Ehliyet alacağım önerileriniz var mıdır

Impressionsharee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
43
21
28
Merhaba. Artik toplu taşımaya dayanamadigim için araba almaya karar verdim. Ama ehliyetim yok. Manuel araç kullanabiliyorum yani arabayi hareket ettirme sürme vs okey zaten o kolay kısim. Ehliyeti manuel alacağım ama araba otomatik olacak. Ehliyeti de tekte alırım onda da kendine güveniyorum ama İstanbul trafiği hatta genel olarak trafikte yolda araba kullanmak beni çok geriyor. Üst komşum arkadaşım onunla istediğim kadar pratik yapabilirim çok da hevesli öğretmeye ama her gün işe gidip gelecek kadar öğrenmek bana imkansız gibi geliyor. Yolda sürekli araba kullanan kadınlara bakıyorum çok özeniyorum, onlar kullanabiliyor ben neden kullanamayayim diyorum ama içten içe asla yalnız ise gidip gelecek kadar kullanamam gibi geliyor. Gözümde çok büyütüyorum sanırım bilmiyorum. Bu arada kendimden emin olmadan asla tek başıma kullanmam o konuda sıkıntı yok da sizce ne zaman kendimden emin olurum. Bu süreç yıllar almaz değil mi😅 siz ne kadar sürede tek başınıza trafiğe çıktınız. Böyle korkularınız var mıydı

Su hayatta beceremedigim tek şey şoförlük. O yüzden söyle bi kenara oturayım belki onerilerle bi gun bende atarım kendimi trafiğe. Not. 2011 yılında ehliyet aldim 🤦‍♀️

Korkarsan olmaz. Asla korkma sen önünden sorumlusun. Aynalar izin mercilerin. Onlardan izinsiz hareket etme. Dikkatin uyanık olsun ve arabanı tanı. Başka da bi süper güce ihtiyacın yok.
Araba kullanmak ne özel bi yetenek ne de özel bir eğitim istiyor. Araç kullananlara bakıp anlayabilirsin. Özellikle minibüs ve taksi şoförlerinin çoğuna 😁
Kurallara uy, hak gaspetme sürrrr 💪🙃
10 yıl önce ehliyetimi aldım, sonra gittik arabamı aldım kuzenimle. Galeriden çıktık Beni kendi iş yerinin oraya götürdü caddenin ortasında durdu indi ve hadi sen eve git benim işim var dedi ve gitti. 😁
Sağdan sağdan eve geldim. Ve o gün bugündür gayet kullanıyorum.
Kolaylıklarrr💐🎈

X