Ehliyeti olduğu halde araba kullanamayanlar... :)

Ehliyetiniz var ve araba kullanamıyorsunuz...Bunun nedeni....

• Diğer nedenler

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    34
bence her kadın araba kullanmalı çünkü özgür oluyosunuz araba kullanmasam bu istanbulda nasıl yetişebilirdim evime işime ben düz vites arabaya sahibim ama otomatik tavsiye ederim cesaret bayanlar birkez korkmadan çıkarsanız biter bu mesele kolay gelsin arkadaşlar yenin korkularınızı özgürlüğü düşünün

bence her kadın araba kullanmalı çünkü özgür oluyosunuz araba kullanmasam bu istanbulda nasıl yetişebilirdim evime işime ben düz vites arabaya sahibim ama otomatik tavsiye ederim cesaret bayanlar birkez korkmadan çıkarsanız biter bu mesele kolay gelsin arkadaşlar yenin korkularınızı özgürlüğü düşünün

düz ve otomatik vites kullanan arkadaşlar avantaj-dezavantajlarını paylaşabilir mi acaba? otomatik vitesin arıza olduğunda pahalıya patladığını söylüyorlar ama yokuşlarda falan da büyük kolaylıkmış sanırım, bir de ağır akan trafikte, dur kalklarda:18:

düz ve otomatik vites kullanan arkadaşlar avantaj-dezavantajlarını paylaşabilir mi acaba? otomatik vitesin arıza olduğunda pahalıya patladığını söylüyorlar ama yokuşlarda falan da büyük kolaylıkmış sanırım, bir de ağır akan trafikte, dur kalklarda:18:

İlk deneyimlerini düz vites araçta geçirip şu anda otomatik vites kullanan biri olarak..:)) Kesinlikle otomatik diyorum...Vites ve debriyajdan kurtulmak inanılmaz kolaylık sağlıyor...Yani vitesi boş ileri ve geri olmak üzere sadece 3 kademe..:) Yokuşlarda falan düze göre rahat olsada yinede çok hafif kayma olabiliyor..( benim araç multimod olduğu içinde olabilir )Ama en rahatı dur kalklar..Asla stop ettirme ihtimalin yok mesela..:)
Benim kullandığım araç 3 yıldır ailemizde..Ben kullanmaya başlıyalı 2 ay kadar oldu..Çok şükür daha arıza falan olmadı...Ama vites türünden dolayı ekstra pahalı olmayacağını düşünüyorum...
Dezavantajmı bilmem ama..)) Sadece sağ ayağınızı kullanıyorsunuz...İleride sağ bacağım kas yaparmı bilmem :52:Yani sol ayağınızın yanısıra sağ elinizde size kalıyor..:)

arkadaşlar bizde golf otomatik var..ilk zamanlar eşim kullanamazsın diye benim cesaretimi kırıyordu ama ben çok istekliydim..birgün araba kullanan arkadaşımı aldım yanıma tam 1 saat düz yokuş ileri geri araba kullandım...ertesi gün de yalnız trafiği çıktım...çıkış o çıkış :)) şimdi eşimden iyi kullanıyorum diyebilirim... cesaret edin,kimsenin etkisinde kalmayın hele ki eşler bu konuda çok iyi şevk kırıyorlar,sırf kendileri kullansınlar diye...otomatik vites çok rahat..ben düz viteste kullandım otomatikte en fazla vites değiştirmemek ve geri vitese geçişte çok kolaylık oldu..hızınıza göre vites kendi atıyor...tavsiye ediyorum şiddetle...

benım ehliyetim var bır kac ay oldu aldım..ama cesaretim yok..hamileyken kullanırdım...simdi kızım var dıye korkuyorum..Kocam sürekli gel kullan der ben korkuyorum sürekli birseyleri bahane ediyorum:))))

bizde fiat fiorino otomatik var cokta kolay bas gaza aşkım modunda:)))) ama ben o modda değilim o ayrı mesele:)) bende birgün cokk iyi kullanmak isterim:)))

özel ders alan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
1)kurs-hoca seçerken kendi semtinizden bir kursa mı öncelik verdiniz?
2) internette bazı kurslarda 45 bazı kurslarda 60 dakika yazıyor derslere.
3) 10 derslik paket aldığınızda ne kadar sürede tamamladınız bu eğitimi?
4)farklı saatlerde mi trafiğe çıktınız, yani akşam trafiğinde de ders oluyor mu?

teşekkürler.

