Ehliyet sorunu

tokerr

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
6
0
16
İstanbul
merhaba arkadaslar benım skolyozum var ve ehlıyet almak ıstıyorum .. yıllar oncekı raporuma gore %45 engellıyım
B sınıfı ehlıyet almak ıstıyorum aalabılırmıyım yardımcı olacak bırılerı varmı??

Ben de tam olarak konuya hakim değilim ama H sınıfı ehliyet alabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba öncelikle geçmiş olsun
sizin rahatsızlığınızla ilgili bir bilgim yok ama engelli arkadaşlarda ehliyet alabiliyor
yani benim iki bacağı olmayan bir arkadaşım var ehliyeti ve arabası var
arabasını gaz ve frenlerini elleriyle kullanabileciği şekilde yaptılar ve gayet kolay kullanabiliyor
sürücü kursuna gidip daha detaylı bilgi alabilirsiniz

sürücü kursuna bi sür canım alabiliyolar sanırım..

tesekkur ederım kızlar
engellı olup B sınıfı ehlıyetı olan bırkac kısıyle konustum
doktordan doktora gore degısıyormus
kimisi B sınıfı ehlıyet alabılır derken kımisi H sınıf alabilir diyormus
ama bu hastalıgın araba kullanmaya bır engelı yok
el ve ayak fonksıyonlarımda bozukluk yok
gorme yada ısıtme fonksıyonlarımda bozukluk yok
dedıgım gıbı doktordan doktora degısıyormus
sol ayagında cıddı fonksıyon kaybı olan bır arkadas H sınıf ehlıyet ıcın rapor ıstemıs B vermısler cok karıstı kafam :S

merhaba,
bence siz B sınıfı ehliyet alabilirsiniz
çünkü H sınıfı için tüm beden fonksiyonlarının en az %75, bedensel olarak da %50sini kaybetmiş olmanız gerekir diye biliyorum
yani eller ve ayaklarda sorun yoksa ztn B alırsınız
ben de B aldım, H alabilirsin dendi ama benim bedensel hiç bir sorunum yok ehliyetimi de aldım rahatça
inşallah hakkınızda hayırlııs olur
ama tavsiyem H almayın, B her yerde geçerli H sadece özel donanımlı araçlarda...
bilginize...

teşekkürler. engellilerin bazı forum sitelerinde bayagı araştırdım B sınıfı almam gerekiyor ama doktora göre değişince rapor alaya korkuyorum H verir diye ben B istiyorum

teşekkürler. engellilerin bazı forum sitelerinde bayagı araştırdım B sınıfı almam gerekiyor ama doktora göre değişince rapor alaya korkuyorum H verir diye ben B istiyorum

cnm engelıysen mecbur h sınıfı verır. b sınıfı alırsan allah korursun ılerde kaza olursan sana suc ceza gelır. bence h sınıfı daha iii.

ayni sekilde ben de b sinifi alabilecegini dusunuyorum, danismak istersen bora surucu kursunu tavsiye ederim birden cok subeleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…