• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyet kursu

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
Hanımlar merhaba,

Okul bitti, geriye sadece diploma hazır olunca gidip alması kaldı. Şimdi sırada ehliyet olduğu için sürücü kursu araştırmam lazım. Buraya da bi sormak istedim. İzmirdeyim, tavsiye edebileceğiniz bir sürücü kursu var mı? Ve genelde ehliyet almanın maliyeti ne oluyor aşağı yukarı? 2016 için konuşuyorum tabi. Ve son sorum, ehliyet almak zor mu? Siz zorlandınız mı mesela?

Aslında 23 yaşındayım, bana kalsa bu zamana kadar çoktan alırdım çünkü bütün arkadaşlarımın var neredeyse ama bazı nedenlerden dolayı bu seneye kaldı. Konumu taşımazsanız sevinirim çünkü bu aralar en önemli derdim bu.

Hanımlar merhaba,

Okul bitti, geriye sadece diploma hazır olunca gidip alması kaldı. Şimdi sırada ehliyet olduğu için sürücü kursu araştırmam lazım. Buraya da bi sormak istedim. İzmirdeyim, tavsiye edebileceğiniz bir sürücü kursu var mı? Ve genelde ehliyet almanın maliyeti ne oluyor aşağı yukarı? 2016 için konuşuyorum tabi. Ve son sorum, ehliyet almak zor mu? Siz zorlandınız mı mesela?

Aslında 23 yaşındayım, bana kalsa bu zamana kadar çoktan alırdım çünkü bütün arkadaşlarımın var neredeyse ama bazı nedenlerden dolayı bu seneye kaldı. Konumu taşımazsanız sevinirim çünkü bu aralar en önemli derdim bu.

Kesinlikle emin direksiyon. Fiyatları uçuktur ama kurstan çıktığın anda araba kullanmaya başlarsın.
Ben daha uygun fiyatlı diye başka bir kurstan aldım ehliyetimi. Ehliyeti aldım da araba kullanamıyordum, bana niye verdiler anlamadım. Emin direksiyona gidip özel ders aldım, 5 dersin sonunda trafikteydim. Üstelik güvenli sürüş teknikleri dersleri de verdiler bana. Çok işime yaradı.
Bu tecrübeden sonra yeğenlerimi oraya gönderdim ehliyet için. Üçü de şu an gayet güzel araba kullanıyorlar.

Son fiyatlar nedir bilmiyorum malesef.

Istanbuldayim subatta aldim ehliyetimi.
Direksiyon sinavi en zoru.
Iyice zorlasti 40 yillik soforun bile tek seferde yapamicagi seyleri bekliyorlar
Zorunlu 12 saat ders alman gerekiyor
Bana baya tuzluya geldi saat basi nerdeyse 50 lira her kaldigin direksiyon sinavi sonrasida en az 2 saat daha ders alman gerekiyor.
2 manevrada park
geri geri
Yokus yukari kalkis
ani fren
geri geri sokaga girme
u donusu
bunularin yani sira sinyaller ve ayna dikkatin
ve kaput ici sorular
bunlarda yanlizca 2 stop etme hakkin var
park ederken cizgi ustune denk getirme
hadi hayirlisi insallah
allah kolaylik versin beni cok strese soktular insallah guzel gecer sizinki

Kesinlikle emin direksiyon. Fiyatları uçuktur ama kurstan çıktığın anda araba kullanmaya başlarsın.
Ben daha uygun fiyatlı diye başka bir kurstan aldım ehliyetimi. Ehliyeti aldım da araba kullanamıyordum, bana niye verdiler anlamadım. Emin direksiyona gidip özel ders aldım, 5 dersin sonunda trafikteydim. Üstelik güvenli sürüş teknikleri dersleri de verdiler bana. Çok işime yaradı.
Bu tecrübeden sonra yeğenlerimi oraya gönderdim ehliyet için. Üçü de şu an gayet güzel araba kullanıyorlar.

Mail attım bakalım mail üzerinden fiyatları söylerler mi, söylemezlerse de kursa gider konuşurum ya da telefondan sorarım. Teşekkür ederim, ben de zaten dandik bir yer olsun istemiyorum.

Bahsettiğiniz yer Karsiyakada ki emin direksiyon mu acaba?

Hiç araba kullanmamış biri kurstan sonra trafiğe çıkabiliyor mu ya ben ürküyorum cidden

Mail attım bakalım mail üzerinden fiyatları söylerler mi, söylemezlerse de kursa gider konuşurum ya da telefondan sorarım. Teşekkür ederim, ben de zaten dandik bir yer olsun istemiyorum.

Gidip konuşman daha mantıklı bence. Çünkü programını sen ayarlıyorsun, ona göre fiyat çıkarıyorlar. Ben 15 saat değil 20 saat sürüş istiyorum diyorsun mesela ona göre fiyat çıkıyor. Biraz kullanıyorum 10 saat bana yeter diyorsun, ona göre çıkıyor falan filan.

Hiç araba kullanmamış biri kurstan sonra trafiğe çıkabiliyor mu ya ben ürküyorum cidden
Ben ilk kez kursta oturdum direksiyon başına. 6 ay oldu ehliyeti alalı ilk zamandan beri çıkıyorum. Hız yapamıyorum tabii 80 en yüksek hızım ama büyük sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Konu Sahibi ehliyet almak geçmiş zamanlara göre çok daha zorlaştı ama sınavı geçince trafiğe çıkmak daha kolay olacak sizin için. Iyi bir kursa gidin yeter.

