• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzama

Mavimuhabbetkusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
402
185
53
Merhaba hanımlar ,bı sorum olacak ,1-2 ay önce alt bacağımda kırmızımsı bı leke farkettim.lazer epilasyonda yaktılar flan diye düşündüm ama gün geçtikçe büyümeye başladı dağıldı yara gibi. Daha sonra sağlıkçı bı teyzeme sorunca bu mantar dedi.o öyle dedikten sonra vucudumun başka bölgelerinde de yine aynı lekeden gördüm.ust bacağımda ,göbeğinin orada ,diğer bacağımda flan. Alt bacağımdaki gibi büyük değil onlar ama aynısı .. sağlık ocağına gösterdim mantar dedi terbisil krem verdi hiç ise yaramafi.yaklasik 1 aydır kullaniyorum. Daha sonra cildiyeye randevu aldim. Cihazda flan bakmadı sadece bacağımdaki lekeye bakti.Bu mantar değil egzama dedi.2 tane krem verdi.kullan 1 ay sonra gel dedi.benjm kafam karıştı.egzama vücudun farklı bölgelerinde olabiliyor mu.benim bildiğin sadece bir bolgede dağılıyor.sizin düşünceniz nedir.sizce dağılır mu başka yerlere egzama?

Hayır dökülme görmedim .kaşıntı ağrı da hiç yok sadece leke
Mantırdır o zaman benim de göğüs altımda çıkmıstı dustan cıkınca iyice kurulan nemli bırakma genelde sıcaktan oluyor… ketoral şampuan kullanıyorum ben cıkınca sürüyorum vucudumda neredeyse bi kaç dk bekletiyorum durulanıyorum bi kaç güne hic bilemedin 1 haftaya geciyor zaten
D61AF945-7073-4371-9F1C-C84D0AE93AAF.png

Mantırdır o zaman benim de göğüs altımda çıkmıstı dustan cıkınca iyice kurulan nemli bırakma genelde sıcaktan oluyor… ketoral şampuan kullanıyorum ben cıkınca sürüyorum vucudumda neredeyse bi kaç dk bekletiyorum durulanıyorum bi kaç güne hic bilemedin 1 haftaya geciyor zatenEki Görüntüle 3291824
Evde ketoral şampuan var ,liflenirken ondan mı kullanayim doğru mu anladım :)

Kuru ve sulu egzama olarak iki çeşit var diye biliyorum. Benimde önce sağ elimin baş parmağında çıkmıştı kaşıntı öyle çok o kadar derinlerdeydi ki kalın tabaka halinde yara oluştu ve o yara bile kaşınıyordu. Normalde sinek ısırığı, alerji vs. kolonya sürersin yakınca geçer. Ancak egzama ne yazık ki tamamen geçebilen bir cilt hastalığı değil. Çok dikkatli olmak, güneşten, deterjanlardan, kuruluktan uzak durmak gerekiyor. Benim ki sulu egzama parmaklarımda minik minik su kabarcıkları oluşur oda tatlı tatlı kaşınır işte. Kaşınması görüntü umurumda değil. Parmağımla başladı tüm elime yayıldı. Bir başkasına bulaşmaz ancak kendi vücudunda maalesef yayılma durumu oluyor. Doktorun verdiği sabun, krem vs. düzenli kullanın ve uyarılarını dikkate alın bence ileride daha rahatsız edici hal alabiliyor. Mantar olsaydı özellikle travazol en etkili kremidir kısa sürede geçirirdi. Bana kedimden mantar bulaşmıştı onun şekli zaten aynıdır google ya yazın kediden bulaşan mantar diye çıkar aynısının tıpkısı çıktı bende :) travazol kullandım geçti ama 1 yıldır izi duruyor. Sizin egzama da kaşıntı oluyor mu bu arada?

Kuru ve sulu egzama olarak iki çeşit var diye biliyorum. Benimde önce sağ elimin baş parmağında çıkmıştı kaşıntı öyle çok o kadar derinlerdeydi ki kalın tabaka halinde yara oluştu ve o yara bile kaşınıyordu. Normalde sinek ısırığı, alerji vs. kolonya sürersin yakınca geçer. Ancak egzama ne yazık ki tamamen geçebilen bir cilt hastalığı değil. Çok dikkatli olmak, güneşten, deterjanlardan, kuruluktan uzak durmak gerekiyor. Benim ki sulu egzama parmaklarımda minik minik su kabarcıkları oluşur oda tatlı tatlı kaşınır işte. Kaşınması görüntü umurumda değil. Parmağımla başladı tüm elime yayıldı. Bir başkasına bulaşmaz ancak kendi vücudunda maalesef yayılma durumu oluyor. Doktorun verdiği sabun, krem vs. düzenli kullanın ve uyarılarını dikkate alın bence ileride daha rahatsız edici hal alabiliyor. Mantar olsaydı özellikle travazol en etkili kremidir kısa sürede geçirirdi. Bana kedimden mantar bulaşmıştı onun şekli zaten aynıdır google ya yazın kediden bulaşan mantar diye çıkar aynısının tıpkısı çıktı bende :) travazol kullandım geçti ama 1 yıldır izi duruyor. Sizin egzama da kaşıntı oluyor mu bu arada?
Hayır bende hiç kaşıntı yok kuru ve ağrisiz

Bende öyle düşünüyorum farklı bir doktora daha gideceğim ,off 😔 mantar kremi hiç işe yaramadı 1 aydır kullanıyorum hap yazsın en iyisi
Dediğim gibi en etkili mantar kremi travazoldur özellikle kadınlarda özel bölgede çıktığında doktorlar hemen bunu yazıyor tabi leke hemen geçmiyor kaşıntı ve su kabarcıklarını söndürüyor kısa sürede. Siz sadece leke var dediğiniz için ben de emin olamadım.

mantarla egzama karışımı gibi :) ama kaşıntı olmamasına şaşırdım çünkü ikisinde de çok olur. Olmaması daha iyi tabi bence siz başka doktora ne olur ne olmaz bir daha görünün. Teşhisi net koysunlar o yüzden kremler işe yaramıyor olabilir.
Hiç kaşıntı yok gerçekten bende anlamadım ne bu 😄 tekrar gideceğim bakalım inşallah geçer ,tesekkur ederim 🙏

Benim kuru egzamam var. Stres tetikliyor beni.
İlk çıktığında boynumda vardı.
Şu an iki elimde de parça parça ve dağınık benekler şeklinde, bacaklarımın da farklı yerlerinde var. Bana çok iyi gelen bir krem var ama doktordan kesin teşhis alın önce lütfen. Adını da iliştireyim: dermovate

Back