Ehliyet!!!!!:(:(:( kızlar deneyimlerinize ihtiyacım var

nazarnur

Yine yeniden ....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
2.167
5.332
Kızlar çok korkuyorum ya direksiyon derslerim başlayacak eşimle çalışma yapıyoruz tam öğrendim diyorum arabayi yumuşak bi şekilde kaldırıyorum sonra bi bakıyorum arabayi tekrar kaldirirken stop ettirmisim aranızda benim gibi olan varmı kızlar nolur deneyimlerinizi paylaşın çok stresliyim heyecanliyim biraz yardimci olun:KK1:

Mantığını öğren bak şimdi gazı 15 devre sabitlendi kalkarken daha hic oynama debriqjdan yavaş çek ayağını aslında gaza basınca değil debriqjdan çekince araba kalkıyor bu mantığı kur daha hic stop etmessin

gaza basınca ayagını bırden bıre debrıyajdan cekme
gaza basarken yavas yavas cek

Eşim çok sabırlı allaha şükür ama ben yapmayinca hirslaniyorum o_O hocanın yanında hiç yapamazsam diye korkuyorum hoca ya sabırsız olursa sizce çok mu geriyorum kendimi

gaza basınca ayagını bırden bıre debrıyajdan cekme
gaza basarken yavas yavas cek
Eşim diyoki ilk gazı az verip sonra birden cogaltiyosun diyo iki ayak koordinasyonu sağlamak zor debriajdan çekerken yavaş yavaş gaza basmam gerek biliyorum ama heyecan mi stresmi sebep oluyo bildigimi yapamiyo oluşuma

Direksiyon dersinde çözersin.
Hiç merak etme. Zaten hocalar ilk derste kendi önlerindeki pedalla çok yardımcı oluyor.

Eşim diyoki ilk gazı az verip sonra birden cogaltiyosun diyo iki ayak koordinasyonu sağlamak zor debriajdan çekerken yavaş yavaş gaza basmam gerek biliyorum ama heyecan mi stresmi sebep oluyo bildigimi yapamiyo oluşuma
Debriyajdan çok çok yavaş çekmen ve çok yavaş bi şekilde gaza basman gerek aynı anda. Kavradığını anlayınca debriyajdan tamamen kaldırabilirsin.
Ben direksiyon dersimi alana kadar 50 kez denemişimdir araba kaldırmayı başarılı olamamışımdır. Ama dediğim gibi ilk birkaç kaldırışta yardım ediyorlar sonra sen de alışıyorsun.
Hocadan öğrenmekle başkasından öğrenmek çok farklı oluyor

Benim dediğimi dene gaz devrini ayarla ve ayağını yavaşça debriaj dan çek

eskı usul dıkıs makınaları vardı babanem annanem dıkıs hocası ayaklarıyla basa basa dondururlerdı ben ordan alıstım ayak uyumuna :KK70:
evde oturdugunuz yerde bı ayagınızı basarken dıgerını aynı oranda kaldırın mesela pratık yapın
bıde korkmayın hıc bısey olmaz kac yıllık soforler stop ettırıyor nolcakkı alısırsın :KK66:

Kızlar çok korkuyorum ya direksiyon derslerim başlayacak eşimle çalışma yapıyoruz tam öğrendim diyorum arabayi yumuşak bi şekilde kaldırıyorum sonra bi bakıyorum arabayi tekrar kaldirirken stop ettirmisim aranızda benim gibi olan varmı kızlar nolur deneyimlerinizi paylaşın çok stresliyim heyecanliyim biraz yardimci olun:KK1:
Gaza yüklendiğinizde azıcık sesi gelsin hemen debriyajdan cekmeyin ayağınızı, sonra debriyajdan hafifce yavas cekin ayağınızı tabi gaza basmaya devam, en sonunda debriyajdan tamamen cekin ayağınızı.

istisnasız bu yasadıgını ılk ogrenen herkes yasıyor.. sahsen cok umıtsızdım ama praatıklık ısteyen bır durum ne kadar calısırsan elın ayagın o kadar alısıyor.

