Geçen yazdım, sildim şu yazının bir benzerini ama Anna kendine pek toz kondurmadığı ve saldırı olarak algılayacağı için yazmadım. Anna ile yaşlarımız yakın ama özgürlük gibi konulara bakış açımız çok başka. Farklı perspektifliklerden bakıyoruz ve ben Anna'ya buradaki konu ve tavırlarından baktığım zaman henüz kendini bulamamış bir genç görüyorum. Henüz hayatı tanımıyor. Benim hayatım, benim seçimlerim diyor; doğru. Fakat, seçimlerini hayatını yanlış etkileyecek şekilde yaşıyor.
Belki kendisine dönüp baktığı zaman bunun farkındalığı içinde değil ama ne istediğinden kendisi de emin değil. Ben de Anna'yı birçok şeyde anlamıyorum. Çünkü bence Anna da kendisini anlamış değil, henüz.
Anladığım kadarıyla Anna ile fb çocuğun (çocuğun adı da böyle kaldı) ilişki tarzını çevrelerindeki arkadaşları kız/erkek biliyor. En büyük hata burada. Birincisi ben böyle bir ilişki yaşamak istesem hiçbir erkeğe istediği kadar modern düşünen bir insan olsun, böyle bir konudan bahsetmem. Yakın çevremden biri ile fb tarzı ilişki yaşamam. Çünkü burası Türkiye. Ben ne modern erkekler biliyorum eski sevgilileri, ters düştükleri kız arkadaşlarının arkasından öyle böyle atıp tutan. En modern olanı, en cinselliği tabu olarak görmeyeni bile öyle. Bunlar öyle düşük kültürlerden değil, gayet maddi manevi yüksek kesim grubundan kişiler. Dolayısı ile fb ilişki yaşayacağım insan ne sosyal hayatımda olur, ne sosyal medyamda olur ne de beni evime kadar bırakır öyle içli dışlı olmam. Anna'nın hataları bu işte. Dedim ya burası Türkiye, manyak dolu. Bir arkadaşımın beni bir başkasına cinsel anlamda önerdiğini ben hayal bile edemiyorum. Bir arkadaşımın fb ilişki yaşadığım insan ile benimle ilişkisi hakkında konuştuğunu bilsem gözlerim pörtler. Herkes istediği hayatı yaşar ama bunlar kişinin psrofesyonel imajını zedeler. Anna o çevresindeki arkadaşlarından bir gün darbe yiyecek. Ben yemeyen görmedim. Var her şeyini açık açık yaşayan bir tanıdığım, çok da özgür bir insandı doğrusu çekinceleri olmayan biriydi ama bir gün çok kötü bir darbe yedi ve ailesi Amerika'ya gönderdi. O çok güvendiği dostlarının hepsi sırtını döndü, yıkıldı. En son da erkek arkadaşı çok sevdiği halde ben artık kaldıramıyorum, dedi ve o son darbe oldu. Üç gün önce hayatımızda olan kız üç gün sonra yoktu. Üç günde numarasını değiştirmiş, sosyal medya hesaplarını silmiş ve annesi ile kavga edip evi terk etmiş -ki ailesi çok modern insanlar. Kendine bir şey yaptı diye çok korkmuştuk. Yaz sonuna doğru sayesinde tanıştığım arkadaşım ve benimle buluştu vedalaştı ve gitti. 3.5 senedir de hiç iletişim kurmadı. Yaşadıkları yaşam biçiminden dolayı değil, mahremiyetini paylaşılmayacak insanlarla paylaşması, ilişkilerini okuldan ve yakın çevreden insanlarla kurmasıydı.
Yaşa Anna ama kendinden emin olmadan yaşama, herkes ile özelini paylaşmadan yaşa. Bir gün gerçekten aşık olursun ama sevdiğin adamın karşısına geçmişin çıkar çok çirkin şekillerde. Evet geçmişin kimseyi ilgilendirmez ama geçmişin ile sevdiğin adamın kulağına sürekli cinsel anlamda yaşadığın şeylerin açıkça gitmesi inan kimsenin kaldırabileceği bir şey değil. Ben de eşimin yakın çevreden birileri ilişki yaşamış olduğunu bilsem yapamazdım. Pişer pişer önüme bir şekilde gelirdi çünkü.