Ehliyeti olduğu halde araba kullanamayanlar... :)

Ehliyetiniz var ve araba kullanamıyorsunuz...Bunun nedeni....

• Diğer nedenler

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    34

MiKaDo35

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
732
1
316
İzmir
Aranızda benim gibi uzun yıllar önce ehliyet aldığı halde araba kullanamayanlar vardır diye düşünüyorum..22 yıllık ehliyetimi gerçek anlamda 5 haftadır kullanıyorum..:)) İlk zamanlar imkansızlıklar nedeniyle kullanamadım..Sonrasında özellikle oğlum doğduktan sonra ise korku geldi bana...Ama şu anda gerek şehir içi gerekse şehirler arası hemde en çok korktuğum tır ve tankerlerin arasında kullanıyorum...
Kesinlikle bu tarz korkularınız varsa ve de imkanlarınız müsaitse benim gibi kullanmaya başlamanızı ve bunun için doğru yardımı almanızı tavsiye ederim...İnanılmaz zaman ve özgürlük kazandırıyor insana...
Benim durumumda olanlara duyururulur ..:)

yeterince iyi kullanamıyorum
ehliyeti alırken verilen kursla kaldı egitimim.
öğretecek kimsede bulamıyorum ama çok istiyorum
nasıl cesaretlendiniz nasış başardınız
biraz kokrularımda var benim.

Türkiye2de maaalesef tam olarak öğreten bir ehliyet okulu yok.O yüzdende insanlar korkuyorlar.ben de Türki'yede aldığımhalde yıllarca kullanamadım korkudan.Daha sonra almanya'da tekrar aldım.Çok güzel öğretiyorlar insana trafikte,otobanda.İnsana cesaret veriyorlar.Şimdi sorunsuzca kullanmaya başaladım.En az 40 saat kullanmak gerekli.yani bir ay günde 1,5 saat kullanarak kolaylıkla kullanılabilir.sabah çok erken satlerde ve ara sokakalarda kullanılarak cesaret kazanmalı daha sonrada trafiğe çıkılmalıdır.

Türkiye2de maaalesef tam olarak öğreten bir ehliyet okulu yok.O yüzdende insanlar korkuyorlar.ben de Türki'yede aldığımhalde yıllarca kullanamadım korkudan.Daha sonra almanya'da tekrar aldım.Çok güzel öğretiyorlar insana trafikte,otobanda.İnsana cesaret veriyorlar.Şimdi sorunsuzca kullanmaya başaladım.En az 40 saat kullanmak gerekli.yani bir ay günde 1,5 saat kullanarak kolaylıkla kullanılabilir.sabah çok erken satlerde ve ara sokakalarda kullanılarak cesaret kazanmalı daha sonrada trafiğe çıkılmalıdır.

ben daha ögrenciyim bu iste . yazili sinavi verdim ama pratik icin daha vaktim var. herkesin bildiigi bi gercek var ki Türkiye´de ehliyet alindiktan sonra ögreniliyo bu is. neyse ki ben Almanya´dayim ve bu isi iyi kiviricagimi düsünüyorum;)

yeterince iyi kullanamıyorum
ehliyeti alırken verilen kursla kaldı egitimim.
öğretecek kimsede bulamıyorum ama çok istiyorum
nasıl cesaretlendiniz nasış başardınız
biraz kokrularımda var benim.

Bende yeterince iyi kullanamadığım için korkuyordum...Üstelik ehliyeti aldıktan sonra 2-3 kez değişik hocalarla ders denemelerim oldu..Ama güven duyamadığım için hiçbirinden 2. dersi almadım...
7-8 hafta önce yakın sayılabilecek bir mesafede marketten alışveriş ettim..Taksi ve minibüs için fazla yakın elde eşya ile yürümek için uzak sayılan bir mesafeyi yürürken elimdeki eşyalar her adımda daha da ağırlaşıyor gibi geldi..:))
Birden kendime çok kızdım...Otoparkta kullanamadığım bir araba ve ben kan ter içinde elimde poşetlerle yollarda...:)) Eve gelir gelmez internetten ve eş dosttan sorarak güvenilir bir hoca buldum..:)
Ben İzmir'de yaşıyorum...ve 4. derste Aydın'a gidip geldim...Şehrin en karmaşık trafiğine sahip muhitlerinde yaptık dersleri...Şu anda çevre yolu ve şehir içi trafiğinde sıkıntı yaşamadan gidip gelecek düzeye geldim..Çevre köylere hafta sonu kahvaltı piknik için falan gidip geliyorum..:)
Hatta oğlumu okula götürüp getiriyorum..En keyiflisi de o..:)):nazar:
Kesin olarak bildiğim bişey varsa eş dost ve akrabayla olmuyor bu iş...Hatta cesaret ve hevesi kırılıyor insanın...
Birde hani sigara bırakma için kafada bitirmek derler ya...Buda öyle bişey galiba..
Bir an geldi ve kullanmak zorunda hissettim kendimi..Darısı isteyen herkesin başına...Kazasız belasız inşallah....