Bu işin tek çaresi bol bol pratik yapmak, bir şeyi ilk defa öğrenirken hata yapmak becerememek çok doğal, çalıştıkça daha iyi olacaksınız, sonra da araba sürmek yürümek gibi refleks haline gelecek zaten. Herkes sürüyor onlar çok mu yetenekli, üstün ben neden öğrenemeyeyim ki diye kendi kendinize gaz verin. :) Sınavda başarılar.

3-4 saniye frenden ayağını kaldırınca araba geri gitmiyor.
debriyaj dan ayağını yavaş kaldır ve gaza bas
benim eşimde beni hep uyarır bas gaza bağırt şu arabayı diye..
ben araba çok gidecek korkumdan gaza basmıyordum debriyajdan ayağımı hızla çekiyordum motor tık gidiyordu...
gaza basarken korkma hele 1. vites ise uçmuyor araba (bizzat trafikte test ettim):KK71::KK71:
debriyajdan ayağını yavaş kaldır bir süre sonra gaza bas bunu hızlandırınca sıkıntı olmuyor..

Kızlar çok sağolun ya allah razı olsun şimdi çalışmadan geldik eşimle biraz daha iyi gibiydim işte :KK14:

istisnasız bu yasadıgını ılk ogrenen herkes yasıyor.. sahsen cok umıtsızdım ama praatıklık ısteyen bır durum ne kadar calısırsan elın ayagın o kadar alısıyor.
Çok sağol canım ya bildiği bişeyi yapamaması deli ediyo insani

muhtemelen benimle alakali bir durum ama paylasmak istedim. ne kadar tarif ederim bilmiyorum deneyecegim:)

ben minicik bi kizim, 150 cm boyum ve 34 numara ayagim var. hocamiz pedallara basarken ayak topugumuzun yere degmesi gerektigini soylemisti ama ben 34 numara ayakla pedallar yukarda kaldigi icin ayagimi zeminde sabitleyemedigimden debriyaji hep kaciriyordum. pedal kendini atiyor ve stop ediyordu. sonra koltuk ayarindan kendime bir cozum buldum. topugumu sabitleyemiyorsam bacagimi sabitlerim dedim ve debriyaj pedali ve direksiyonun altindaki bolume dizimi sikistiriyordum. boylece pedali ayagimla istedigim gibi kontrol edebiliyorum. ben bu sorunu 5 ders filan fark etmedim. sonra hoca hala stop ediyorsun dedi ki ben problemi cozdum, o gunden sonra hic stop etmedi araba:)

muhtemelen benimle alakali bir durum ama paylasmak istedim. ne kadar tarif ederim bilmiyorum deneyecegim:)

ben minicik bi kizim, 150 cm boyum ve 34 numara ayagim var. hocamiz pedallara basarken ayak topugumuzun yere degmesi gerektigini soylemisti ama ben 34 numara ayakla pedallar yukarda kaldigi icin ayagimi zeminde sabitleyemedigimden debriyaji hep kaciriyordum. pedal kendini atiyor ve stop ediyordu. sonra koltuk ayarindan kendime bir cozum buldum. topugumu sabitleyemiyorsam bacagimi sabitlerim dedim ve debriyaj pedali ve direksiyonun altindaki bolume dizimi sikistiriyordum. boylece pedali ayagimla istedigim gibi kontrol edebiliyorum. ben bu sorunu 5 ders filan fark etmedim. sonra hoca hala stop ediyorsun dedi ki ben problemi cozdum, o gunden sonra hic stop etmedi araba:)
Bende şimdi sirami bekliyorum 2 gündür direksiyondayim cok şükür hiç stop ettirmedim kendi arabamizi adım başı stop ettiren ben kurşun arabasını daha hic ettirmedim çok şükür bugün trafiğe cikcaz hocayla allah nasip ederse araba sürmek çok güzel yaa :KK70:

Kızlar sağolun hepiniz cesaret verdiniz bana şimdi gayet güzel kullanıyorum arabayi :KK70: seviyorum sizi

X