egzama mi, yok sa gida allerjisi mi? lutfen bi bakin hatunlar

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.808
798
Merhaba hanimlar..

11 aylik oglum var Allahim bagislarsa..ve dun sabah altini degistirirken kirmiziliklar olustugunu farkettim vucudunda..alt gobeginde vesaire. Cokta kasintisi vardi..

Sonra ikinci defa altini degistirmek icin altini actigimda gobeginde cogaldigini gordum..sonra yuzune bacaklarina sirtina her yerine indi bu kizariklik.

Doktora goturdum dun ve doktor alerjik birsey olsa bile cogu zaman neye karsi alerjisi oldugunu bulamadiklarini soyledi.

Nemlendirici vazelin verdi, ilik dus onerdi.

Gece cok rahatsizdi yavrum dogru durust uyuyamadi cok kasindi.

Birde duydumki egzama ve gida alerjisinin bir baglantisi varmis. Bu dogru mu? Biri digerini tetikleyebilir mi?

Bence yedigi birseye alerjisi olmus olabilecegini dusunuyorum ama emin degilim…cildide cok kuru bir bebek..ama bu cocuk kendini kasiya kasiya bu hale getirmediki..egzama dedigimiz sey zamanla cogalmazki. Bununki icten gelen birsey gibi..cunku aniden fazlalasti.

Bir kac gun beklemem soylendi ama icim huzursuz.

Bunun gibi bir durum yasayan var mi aranizda? Ya da cevrenizden gordugunuz ornekler?

Internette okudugum yazilar oldu, arastirdim..ama her yazilana inanilmiyor…birde KK ailesinden dinlemek istedim.

Modlardan ricam, birazcik bu konu bu bolumde kalsin..cunku daha fazla insana ulasabiliyoruz burda..sonra uygun basliga tasiyabilirsiniz.

canım olabilio bazen benim bebeğimin heryeri kıpkırmızı olmuştu... öncelikle ateşi yoksa iyi birşey... kuru cildi varsa duş aldırdıktan sonra mutlaka nemlendirici... ben doktorumun önerdiği kremi aldım 9 aydır kullanıoruz memnunuz sorun yok istersen özelden mesaj at... bebeğini yıka o kremi sur düzelecek... soğuk havada artıo bide kat kat gıyınıoruz kaşıntı daha çok oluo... pamuklu kıyafet gıydır elastik bişi olmasın hergun kıyafet değiştir...

canım olabilio bazen benim bebeğimin heryeri kıpkırmızı olmuştu... öncelikle ateşi yoksa iyi birşey... kuru cildi varsa duş aldırdıktan sonra mutlaka nemlendirici... ben doktorumun önerdiği kremi aldım 9 aydır kullanıoruz memnunuz sorun yok istersen özelden mesaj at... bebeğini yıka o kremi sur düzelecek... soğuk havada artıo bide kat kat gıyınıoruz kaşıntı daha çok oluo... pamuklu kıyafet gıydır elastik bişi olmasın hergun kıyafet değiştir...

cok tesekkur ederim canim cevabin icin canim. benimde kuru cildim var..benden mi gectiki?

bebegime banyodan sonra zeytin yagi badem yagi filan suruyordum..ama sanirim her gun nemlendirsem daha iyi olacak.
peki bi arastirma vs yapiliyor mu? kan testi vs? ben tum kizarikligi gorunce cok korktum.

Viral bir hastalık da olabilir

Kırgınlık ateş boğaz sıkıntısı var mı

Geçen bizim sitedekiler oldu

Büyükler az ateş az kırgınlık ile geçirdi 2 yaş altı döküntülü oldu

Su çiçeği gibi değil kırmızı ama kaşınıyordu

Farklı doktorlara gittiler ateş düşürücü ve kaşıntı azaltıcı verdiler

Bir de altıncı hastalık denilen var oda ateş ve takiben göbekte başlayan döküntü oluyor ona da yapacak bir şey yok

Bu soylediginizin bi benzerini oglum ve kizim 8-9 aylarindayken biz de yasadik ... O gun farkli ne yedirdiginizi hatirlamaya calisin . Ben kizimin "kivi" oglumun da "nar"dan dolayi oldugunu farkettim ve uzun bi sure yedirmedim, buyuyunce kendiliginden geciyor merak etmeyin . Egzema cok farkli bisey baglantisi olcagini sanmiyorum

canım araştırma yapılsada çoğu çıkmaz demişti doktorumuz ondan sonra bir sıkıntı yaşamayınca bir daha gitmedik zaten hastaneler mikrop yuvası... bende kuru ciltliyim ve egzamalarım var doktor genetik geçtiğini soyledi ben komple zeytinyağı suruodum yınede etki etmiodu banyo suyuna bir iki damla zeytinyağı damlat... ucuz kremleri kullanma canım ... geçmiş olsun endişe etme benim bebeğim minnacıktı ...

viral enfeksiyon kaynaklıda dokuntu olabilir ama ateş yoksa hastalık yoksa ishal yoksa bişi diyemem sonuçta buda bir belirti..