özel ders alan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
1)kurs-hoca seçerken kendi semtinizden bir kursa mı öncelik verdiniz?
2) internette bazı kurslarda 45 bazı kurslarda 60 dakika yazıyor derslere.
3) 10 derslik paket aldığınızda ne kadar sürede tamamladınız bu eğitimi?
4)farklı saatlerde mi trafiğe çıktınız, yani akşam trafiğinde de ders oluyor mu?

teşekkürler.

İlk sorudan başlıyayım :) Ben öncelikle otomotik vites dersi veren hoca aradım tesadüfen kendi semtimde en iyisi vardı zaten :)
Eray Hoca için konuşuyorum genelde 60 dk sınırlaması getirmedi..Vakti olduğunda yani sonrasında dersi yoksa çok da kasmadık süre konusunda....ama 60 dk dan az ders yaptığımızda olmadı...
Ben paket olarak konuşmadım...Çünkü 3 derste halleden arkadaşımda oldu 17 derste halledende ...
Trafiğe her seferinde farklı saatlerde çıktık..Tabiki gecede çıktık...Genelde hava alanına karşılamaya gitmem gereken saatler gece olduğu için bende bunu özellikle talep ettim...
10 derslik paketlerdense kendi kullanım gerekliliğinize göre program yapmanızı öneririm...Mesela ben şehir ler arası sık kullanmam gerektiği için 2. yada 3. dersten itibaren Aydın Manisa v.s ye gidip geldim...Blok dersler yaptık...
Şehiriçinde de özellikle çok sıkışık trafikte ve otopark konusunda kendi isteğimle fazladan ders yaptık..
Neticede artık her saatte her yoğunluktaki trafiğe girip çıkacak parkedecek hale geldim..Benim içinde önemli olan buydu
Benim tavsiyem sakın :20: ben sadece markete,işe gidip gelsem yeter yada çocuğu okula alıp bıraksam kafi tarzı yaklaşmayın..Çünkü bir anda trafik sıkışır her yola girip çıkmanız gerekir...Kullanmaya başlama niyetiniz varsa herşeyiyle halledip öyle çıkın..Bu işin şakası yok çünkü...
Kazasız belasız günler..:66:

Neticede artık her saatte her yoğunluktaki trafiğe girip çıkacak parkedecek hale geldim..Benim içinde önemli olan buydu
Benim tavsiyem sakın :20: ben sadece markete,işe gidip gelsem yeter yada çocuğu okula alıp bıraksam kafi tarzı yaklaşmayın..Çünkü bir anda trafik sıkışır her yola girip çıkmanız gerekir...Kullanmaya başlama niyetiniz varsa herşeyiyle halledip öyle çıkın..Bu işin şakası yok çünkü...
Kazasız belasız günler..:66:

çoook teşekkür ederim mikado, ayrıntılı cevabın için. dediğin gibi kesinlikle markete, şuraya diye değil, zor durumlarda kendime ve diğer araç ve yayalara zarar vermemek ya da minimum düzeyde kurtarabilmek için alacağım. zaten normal tehlikesiz yolda kullanabiliyorum. ama bu benim için yeterli değil, ya birine zarar verirsem düşüncesi var. ama emin olana kadar bu konuda ders alacağım ben de. 10 derslik standartı alıp, sonra da zorlandığım yerlerden ek ders alma düşüncem var. sınırlamam yok yani:)

bir de istanbul'da olduğum için ne gün ne saat, açık trafik birden sıkışıp saatlerce kalabiliyor insan. artık akşam ya da sabah değil günün her saati trafik sıkışması normal oldu bizler için maalesef:5:

ist.da kursların sitesine baktığımda hep en az 2 ders alınabiliyor bir günde yazıyordu. fiyatlar farklı genelde ama dakikalarda. bir kursta 2 ders 90 dakika birinde 120:) ama tabii ki en önemlisi hocanın iyi olması.:61:

Ben 2 ay önce bir opel tigra aldım.Kullanımı epey zorladı beni.Bayan hocadan -süper kadın- yaklaşık 20 ders aldım.Almaya da devam ediyorum.Sanırım hocamın titizliğinden kaynaklanıyor, geçen gün kendi başıma gayet rahat kullandım ki gece dönerken nerede olduğumu şaşırdım,biraz çizdirdim arabayı allahtan kimselere çarpmadım.ama böyle olacak,başta 2. el araba almak bundan lazım.otomatik olsa çocuk oyuncağı gibi düşünüyorum fakat belki de düz viteste debriyajın avantajlarını kullanınca farklı olabilir.
sanırım pratik,en önemli faktör burada.arabanın kolay olması da önemli.bazıları hiç yormadan gidiyor ama eski modeller için aynı şeyi söylemek zor.

