• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyet almak

flower0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
306
77
98
İstanbul
Kızlar nasılsınız? Ehliyet almak istemem sonucu araştırmalarımda artık düz vites ve otomatik vites ehliyet ayrımı olduğunu gördüm. İsteyen düz vites istemeyen otomatik vites üzerinden ehliyet sınavına girebiliyormuş. Bu otomatik vites ehliyeti alma işi çok kafama yattı, bir bayan için kullanımı daha rahat olur diye fakat daha sonra ileride büyük bir firmada çalışıp şirket araba verirse falan diye ehliyeti düz mü otomatik mi almalı çok kararsız kaldım. Pek bir bilgim yok ama şirket arabaları genelde otomatik vites olmaz sanırım. Siz olsanız ne yapardınız? Önerilerinizi bekliyorum. :)

Manuel ile öğrenirseniz otomatiğe de kullanırsınız zaten :) Bence Manuel..

Manuel ile öğrenirseniz otomatiğe de kullanırsınız zaten :) Bence Manuel..
Teşekkür ederim yorumunuz için :) Manuel daha avantajlı gibi geliyor fakat kullanımı otomatiğe göre zor olduğu için gözümü korkutuyor bu yüzden kararsızım..

Teşekkür ederim yorumunuz için :) Manuel daha avantajlı gibi geliyor fakat kullanımı otomatiğe göre zor olduğu için gözümü korkutuyor bu yüzden kararsızım..
Benim kuzenim otomatik ile alıştı.
Ama tatile gittiğimizde kullanamadı Manuel olanı.. E otomatik vites olmayabilir her zaman :)
Çok kolay, siz daha yeni başlayacağıniz için öyle düşünüyorsunuz. Ben de öyle düşünmüştüm.
Ama siz bilirsiniz tabi.

Cevap için teşekkürler :) Memnun musunuz peki dezavantajını yaşadığınız bir durum oldu mu hiç?

Rica ederim. Dezavantajını yaşadığım bir durum olmadı. Aracım otomatik. Ama manuel almakta fayda var. Şimdiki aklım olsa öyle alırdım.

Otomatik daha kolay ama manuel alın herzaman otomatik belki her zaman otomatik kullanmıycaksınız. Manuelde çok zor değil, korkmayın.

Kızlar nasılsınız? Ehliyet almak istemem sonucu araştırmalarımda artık düz vites ve otomatik vites ehliyet ayrımı olduğunu gördüm. İsteyen düz vites istemeyen otomatik vites üzerinden ehliyet sınavına girebiliyormuş. Bu otomatik vites ehliyeti alma işi çok kafama yattı, bir bayan için kullanımı daha rahat olur diye fakat daha sonra ileride büyük bir firmada çalışıp şirket araba verirse falan diye ehliyeti düz mü otomatik mi almalı çok kararsız kaldım. Pek bir bilgim yok ama şirket arabaları genelde otomatik vites olmaz sanırım. Siz olsanız ne yapardınız? Önerilerinizi bekliyorum. :)

bir "bayan" için ne demek?
neden bir bayan olarak manuel kullanamayalım?
kendinizi böyle düşünmeyin
sonra erkekler de kadınların araba kullanışıyla dalga geçip aşağılıyor.

sorunuza gelince
bence ilerleyen zamanlarda manuel araçlar bitecek

düşünsenize uzaktan kumanda çıktığından beri kumandasız televizyonlar azalarak bitmedi mi?
ya da akıllı telefonlar çıktığından beri eskileri ne kadar tercih ediliyor?

bu sebeple yakında manuel araçların azalacağını düşünüyorum.
yine de öğrenmek isterseniz bi zorluğu yok.

Manueli bilirseniz otomatikte de kolay ilerlersiniz.. ben manueli aldim zorlanmadim.. otomatiktede zorlanilmiyor sorasi..
Birde otomatik alan manuel kullanamiyormu peki? Yeni sistemden haberm yok pek

sorunuza gelince

düşünsenize uzaktan kumanda çıktığından beri kumandasız televizyonlar azalarak bitmedi mi?

sorunuza gelince

Tabi ki bayanlar düz vites araba kullanamaz diye bir şey kesinlikle ima etmedim. Daha önce hiç araba deneyimim olmadığı için ehliyeti alırkenki aşamada ve ehliyeti aldıktan sonrada kullanımının daha rahat ve pratik olduğunu düşündüğümden dolayı böyle söyledim ki burda da tecrübe edinmiş arkadaşlarımdan bana fikir vermelerini istedim hangisini almam yararıma olur diye. Yoksa bayanlar onu bunu yapamaz gibi bir şey söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Cevabınız içinde teşekkür ederim, doğru söylüyorsunuz yeniler gelince eskiler unutulup gidiyor.

Manueli bilirseniz otomatikte de kolay ilerlersiniz.. ben manueli aldim zorlanmadim.. otomatiktede zorlanilmiyor sorasi..
Birde otomatik alan manuel kullanamiyormu peki? Yeni sistemden haberm yok pek
Maalesef otomatik alan manuel kullanamıyormuş fakat manuel alan her ikisini de yani otomatiği de kullanabiliyormuş. Bu yüzden bende kararsız kaldım.

Back
X