Viral bir hastalık da olabilir

Kırgınlık ateş boğaz sıkıntısı var mı

Geçen bizim sitedekiler oldu

Büyükler az ateş az kırgınlık ile geçirdi 2 yaş altı döküntülü oldu

Su çiçeği gibi değil kırmızı ama kaşınıyordu

Farklı doktorlara gittiler ateş düşürücü ve kaşıntı azaltıcı verdiler

Bir de altıncı hastalık denilen var oda ateş ve takiben göbekte başlayan döküntü oluyor ona da yapacak bir şey yok

cevap icin tesekkurler canim. cok sukur ates yok umarim cikmazda..
kirginligi bilmiyorumki..dun gunduzden iyi sayilirdi gece rahatsiz oldu cok..gunduz bolca kasiniyordu.

6. hastalik degil canim onuda gecirdik..o hastalikta kizarikliklar ates dustukten sonra cikiyor ve gidiyor.
buda su cicegi gibi degil zaten canim..kabariklik yok sukurki ve derinin altinda sanki..ama bolca kasinti var iste..

Bu soylediginizin bi benzerini oglum ve kizim 8-9 aylarindayken biz de yasadik ... O gun farkli ne yedirdiginizi hatirlamaya calisin . Ben kizimin "kivi" oglumun da "nar"dan dolayi oldugunu farkettim ve uzun bi sure yedirmedim, buyuyunce kendiliginden geciyor merak etmeyin . Egzema cok farkli bisey baglantisi olcagini sanmiyorum
Allah razi olsun icimi rahatlattin canim..

evvelsi gun ispanak yedi iki defa..ondan olabilir miki? daha onceleride yemisti ispanak ama..

peki kac gunde geciyor?

canım araştırma yapılsada çoğu çıkmaz demişti doktorumuz ondan sonra bir sıkıntı yaşamayınca bir daha gitmedik zaten hastaneler mikrop yuvası... bende kuru ciltliyim ve egzamalarım var doktor genetik geçtiğini soyledi ben komple zeytinyağı suruodum yınede etki etmiodu banyo suyuna bir iki damla zeytinyağı damlat... ucuz kremleri kullanma canım ... geçmiş olsun endişe etme benim bebeğim minnacıktı ...
yok ya zaten doktorun verdigi kremleri kullaniyorum.

evet banada oyle dedi doktor dun..arastirma yapilsada bilemeyiz muhtemelen dedi.

Yediği farklı birşey oldu mu ?
Egzama farklı olur diye düşünüyorum.
Bu tip reaksiyonu genelde farklı birşeyler yediğinde veriyor çocuklar.
Benim kızımda,portakal,domates ve bunlar gibi asitli yiyecekler yapıyordu bir dönem kaşıntı,kızarıklık,ağız çevresinde başlayıp bacağına yayıliyordu. Doktorumuz bulamayız hangisi olduğunu,yedirmeyin bir süre,sonra ufak miktarlarla tekrar deneyin demişti. 6 ay kadar yedirmedim,sonra geçti.
Bu tip birşeyde olabilir. Bol bol ılık duş aldırın,nemli tutmaya çalışın cildi kuruysa.
Çok geçmiş olsun, sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Yediği farklı birşey oldu mu ?
Egzama farklı olur diye düşünüyorum.
Bu tip reaksiyonu genelde farklı birşeyler yediğinde veriyor çocuklar.
Benim kızımda,portakal,domates ve bunlar gibi asitli yiyecekler yapıyordu bir dönem kaşıntı,kızarıklık,ağız çevresinde başlayıp bacağına yayıliyordu. Doktorumuz bulamayız hangisi olduğunu,yedirmeyin bir süre,sonra ufak miktarlarla tekrar deneyin demişti. 6 ay kadar yedirmedim,sonra geçti.
Bu tip birşeyde olabilir. Bol bol ılık duş aldırın,nemli tutmaya çalışın cildi kuruysa.
Çok geçmiş olsun, sağlıkla büyütün bebeğinizi.
cok sagol canim..

evet galiba alerji oldu..degisik olarak her gun yemedigi bi ispanak var baska birsey yok iste..dediklerinizi deniycem icimi azda olsa rahatlattiniz.

Merhaba oğlumun beş aylıkken ekn gıda vermeye başlayınca inek sütü ve etine karşı alerjisi olduğunu öğrendik ve şuan 11 aylık o günden beri süt ve süt ürünü inek eti hiçbirşey yiyemiyoruz emzirdiğim için bende.. Gıda alerjisi olunca döküntü haricinde kakası sümüksü kıvamda olur bazen, kusar ve hırıltı da olur. Bizim gıdadan dolayı alerji olduğunda bütün vücudu kızarıyordu ama yrım saat içinde de geçiyordu kızarıklar. Şuan oğlum bronşit oldu hastanede yattık bir hafta boyunca antibiyotik serum buhar tedavisi uygulandı eve çıktık dördüncü günde aynı sizin dediğiniz gibi bütün vücudunda kızarıklık oluştu tamamen ilaçlar alerji yaptı maalesef. Siz de ilaç falan kullandınız mı yakınlarda antibiyotik falan ondan da olabilir.

