Arkadaşlar bende de seboreik dermatit var. Ne Melun bir hastalıkmış, burun kenarlarım yanaklarım kıpkırmızı pul pul, bıçak kesiği gibi acısı var. Su dahi deyiremiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kortizonlu ilaç kullanmaktan bıktım. İlacı kesince daha kötü oluyor. ama doktorlar da illa ki kortizonlu ilaç veriyor.
sağlık konularına baya alakalıyım. Kendim biraz araştırdım. Kortizon böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bir hormon (kortizon hormonu). Cildimizin nem dengesini sağlayan da o. Benim önceden aşırı yağlı bir yüzüm vardı, günde nerdeyse 7-8 defa yıkardım yağı geçsin diye , bu hastalık geleli yüzüm kupkuru.. doktorlar niçin acaba bu hormonun düzenli olarak salgılanıp salgılanmadığına bakmıyor da direk kortizonlu ilaç yazıp gönderiyor? Zaten kortizonlu ilaçların faydasından çok zararı var. Sürünce güneşe asla çıkmamak gerekiyor. ama başta bana bunu doktorlar söylemedi. sürüp de çıktığım çok oldu. Belki de şu an onun ceremesini çekiyorum. Artık ayın 5 günü yüzüm düzgünse 25 günü kıpkırmızı ve pul pul.. İnsan içine çıkamıyorum. Allah hiç bir derdi devasız bırakmamıştır. doktorların işine geliyor çaresi yok deyip göndermek.. Hepsi bi hastaneye atanınca nasıl erken eve gidebilirim diye düşünüyo...Azcık bunları araştırsalar ya.. bu derdi çeken çok fazlaa!!!