Gidip konuşman daha mantıklı bence. Çünkü programını sen ayarlıyorsun, ona göre fiyat çıkarıyorlar. Ben 15 saat değil 20 saat sürüş istiyorum diyorsun mesela ona göre fiyat çıkıyor. Biraz kullanıyorum 10 saat bana yeter diyorsun, ona göre çıkıyor falan filan.
Kurslarda saatli mi anlaşılıyor Sep? Benim sınırsızdı ne zaman istersem ders aldım. Sınırsız bir yere gitmedi daha rahat olmaz mı?

2012 yılında aldım ben ehliyeti dandik bi kurstan
ama kullana kullana öğrendim kendim ;)
direksiyon sınavı ben girdiğimde daha kolaydı

Istanbulda adım başı kurs var rekabet için sınırsız yaptılar demek ki.

Tabi mümkün. Bi de diğer kurslardan gerçekten haberim yok. 2008 yılında bu dediğim yerden özel ders aldım ben, sonrasında önüme geleni buraya gönderdim. Çünkü cidden araba kullanmayı bilmeden ehliyet alan kuşaktanım ben. Bu herifler öğretiyor.

Kendi pistleri var. Karanlık ortam, yağmur, buzlu zemin simülasyonları yaratıyorlar, 100 km hızla giderken önüne şişme hayvan çıkartıyorlar falan. Ciddi anlamda her şartı deneyimleyip öğrenmiş bir şekilde çıkıyorsun o kurstan.

Tabi mümkün. Bi de diğer kurslardan gerçekten haberim yok. 2008 yılında bu dediğim yerden özel ders aldım ben, sonrasında önüme geleni buraya gönderdim. Çünkü cidden araba kullanmayı bilmeden ehliyet alan kuşaktanım ben. Bu herifler öğretiyor.

Kendi pistleri var. Karanlık ortam, yağmur, buzlu zemin simülasyonları yaratıyorlar, 100 km hızla giderken önüne şişme hayvan çıkartıyorlar falan. Ciddi anlamda her şartı deneyimleyip öğrenmiş bir şekilde çıkıyorsun o kurstan.
Harikaymış ya. Biz sadece sınav pistinde çalıştık. Iyi sürüş deneyimi olmuş sana.

Iyice zorlasti 40 yillik soforun bile tek seferde yapamicagi seyleri bekliyorlar
Bana baya tuzluya geldi saat basi nerdeyse 50 lira her kaldigin direksiyon sinavi sonrasida en az 2 saat daha ders alman gerekiyor.
2 manevrada park
geri geri
Yokus yukari kalkis
ani fren
geri geri sokaga girme
u donusu
ve kaput ici sorular
hadi hayirlisi insallah

Zor olduğunu biliyorum, eskiden almak kolaydı o yüzden görüyoruz trafik kazalarını. Zor olmasını destekliyorum. Ama alınacak bir şekilde bu, öyle ya da böyle.

Valla bugüne kadar hiç araba kullanmadım, arabamız da yok zaten. Ben çok istekliyim yani gelecekte benim kötü bile olsa arabam olmak zorunda. Hiç de bilgim yok, çok masraflı olacak bu anlaşılan. E ben de ailemin bütçesiyle sınırlıyım, şimdi karşılayabileceklerse karşılayacaklar, yok çok pahalı derlerse ben işe girip kendi paramı kazanınca alacağım artık.

2 manevrada park
geri geri
Yokus yukari kalkis
ani fren
geri geri sokaga girme
u donusu
ve kaput ici sorular
hadi hayirlisi insallah

Bunlar trafikte karşınıza çıkacak, yapmanız gereken şeyler zaten.
Evet zor ama iyi ki zor. Şu an trafikte bir sürü araba kullanmayı bilmeyen, park edemeyen, geri gidemeyen sürücü var. Onlara engel olmak için en güzel yöntem bu tip şeyleri yapamayanlara ehliyet vermemek.

[QUOTE="Sephoraa, post: 47088848, member: kullanmadki mümkün. Bi de diğer kurslardan gerçekten haberim yok. 2008 yılında bu dediğim yerden özel ders aldım ben, sonrasında önüme geleni buraya gönderdim. Çünkü cidden araba kullanmayı bilmeden ehliyet alan kuşaktanım ben. Bu herifler öğretiyor.

Kendi pistleri var. Karanlık ortam, yağmur, buzlu zemin simülasyonları yaratıyorlar, 100 km hızla giderken önüne şişme hayvan çıkartıyorlar falan. Ciddi anlamda her şartı deneyimleyip öğrenmiş bir şekilde çıkıyorsun o kurstan.[/QUOTE]

Bence olması gereken o, ben de hiç araba kullanmadım, nasıl olacak hiç bilmiyorum. Elde araba da yok, bugün alsam bile elimde trafiğe çıkacak araba yok. :KK70: Açıkçası bu durumda almak mı daha mantıklı yoksa araba alabilecek duruma gelince mi ehliyet almak daha mantıklı bilmiyorum ama öylesi için de kim bilir ne kadar beklemem gerekecek. Kafam karışık açıkçası. in vino veritas in vino veritas

Back
X