Eğer bebeğinizin sorunu alerjik egzama ise hemen geçmez. Tam olarak yeme içmeden kaynaklandığını düşünmüyorum. Belki bir miktar yenilenler aktive edebilir o kadar. Oğlum 9 yaşında olmasına rağmen biz hala zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ama artık çok azaldı. Merak etmeyin çocuğunuz büyüdükçe sorununuzda gittikçe küçülüyor. Şu dönemde alevlendiği dönemde üç dört günü geçmemek şartıyla çok az miktarsa kortizonlu krem sürün. Eğer önünü almazsanız egzamalar sulu yara haline gelip üstüne üstük dağılıyor. Kortizonlu krem bu hale helmesini engelliyor. Ancak çok yoğun fazla kullanılırsa deriyi inceltiyor. Sonra sürekli bioderma tarzı kremlerle nemli tutun. Bu rahatsızlık birazda mevsimsel. Yaz aylarında söner. Kış aylarında alevlenir. Yazın bol güneş ve deniz, kışı daha rahat geçirmenizde yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun.

cok sagol canim..

evet galiba alerji oldu..degisik olarak her gun yemedigi bi ispanak var baska birsey yok iste..dediklerinizi deniycem icimi azda olsa rahatlattiniz.
Mantarda bile yaşadık biz bu durumu,ama şu an yiyebiliyor,sorun kalmadı. İçiniz rahat olsun.
Sadece ilk yiyeceği şeyi minik miktarda vermeye dikkat edin,kızarıklık olursa bir sure vermeyip sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Merhaba oğlumun beş aylıkken ekn gıda vermeye başlayınca inek sütü ve etine karşı alerjisi olduğunu öğrendik ve şuan 11 aylık o günden beri süt ve süt ürünü inek eti hiçbirşey yiyemiyoruz emzirdiğim için bende.. Gıda alerjisi olunca döküntü haricinde kakası sümüksü kıvamda olur bazen, kusar ve hırıltı da olur. Bizim gıdadan dolayı alerji olduğunda bütün vücudu kızarıyordu ama yrım saat içinde de geçiyordu kızarıklar. Şuan oğlum bronşit oldu hastanede yattık bir hafta boyunca antibiyotik serum buhar tedavisi uygulandı eve çıktık dördüncü günde aynı sizin dediğiniz gibi bütün vücudunda kızarıklık oluştu tamamen ilaçlar alerji yaptı maalesef. Siz de ilaç falan kullandınız mı yakınlarda antibiyotik falan ondan da olabilir.
antiboyotik kullandik ama cok oluyor canim ondan olamaz..gecmis olsun..inek sutune vs alerjisi var mi onun testini yaptiriyoruz..kan verdik sonucu cikacak ins. sizede cok gecmis olsun canim.

Mantarda bile yaşadık biz bu durumu,ama şu an yiyebiliyor,sorun kalmadı. İçiniz rahat olsun.
Sadece ilk yiyeceği şeyi minik miktarda vermeye dikkat edin,kızarıklık olursa bir sure vermeyip sonra tekrar deneyebilirsiniz.
ne bilim ben 1 yasina kadar alerji yapabilir yieycekler diye biliyordum..hani cilek kivi vermeyin 1 yasina kadar diyorlar ya onlara dikkat ediyordum. demek ispanaktanda olabilirmis.

Eğer bebeğinizin sorunu alerjik egzama ise hemen geçmez. Tam olarak yeme içmeden kaynaklandığını düşünmüyorum. Belki bir miktar yenilenler aktive edebilir o kadar. Oğlum 9 yaşında olmasına rağmen biz hala zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ama artık çok azaldı. Merak etmeyin çocuğunuz büyüdükçe sorununuzda gittikçe küçülüyor. Şu dönemde alevlendiği dönemde üç dört günü geçmemek şartıyla çok az miktarsa kortizonlu krem sürün. Eğer önünü almazsanız egzamalar sulu yara haline gelip üstüne üstük dağılıyor. Kortizonlu krem bu hale helmesini engelliyor. Ancak çok yoğun fazla kullanılırsa deriyi inceltiyor. Sonra sürekli bioderma tarzı kremlerle nemli tutun. Bu rahatsızlık birazda mevsimsel. Yaz aylarında söner. Kış aylarında alevlenir. Yazın bol güneş ve deniz, kışı daha rahat geçirmenizde yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun.
cok tesekkur ederim canim..sizede gecmis olsun..

ilk defa yasiyorum birde 2. bebegim oldugu icin sasirdim acikcasi. neyseki siz guzel anneler icimi ferahlattiniz cok sagolun.

Back