- 14 Aralık 2018
- 684
- 728
- 53
- 27
- Konu Sahibi Safsarisin
İyi gelir miYulaf lapası yapıp hasar görmüş yerlere uygulayınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyi gelir miYulaf lapası yapıp hasar görmüş yerlere uygulayınız
birde bioderma ürünlerinden başka birşey kullanma derim duş yağı duş jeli nemlendirici vs..merhabalar..
öncelikle şunu belirtmek isterim ki 26 senedir egzama ile başım dertte ve bu konuda artık doktor kadar bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum :). herkesin dediği gibi egzamadan kesinlikle kurtulamazsın ama en aza indirebilirsin. ilk olarak stres gerçekten tetikler ve ne yaparsan yap geçmez. kortizon kullanırsın sadece bir ay kadar rahatlarsın üstüne bir de daha da kötü vaziyette çıkar. tabi ki de benim de kurtarıcım yine kortizon ama eskisi kadar kullanmıyorum ayda bir veya iki defa krem sürüyorum . ikinci olarak yaşadığın şehrin nem oranı gerçekten cildin üzerinde çok etkili çünkü ne kadar kuru cildin varsa egzaman o kadar artar bu yüzden de günde en az 3 litre su içmelisin. ben evlendikten sonra bütün vücuduma yayıldı iki üç ay kadar saraçoğlunun ısırgan çörek otu yağı sarımsak yağı siyah üzüm çekirdeklerinden oluşan kürlerini kullandım. gercekten işe yaradı ama asla bitmedi . bu konuda uzun açıklama yapmayacağım çünkü her şehirde şubeleri var oraya gidip durumu anlatırsan tavsiye alabilirsin. yaralarım kaşıntılarım dayanılmaz olduğunda çareyi fototerapide buldum. Gaziantep te özel bir hastanede tedaviya başladım . yaşadığım şehir uzak olduğu için tedaviyi bir ay olup tekrar dönüyordum ama ne zaman şikayetim artsa gittim bu şekilde aralıklı olarak 30 seans kadar fototerapi gördüm ki olması gereken devamlı ara vermeden tedaviyi olmakmış. buna rağmen % 80 oranında kurtuldum diyebilirim. benşm aynı zamanda polen alerjimde var şu an egzamam çok az ama polen alerjisinde kurtulamıyorum malesef. yani demem o ki her duyduğunu uygulama imkanın varsa git fototerapiye başla büyük oranda kurtul anca kaşıntın hiç bir zaman tam olarak bitmeyecek bunlar gerçekten 26 senenin verdiği tecrübe bende Allah sana ve hepimize acil şifalar versin umarım
Papatya yi kaynamış suda 5 dk kaynatın ılık ken ellerinizi yıkayın yada pamuk ile pansuman yapar gibi uygulayın gün de 2 yada 3 kez yapın ellerinizde hiç bir şey kalmaz ablam da da olmuştu dr verdiği ilaçlar daha kötü yapmıştı papatya ile kurtuldu ablam sizde deneyin istersenizMerhaba
Senelerdir kış aylarında ellerim kuruyor,aşırı soğuklar da nokta şeklinde kanama pul pul dökülme oluyordu ama yaz geldi mi geciyordu Şu anda hamileyim havalar da ısındı ama ellerim hala kuru kırmızı ve kaşınıyor.
Doktor dermatit dedi eyüp sabri tuncer sabunla yıkayacaksın dedi. Urederm sürebilir miyim dedim sur bise olmaz dedi.
Şimdiye kadar, ürederm,netrugena norveç formulu,bepanthol,vazelin ve en son ducray dexyane med kullandım o iyi geliyor gibiydi ama suan etkisini kaybetti.
Galiba kortizonlu biseler kullanmam gerek ama hamileyim. Yarın eczacı Bir sey hazirlicakmis krem esim onu alacak .Baya fayda görmüş oyle soyledi eczaci
Sizin bir öneriniz var mı?
Doktorlar ilgilenmiyor sanki elleri artik bulaşık yıkayamayacak seviyeye gelip ancak çare bulanlar var aşırı mutsuzum bu durumdan neler yapılabilir? Bu egzama gecer mi sadece ellerimde var bu arada. Elim kırmızı, bilekten itibaren beyaz resmen 2 renk kolum