ehliyetim de var eşimin arabasıda ama hamişken kaza atlattım 2 kez ve acaip korktum:(

bana da bi gün cesaret gelicek mi acaba?? sanırım beklemekle gelmio bu cesaret, bişiler yapmam lazım ama nee :52::52::52::52::52: sıkıldım artık ben de hergün evin önünde bekleyen arabanın yanından yürüyüp gitmekten:50::50::50::50::50:

ehliyetim de var eşimin arabasıda ama hamişken kaza atlattım 2 kez ve acaip korktum:(

Geçmiş olsun...:( Korkmakta haklısın ama....Bende annemi trafik kazası sonucu kaybettim...Sanırım bende korku yaratan da buydu...Ama düşünüyorum da annem hayatında araba kullanmadı....Herhangi bir taksi minibüs yada otobüs şoförüne güvenip biniyoruz...Hatta çocuğumuzu en sevdiklerimizi bindiriyoruz...
Başkalarına güvenmektense kendimizi mümkün olduğunca geliştirip kendimize güvensek daha güvenli sanki...
Herkese kazasız belasız günler...:)

bana da bi gün cesaret gelicek mi acaba?? sanırım beklemekle gelmio bu cesaret, bişiler yapmam lazım ama nee :52::52::52::52::52: sıkıldım artık ben de hergün evin önünde bekleyen arabanın yanından yürüyüp gitmekten:50::50::50::50::50:

Valla benim gibi 41 yaşınıza kadar beklemeyinde :)))) :52: :52:
Aslında iyi ve doğru bir hoca psikyatristen bile çok işe yarıyor....(Hocam sağolsun) O kadar güzel ki o arabanın yanından geçip gitmek yerine içine binmek ve kullanmak...
Geçenlerde İzmir'deki çok katlı otoparklardan birinin en üst katına park ettim arabayı...Everestin zirvesine çıksam :72: bu kadar gururduyardım kendimle herhalde :27::52:

Aslında iyi ve doğru bir hoca psikyatristen bile çok işe yarıyor....(Hocam sağolsun) O kadar güzel ki o arabanın yanından geçip gitmek yerine içine binmek ve kullanmak...
Geçenlerde İzmir'deki çok katlı otoparklardan birinin en üst katına park ettim arabayı...Everestin zirvesine çıksam :72: bu kadar gururduyardım kendimle herhalde :27::52:

ben de iyi bi eğitmen araştırmasına başlasam iyi olucak. en büyük korkularımdan biri de kapalı otoparklar bu arada, eşim kullanırken bile tedirgin oluyorum o rampalarda :52::52::52: ama yapabilirim yaa, kimler kimler yapıo ben mi yapamıcam. hep böyle diyorum da sonuç hüsran :27::27:

ben de iyi bi eğitmen araştırmasına başlasam iyi olucak. en büyük korkularımdan biri de kapalı otoparklar bu arada, eşim kullanırken bile tedirgin oluyorum o rampalarda :52::52::52: ama yapabilirim yaa, kimler kimler yapıo ben mi yapamıcam. hep böyle diyorum da sonuç hüsran :27::27:

İzmir'deyseniz kesinlikle hocamı öneririm..:) Ben 41 yaştan bahsediyorum ama kızı benim yaşımda olan bir teyzede vızır vızır araba kullanmaya başladı onun sayesinde..:)):nazar: Bizzat şahidim..:))
Birde imkan varsa otomatik vites çok rahat...Daha önce düz vites de denedim defalarca...Ben direk otomatikte ders aldım son seferde...
Dediğiniz gibi düz yolda yürüyemeyen 2 lafı bir araya getiremeyen insanlar kullanıyor da biz mi kullanmıyacağız...Ben hallettim valla..Darısı başınıza...:))

Ehliyetim var ama geçen yıl kaza yaptım
korktuğum için araba süremiyorum.

Geçmiş olsun...Ama bir şekilde trafiğin içinde olmak zorundasın..Kendin kullansanda başkası kullansada...Umarım korkunu yener ve direksiyon başına dönersin...
Kazasız ve belasız günler dilerim...

