canım olabilio bazen benim bebeğimin heryeri kıpkırmızı olmuştu... öncelikle ateşi yoksa iyi birşey... kuru cildi varsa duş aldırdıktan sonra mutlaka nemlendirici... ben doktorumun önerdiği kremi aldım 9 aydır kullanıoruz memnunuz sorun yok istersen özelden mesaj at... bebeğini yıka o kremi sur düzelecek... soğuk havada artıo bide kat kat gıyınıoruz kaşıntı daha çok oluo... pamuklu kıyafet gıydır elastik bişi olmasın hergun kıyafet değiştir...
Viral bir hastalık da olabilir
Kırgınlık ateş boğaz sıkıntısı var mı
Geçen bizim sitedekiler oldu
Büyükler az ateş az kırgınlık ile geçirdi 2 yaş altı döküntülü oldu
Su çiçeği gibi değil kırmızı ama kaşınıyordu
Farklı doktorlara gittiler ateş düşürücü ve kaşıntı azaltıcı verdiler
Bir de altıncı hastalık denilen var oda ateş ve takiben göbekte başlayan döküntü oluyor ona da yapacak bir şey yok
Allah razi olsun icimi rahatlattin canim..Bu soylediginizin bi benzerini oglum ve kizim 8-9 aylarindayken biz de yasadik ... O gun farkli ne yedirdiginizi hatirlamaya calisin . Ben kizimin "kivi" oglumun da "nar"dan dolayi oldugunu farkettim ve uzun bi sure yedirmedim, buyuyunce kendiliginden geciyor merak etmeyin . Egzema cok farkli bisey baglantisi olcagini sanmiyorum
yok ya zaten doktorun verdigi kremleri kullaniyorum.canım araştırma yapılsada çoğu çıkmaz demişti doktorumuz ondan sonra bir sıkıntı yaşamayınca bir daha gitmedik zaten hastaneler mikrop yuvası... bende kuru ciltliyim ve egzamalarım var doktor genetik geçtiğini soyledi ben komple zeytinyağı suruodum yınede etki etmiodu banyo suyuna bir iki damla zeytinyağı damlat... ucuz kremleri kullanma canım ... geçmiş olsun endişe etme benim bebeğim minnacıktı ...
ne rengi canim tam anlamadim?gaita rengi önemli çok yeşil falan diil dimi?
cok sagol canim..Yediği farklı birşey oldu mu ?
Egzama farklı olur diye düşünüyorum.
Bu tip reaksiyonu genelde farklı birşeyler yediğinde veriyor çocuklar.
Benim kızımda,portakal,domates ve bunlar gibi asitli yiyecekler yapıyordu bir dönem kaşıntı,kızarıklık,ağız çevresinde başlayıp bacağına yayıliyordu. Doktorumuz bulamayız hangisi olduğunu,yedirmeyin bir süre,sonra ufak miktarlarla tekrar deneyin demişti. 6 ay kadar yedirmedim,sonra geçti.
Bu tip birşeyde olabilir. Bol bol ılık duş aldırın,nemli tutmaya çalışın cildi kuruysa.
Çok geçmiş olsun, sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Mantarda bile yaşadık biz bu durumu,ama şu an yiyebiliyor,sorun kalmadı. İçiniz rahat olsun.cok sagol canim..
evet galiba alerji oldu..degisik olarak her gun yemedigi bi ispanak var baska birsey yok iste..dediklerinizi deniycem icimi azda olsa rahatlattiniz.
antiboyotik kullandik ama cok oluyor canim ondan olamaz..gecmis olsun..inek sutune vs alerjisi var mi onun testini yaptiriyoruz..kan verdik sonucu cikacak ins. sizede cok gecmis olsun canim.Merhaba oğlumun beş aylıkken ekn gıda vermeye başlayınca inek sütü ve etine karşı alerjisi olduğunu öğrendik ve şuan 11 aylık o günden beri süt ve süt ürünü inek eti hiçbirşey yiyemiyoruz emzirdiğim için bende.. Gıda alerjisi olunca döküntü haricinde kakası sümüksü kıvamda olur bazen, kusar ve hırıltı da olur. Bizim gıdadan dolayı alerji olduğunda bütün vücudu kızarıyordu ama yrım saat içinde de geçiyordu kızarıklar. Şuan oğlum bronşit oldu hastanede yattık bir hafta boyunca antibiyotik serum buhar tedavisi uygulandı eve çıktık dördüncü günde aynı sizin dediğiniz gibi bütün vücudunda kızarıklık oluştu tamamen ilaçlar alerji yaptı maalesef. Siz de ilaç falan kullandınız mı yakınlarda antibiyotik falan ondan da olabilir.
ne bilim ben 1 yasina kadar alerji yapabilir yieycekler diye biliyordum..hani cilek kivi vermeyin 1 yasina kadar diyorlar ya onlara dikkat ediyordum. demek ispanaktanda olabilirmis.Mantarda bile yaşadık biz bu durumu,ama şu an yiyebiliyor,sorun kalmadı. İçiniz rahat olsun.
Sadece ilk yiyeceği şeyi minik miktarda vermeye dikkat edin,kızarıklık olursa bir sure vermeyip sonra tekrar deneyebilirsiniz.
cok tesekkur ederim canim..sizede gecmis olsun..Eğer bebeğinizin sorunu alerjik egzama ise hemen geçmez. Tam olarak yeme içmeden kaynaklandığını düşünmüyorum. Belki bir miktar yenilenler aktive edebilir o kadar. Oğlum 9 yaşında olmasına rağmen biz hala zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ama artık çok azaldı. Merak etmeyin çocuğunuz büyüdükçe sorununuzda gittikçe küçülüyor. Şu dönemde alevlendiği dönemde üç dört günü geçmemek şartıyla çok az miktarsa kortizonlu krem sürün. Eğer önünü almazsanız egzamalar sulu yara haline gelip üstüne üstük dağılıyor. Kortizonlu krem bu hale helmesini engelliyor. Ancak çok yoğun fazla kullanılırsa deriyi inceltiyor. Sonra sürekli bioderma tarzı kremlerle nemli tutun. Bu rahatsızlık birazda mevsimsel. Yaz aylarında söner. Kış aylarında alevlenir. Yazın bol güneş ve deniz, kışı daha rahat geçirmenizde yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?