Ben 2 ay önce bir opel tigra aldım.Kullanımı epey zorladı beni.Bayan hocadan -süper kadın- yaklaşık 20 ders aldım.Almaya da devam ediyorum.Sanırım hocamın titizliğinden kaynaklanıyor, geçen gün kendi başıma gayet rahat kullandım ki gece dönerken nerede olduğumu şaşırdım,biraz çizdirdim arabayı allahtan kimselere çarpmadım.ama böyle olacak,başta 2. el araba almak bundan lazım.otomatik olsa çocuk oyuncağı gibi düşünüyorum fakat belki de düz viteste debriyajın avantajlarını kullanınca farklı olabilir.
sanırım pratik,en önemli faktör burada.arabanın kolay olması da önemli.bazıları hiç yormadan gidiyor ama eski modeller için aynı şeyi söylemek zor.

Size katılıyorum...Araba çok farkettiriyor kullanımı..En azından acemilik döneminde...Bende Toyota Corolla var...:nazar: Çok şükür şimdilik hiç bir problem yok :nazar: Büyük olması dezavantaj olabilir falan diyen olmuştu ama bu arabadan sonra pek çok küçük aracı park etmek yada kullanmak pek zorlamadı beni...
İlk başlangıçta 2. el demişsin kısmen doğru olabilir ama 2. el olsa da güvenlik zaafı yaratacak kadar eski yada ucuzuna da kaçmamak gerekir diye düşünüyorum..Tabi ki imkan varsa...

Bu arada geçmiş olsun diyorum...Sakın ufak tefek çizikler kazalar hevesini kırmasın...Sadece o kazada senin hatan eksiğin varmı onu düşün ve varsa eksikliğini giderecek yöntemler geliştir.
Ben trafiğe çıktığım ilk günlerde hala korkularımı yenememişken vede arabada kayınvalidem de varken :) ufacık bir çizdirme yaşamıştım...Ama geri geri gelen bir araç (kullanan beyefendinin dalgınlığı sonucu) durduğum yerde gelip tamponumu çizdi..Zaten kendisi hemen hatasını kabul edip kaskosu ile yapılmasını sağladı....bu olaydan 3 gün sonra tek başıma sanayi sitesine götürüp tampondaki çiziği yaptırdım...:) Ve buda bir tecrübe benim hatam değildi ama Allah'a emanet diyerek yola devam ettim :nazar::66:

Ben 2 ay önce bir opel tigra aldım.Kullanımı epey zorladı beni.Bayan hocadan -süper kadın- yaklaşık 20 ders aldım.Almaya da devam ediyorum.Sanırım hocamın titizliğinden kaynaklanıyor.

ist'da mısınız diye profilinize baktım, hoca tavsiyesi alacaktım:) ben de hocadan ok alana kadar ders almak istiyorum ancak umarım bu iyi niyeti suistimal eden bir hocaya denk gelmem. ben de öğretmenim ve özel ders veren bazı meslektaşlarımdan utanıyorum, çocuklara yavaş yavaş öğretiyorlarmış, hemen öğrenip dersleri kesmesinler diye:20:

Size katılıyorum...Araba çok farkettiriyor kullanımı..En azından acemilik döneminde...Bende Toyota Corolla var...:nazar: Çok şükür şimdilik hiç bir problem yok :nazar: Büyük olması dezavantaj olabilir falan diyen olmuştu ama bu arabadan sonra pek çok küçük aracı park etmek yada kullanmak pek zorlamadı beni...
İlk başlangıçta 2. el demişsin kısmen doğru olabilir ama 2. el olsa da güvenlik zaafı yaratacak kadar eski yada ucuzuna da kaçmamak gerekir diye düşünüyorum..Tabi ki imkan varsa...::66:

buna ben de katılıyorum. arabanın yaşına ek olarak, marka-modeli de güvenlik açısından önem taşıyor. en minik arabalar mesela park etmesi kolay diye çok tercih ediliyordu ama son yıllarda güvenlik yönünden çok eksileri olduğundan eskisi kadar rağbet görmüyormuş.

corolla'yı park eden bayağı bir arabaya kolay park eder sanırım, maşallahı var malum:nazar::1:

konu başlığını gördüm hemen şöyle söyledim:

''AY BEN YA ''

nasıl içimi oturuyor kızlar bir bilseniz. :25:
evde arabada var şükürler olsun ama ben süremiyorum.

6 yıldır ehliyetim var ehliyeti alıp arabaya hic binmedim taki 1 ay öncesine kadar bir cesaret cıktım yollara simdi şoför nebahat olacagım neredeyse dikkat ve cesaret yeterli

Back