Eğitim

nilgunsen

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
8
1
34
Merhabalar yiğenim kadir hasta halkla ilişkiler okuyor ancak sürekli okul sonunda bir şey olmaz diyor. Destek olarak sertifika programlarından bahsediyor nedir bu işin aslı bilen var mı? Gerçekten bu eğitim kurumları faydalı olur mu?

Merhabalar Nilgün Hanım, Yeğeniniz ne konuda eğitim almak istiyor eğer bunu söylerseniz belki bir tavsiye verebilirim?

eğer rekabetin yüksek olduğu böyle bir sektöre girmek istiyorsa, kendini öne çıkarmak için bir sertifika edinmesi hiç de fena fikir değil. Buna bir gençlik hevesi olarak değil desteklenmesi gereken bir şey olarak bakın. Nereden eğitim alabileceğinize gelince de eğitmenlerin sektördeki tecrübesi ve firmanın kurs sırasında ve sonrasında sunduğu imkanlara iyice göz atın derim. Bilge Adamı tavsiye edebilirim. Zannedersem dijital mesya uzmanlığı olarak bu konuda eğitimleri var. Bulabildğiniz bütün eğitim kurumlarını inceleyin ve başarılı olan öğrencilerinin nerede olduğuna bakın en iyi fikri bu verir size.

aslında sosyal medya mevzusunda, bir reklam ajansına stajer olarak gırmesi bir çok sertifikadan daha avantajlı olacaktır. Reklam ajanslarına girmeyi düşünüyorsa tecrübe edinmesi daha avantajlı.

pek çok sertifika almasında fayda var. ayrıca gireceği sektörde once iş öğrensin para beklentisi olmasın. erkek kardeşim mezun olunca pek çok kanalda para almadan çalıştı. hatta yol parasını babam veriyordu. çok iyi kişilerle tanıştı. kendini sevdirdi. kendi başına once iyi bir gazetede muhabir oldu sonar da Anadolu Ajansına girdi. dünyada gezmediği ülke kalmadı. bir iki senesi heba oldu diye düşünmeden geleceğine yatırım yaptı. mesela üniversitede dalgıçlık kulübüne üye idi. oradan aldığı sertifika çok işe yaradı. dalgıç olarak görevler yaptı. mesela belgesellerde. yapacağı şeyi seviyorsa sıkı sarılıp öğrenebildiği kadar şey öğrensin bu tür mesleklerde tecrübe çok önemli.

X