• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim Emekçileri Bugün Grevde

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer
KESK Eğitim Sen ve Kamu Sen’in çağrısıyla eğitim emekçileri, MEB yasa taslağını protesto etmek için bugün ülkenin her yerinde eş zamanlı iş bırakıyor

Eğitim emekçileri bugün grevdeOkuyucu Modunu AçYazıyı Büyüt:
SERBAY MANSUROĞLU

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki (MEB) yöneticilerin görev ve atamalarına ilişkin yeni düzenlemelere tepki gösteren sendikalar, bugün tüm ülkede bir günlük greve çıkma kararı aldı. Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, iktidarın dershanelerin kapatılması karşısında öngördüğü sistemin paralı eğitim sistemini daha da körükleyeceğini belirtti. Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, iktidarın ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda büyük bir tasfiye gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Tepkilere neden olan MEB yasa taslağına yönelik eleştirilere sendikalar da katıldı. Kamu Sen ve Eğitim Sen Genel Başkanları, dün İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk, MEB’in yeniden dizayn edilmek istendiğini ve yandaş olmayan hiç kimseye adeta yaşam hakkı tanınmadığını söyledi. Koncuk, “Siyasi iktidar sözde dershaneleri kapatma gerekçesiyle MEB’i yeniden dizayn etmek istiyor. Merkez teşkilatında müsteşar dışındaki tüm üst düzey görevlilerinin görevlerine son veriyor, bir kısmını eğitim müşaviri yapıyor. Bir kısmını da eğitim uzmanı yaparak öğretmenlik kadrolarına atamak istiyor. İl milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim müdürlerini, il milli eğitim müdür yardımcılarının tamamını görevden alıyor” dedi.
Koncuk, “Oluşturulmak istenen bu diktatörce anlayışa karşı durmak gerekir. Eğitim Sen ile birlikte iş bırakma eylemi kararı aldık. Yarın (bugün) tüm illerimizde eş zamanlı olarak iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, bütün eğitimcileri evlatlarının geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

‘PARALI EĞİTİM KÖRÜKLENİYOR’
Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız da, MEB yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Dershaneler üzerinden yürüyen tartışmalar sonrasında buna alternatif olarak getirilmesi planlanan özel okul sisteminin paralı eğitimi daha da körükleyeceğini belirten Yıldız, “Bir taraftan dershaneleri hedef haline getiriyor, ama diğer taraftan dershanelerin yerine öngördüğü sistem paralı sistemi daha da artıran bir yere doğru götürüyor. Nedir bu? ‘Özel okullara dönüşün’ diyor. Özel okullara nasıl dönüştürülecek? Yasa ile kamu arazileri sermayeye tahsis ediliyor. Bunun uygun sözcüğünü burada kullanmayayım. Önce 49, şimdi 25 yıllığına deniliyor. Özel okula giden her bir öğrenci için de kamu kaynaklarının verilmesi söz konusu. Kamu kaynaklarının, bizim vergilerimizin sermayeye verilmesi söz konusu.” değerlendirmesinde bulundu.

‘FİŞLEME KABUL EDİLEMEZ'
MEB’deki fişleme iddialarını da değerlendiren Yıldız, “Kimlerle ilgili yapılırsa yapılsın, hangi görüş ve düşünceler hedeflenirse hedeflensin; bunun hiçbir demokratik teamülle anlaşılır bir noktası yoktur. AKP’nin nasıl bir rejim oluşturmaya çalıştıklarının göstergesi olarak görmek gerekir. Doğru bulmuyoruz. Devlet teamüllerine uygun değildir” ifadelerini kullandı.

Aaaa grevde miydin hocam? Beyazıt mı yoksa Ankara'da miydin sen hocam? :) Umarım daha da çok yürek oluruz ;)

Yok hocam Trakyadaydım ben :) Ama çok beğendim Türk eğitim senle benim sendika kol kola halay çektik :) Amma velakin Eğitim iş bizden ayrı yaptı, genel merkezleri öyle karar vermiş, çok üzücü...

Son düzenleme:
Yok hocam Trakyadaydım ben :) Ama çok beğendim Türk eğitim senle benim sendika kol kola halay çektik :) Amma velakin Eğitim iş bizden ayrı yaptı, genel merkezleri öyle karar vermiş, çok üzücü...

Hocam Eğitim İş eski Eğitim Sen'liler.. Hadi tamam görüşler farklı olabilir ama sonuçta haksızlığa uğradığımız mevzular aynı. Öğretmeniz ve bu ülkede en çok ezilen kesimden biriyiz. Bari bu grevde böyle yapmasalarmış.. Eğitim BirSen zaten yeterince üzüyor , bari onlar yapmasaymış :(

Biz yani Eğitim İş bulundugum ilçede hepberaber yaptık.Belki sadece sizin bulundugunuz yerde oyledir :26:

Hocam Eğitim İş eski Eğitim Sen'liler.. Hadi tamam görüşler farklı olabilir ama sonuçta haksızlığa uğradığımız mevzular aynı. Öğretmeniz ve bu ülkede en çok ezilen kesimden biriyiz. Bari bu grevde böyle yapmasalarmış.. Eğitim BirSen zaten yeterince üzüyor , bari onlar yapmasaymış :(

Biz yani Eğitim İş bulundugum ilçede hepberaber yaptık.Belki sadece sizin bulundugunuz yerde oyledir :26:

Evet ben Eğitim senli olarak Eğitim işle beraber yapmayı isterdim. Ki eşim de Eğitim işli... Dediğiniz gibi buradakilerle ilgili bir sorun olabilir...

bende grevdeydim..üç sendika birlikte idik güzell geçmiştii ...

Back