sorular geliyor zaten.

Pratik derslerinizin saatini fazla alsanız iyi olur. Öyle 5 saatle falan halledilecek şey değil. Genelde 5 saat veriyor kurslar. Özellikle geri geri gitme, yokuşta kalkma ve paralel park olayına bolca çalışın. Bu üçünü yaparsanız geçersiniz çok büyük hata yapmadığınız sürece.

Bende geçtiğimiz kış aldım. Derslere hiç girmedim sadeece kitap ve testleri aldım kurstan. Sınava 2-3 hafta kala önce konu anlatımlı kitabı okudum ve içindeki testleri çözdüm daha sonra ayrı bi test kagıtlarından çözdüm motora hiç güvenmiyordum açıkcası , sınava girdim ve ilk seferde aldım arkadasımda böyle yaptı yazılı sınavda okadar stres yapmadım da direksiyon sınavında cok heyecanlıydım :) Allah'a şükür, eğer iyi hazırlanırsan başarırsın artık biraz daha zorlastı diyorlar eskisine göre ehliyet almak. Kursta aldıgın eğitimin dışında eşinle beraber arabayla pratik yapın derim hem heyecanını biraz daha indirgiyor. Direksiyon sınavında sadece vitesi değiştirirken gözüm vitese gidiyordu uyarıldıktan sonra yapmadım zaten daha:KK48: He birde yeni sisteme göre geri geri park etme de var trafikte durdurup sağa geri park ettirmişlerdi bana bide yokuşta durdurup kaldırma var bunlara dikkat et :)

Back