Ehliyet dosyamı 4 yıl kadar önce aldım ama arabam yok diye bir türlü emniyetten ehliyetimi almamıştım..
Erkek arkadaşımla beraberliğimiz aralıkta başladı, o zamandan beri aktif halde araç kullanıyorum.
İlk günler çekindim biraz çünkü bildiğim herşeyi unutmuşum ama saolsun sevgilim sabırla hatırlattı, bilmediklerimide öğretti.. Hemen ehliyetimi trafikten aldım.. Daha çok şey var öğrenmem gereken ve tecrübeler var edinmem gereken.. Fakat şimdi kendimi çok iyi hissediyorum.. :10:
Sınavlarını yıllar önce geçmiş olmama rağmen direksiyona geçememek zoruma gidiyordu... :17:

off tam benlik bu başlık, umarım ben de 40 a gelmeden o seviyeye ulaşabilirim. yaşım 31:5:

:9: o gün geldiğinde ben de bunu yapacak be bu mesajınızı hatırlayacağım:16: inşallah.

yollarda kamyon, otobüs olmasın, bir de mümkünse sokaklar geniş olsun :9: çok şey mi istedim, he bir de kapalı otoparklarda pat diye karşıma arkama çıkmasınlar:9:

oooff araba kullanmayı çok seviyorum 20 yaşında ehliyet almama rağmen korkumu aşıp bir türlü kullanamıyorum

off tam benlik bu başlık, umarım ben de 40 a gelmeden o seviyeye ulaşabilirim. yaşım 31:5:

:9: o gün geldiğinde ben de bunu yapacak be bu mesajınızı hatırlayacağım:16: inşallah.

yollarda kamyon, otobüs olmasın, bir de mümkünse sokaklar geniş olsun :9: çok şey mi istedim, he bir de kapalı otoparklarda pat diye karşıma arkama çıkmasınlar:9:

Bende en çok kamyon ve tır dan korkuyor DUM ..:)) Ama kamyon ve tırlarla yada otobüs minibüs gibi bilimum büyük araçlarla nasıl mücadele edeceğinizi öğrendiğinizde o korkunuz kendiliğinden kayboluyor...Ya aslında mücadele etmek doğru bir tanım olmadı..Sadece büyük araçlarla aynı yolda seyir halindeyken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bildiğinizde olay çözülüyor...
Birde şu var iyi öğreten eğitmen şart...Çünük ben öğrenme konusunda problem yaşıyor olsaydım şimdide yapamazdım...
Neticede kamyonsuz tırsız geniş yollar bir hayal olduğuna göre :))) Bir an önce mevcut gerçeklere uygun bir eğitim yeterli olacaktır....
Hayırlısıyla kazasız belasız kullanalım hepimiz inşallah..:nazar:

oooff araba kullanmayı çok seviyorum 20 yaşında ehliyet almama rağmen korkumu aşıp bir türlü kullanamıyorum

Ben korkumu yenip trafiğe çıktıysam inanki herkes yapabilir...O kadar beter durumdaydım....:52:
Yaparsınız...Kendinize güvenin ama tabi önce bu güveni haklı çıkaracak eğitimi alın....
Kazasız belasız bir an önce kullanmanız dileği ile...:nazar:

Ehliyet dosyamı 4 yıl kadar önce aldım ama arabam yok diye bir türlü emniyetten ehliyetimi almamıştım..
Erkek arkadaşımla beraberliğimiz aralıkta başladı, o zamandan beri aktif halde araç kullanıyorum.
İlk günler çekindim biraz çünkü bildiğim herşeyi unutmuşum ama saolsun sevgilim sabırla hatırlattı, bilmediklerimide öğretti.. Hemen ehliyetimi trafikten aldım.. Daha çok şey var öğrenmem gereken ve tecrübeler var edinmem gereken.. Fakat şimdi kendimi çok iyi hissediyorum.. :10:
Sınavlarını yıllar önce geçmiş olmama rağmen direksiyona geçememek zoruma gidiyordu... :17:

Evet kesinlikle kullandığınızda kendinizi çok iyi hissedeceksiniz...Çok doğru bir tanım bu...

Ben korkumu yenip trafiğe çıktıysam inanki herkes yapabilir...O kadar beter durumdaydım....:52:
Yaparsınız...Kendinize güvenin ama tabi önce bu güveni haklı çıkaracak eğitimi alın....
Kazasız belasız bir an önce kullanmanız dileği ile...:nazar:

çok sağolun valla yazdıklarınızla biran kendime güvenesim geldi ama işte özgüven eksikliği var bende ama araba kullanan kadınlara bayılıyorum çok hoşuma gidiyor ama bende bu sene öğrenip kullanacağım gerçekten çok lazım oluyor bazen

Back