Egzersiz yapmazsanız, formda kalamazsınız!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Eğer egzersiz tembeliyseniz ve spor salonlarından hoşlanmıyorsanız, beslenme uzmanı Kellie Collins’in, ‘Sağlıklı Yaşam İçin 501 Öneri’ isimli kitabındaki bu öneriler tam size göre!

1. Uçurtma uçurun: Bir uçurtma satın alın veya kendiniz yapın. Piknik sepetinizi doldurun ve ailenizle birlikte eğlenceli bir gün geçirin. Uçurtmayı havalandırırken, havada durmasını sağlarken ve yere düştüğünde dolanan ipleri açarken ne kadar enerji sarf ettiğinize kendiniz de şaşıracaksınız. Plajlar ve tepeler uçurtma uçurmak için ideal alanlardır.

2. İş yerinde yoga: Mola veremeyecek kadar yoğun çalışıyorsanız, rahatlamak ve esnemek için en azından birkaç dakikanızı ayırın. Ellerinizi birbirine kenetleyip kollarınızı başınızın üstüne kaldırın. Avuç içlerinizi tavana bakacak şekilde çevirin, iki yana doğru yavaşça eğilin.

3. Elektrik süpürgesiyle dinçlik: Elektrikli süpürgeyle evi temizlerken kardiovasküler bir egzersiz yapmış olursunuz. 20 dakikada 100 kalori yakarsınız. Camları iki elinizle silerek kol ve omuzlarınızı güçlendirebilir, ütü yaparken şekle sokmak için kalçalarınızı sıkabilirsiniz.

4. Asla geç değildir: Her yaşta insan egzersiz yapmanın faydalarını görür, bu nedenle forma girmek için kendinizi asla çok yaşlı veya çok genç olarak değerlendirmeyin! Spora geç başlayanlar, yıllar boyu hareketsiz yaşamanın ardından biraz zorlanabilirler ama mantıklı bir düzene girdikten sonra önlerindeki tek yol, sağlık yolu olacaktır.

5. Yavaş yavaş tempo kazanmak: Başlarda en azından haftada üç veya dört kez yürümek, koşmak, yüzmek, bisiklete binmek gibi 30 dakikalık bir egzersiz yapmaya çalışın. Egzersiz için hoşlandığınız bir şeyi seçin. Bazı günlerde 15 dakika bile yapsanız, hiç yapmamaktan iyidir.

6. Kalori yakarken kas yapmak: Özellikle bacak, göğüs, sırt ve omuz kaslarını geliştirmek, daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Her yarım kiloluk kas, kendini korumak için 50 kalori yakar. Ancak kaslar bir yağ tabakasının ardında kaldığında gözle görülemez. Bu nedenle en iyi sonucu almak için kardiovasküler egzersizleri ağırlık kaldırma egzersizlerine paralel uygulayın.

7. Ağırlık kaldırmak için aletler: Özel ağırlık aletlerinize ihtiyacınız yok. Elinize konserve kutusu ya da ağır bir kitap alabilir, iki litrelik boş bir plastik şişeyi kum ve çakıl taşıyla doldurabilirsiniz. Güçlendikçe, ağırlığı artırabilirsiniz. İçi kitap dolu sırt çantası, yürürken veya koşarken gerek duyduğunuz ağırlığı size sağlayacaktır. Unutmayın, ağırlığı rahatça taşımanız gerekmektedir.

8. Sayı değil kalite: Sabaha kadar mekik çekip şiş bir karından hala kurtulamamış olabilirsiniz. Şekle girmiş bir karın, kalça ve kolların üst arka kısmında kalan kaslar için 10 dakikalık bir egzersiz boyunca sadece 15 ile 20 tekrar yapmak ve bunu haftada iki veya üç kez tekrarlamak yeterlidir.

9. Dümdüz bir mide: Dizleriniz bükülmüş halde sırt üstü yere uzanın. Ayaklarınız yere tam olarak temas etsin. Ellerinizi destek vermesi için başınızın arkasına koyun. Kasılan karın kaslarınıza konsantre olun. Sırtınızın üst kısmı yerden kalkana dek, omuzlarınızı yarım mekik şeklinde öne ve arkaya hareket ettirin. Tam oturma pozisyonu almayın. Öne eğildiğinizde, iki saniye durun, ardından yavaşça başlama pozisyonunuza geri dönün. Bunu on kere tekrarlayın.

10. Kalkmak ve çömelmek: Çömelmek ve kalkmak vücudunuzun alt kısmını çalıştırır. Baldırınız, kalçanız ve poponuz da dahil olmak üzere bacaklarınızı şekle sokar.

11. Kalçaları sıkılaştırmak: İskemleye oturun, her iki ayağınız da yerde olsun. Sağ bacağınızı düz olarak öne doğru uzatın. Ayak parmaklarınız yukarı göstersin, hareketin en üst noktasında bacağınızı sıkın. Bu halde bir süre kalın. Bacağınızı yere indirin. Bunu on kez tekrarlayıp bacak değiştirin.

12. Karada yüzmek: Bu egzersiz sırtınızın alt kısmını çalıştırarak güçlenmesini ve ağrılardan uzak kalmasını sağlar. Kollarınız ve bacaklarınız tamamen açık halde yere yüzüstü uzanın. Sol kolunuzu ve sağ bacağınızı yerden birkaç santim yukarı kaldırın. Sonra indirip, hareketi sağ kolunuz ve sol bacağınızla tekrarlayın. Bu hareketi on kez yapın.


Hazırlayan: Fatma Belgin - HT Hayat
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…