merhaba arkadaşlar. eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapan arkadaşlar varsa sormak istediğim birkaç soru var..
özellikle eğitim programları ve öğretim a.b.d. hakkında
merhaba canım, ben de eğitim bilimleri sınıf öğretmenliği bölümünde yaptım sorabilirsin, tanıştığıma memnun oldum
annaaa bilsem konu açmazdımama bölümlerimiz tutmuyo o ayrıııı
kuzum en önemli sorum şudur ki; mülakatta ne sordular????
bikere neden yüksek lisans yapmak istediğini soruyolar, en son eğitimle ilgili hangi kitapları okuduğunu, ben zaten sınıf öğretmeni olduğum için eğitimle ilgili sorularda sıkıntı çekmedim, neden sınıf öğrt. bölümünde yapmak istediğimi sordular, zaten ben o üniv. mezunuydum ve hocalarım tanıdıktı, şimdiiii senin için
çalışıp çalışmadığını soracaklar, nede yl yapmak istediğini, takip ettiğin yayınları, eğitim programları ve öğretim de karmaşık konulardır, bu bölüm hakkında bilgi edin, ülkemizin eğitim programını gözden geçir, geleneksel yaklaşımlar ve yapılandırmacı yaklaşımların arasındaki temel farkları, bu kuramlara önderlik etmiş kişileri bil, özellikle kendi alanınla özdeşim kurabilmek için yabancı dil öğretiminde ülkemizde hangi programın benimsendiğini bil, sorarlarsa yorumunu yaparsın bu programın eksiklikleri yeterlilikleri konusunda, ama hiç ön araştırma yapmadan gitme yoksa hiç bilmediğin bi konu hakkında nasıl yüksek lisan yapcaksın derler, ben kendi fikrimi söyleyeyim, sana hayatında yardımcı olacak bi bölüm değil bu bence başka bölümleri de değerlendirebilirsin
çook sağol tatlım yaa.. zaten genelde hep aynı sorular.. yaa ben kendi bölümümde yapsam (fransızca öğretmenliği) bana bir katkısı olacağını sanmıyorum.. yani şuan bile özel okullar dışında öğretmenlik şansım yokken ne kadar ilerleyebilirim ki.. bana en yakın yl yapabileceğim alan eğitim bilimleri, sonuçta onda ilerde tüm okullarda farklı alanlardada iş imkanları doğar, programcılık gibi..
ayy ne bileyim yaaa acele de karar vermek istemiyorum
haklısın tabiki acele etme, bölümlerin listesini koyabilirmisin buraya bakak bi
burada 2 bölüm var biri eğt prog ve öğrt, biride rehberlik ve psikolojik danış, aslında özel eğitim bölümü de iyi rehabilitasyon merkezlerinde çalışabiliyosun, ama onu koymamışlar,
kocaeli de bölüm daha az oradada sadece eğitm prog. ve öğretmi var ikisindede dene şansını ben kocaelide yaşıyorum beklerimancak ders devam durumu sıkıntı olabilir.
yaa ben u.ü. mezunu olduğum için belki hocalarımın bi faydası da olur, bakalım önce onlarla görüşcem, zaten başvuru 29 temmuza kadar
mutlaka faydası olur mülakata kimlerin gireceğini öğrenirsin mülakat = torpil gibi bişey aslındaama çok zevkli yeniden öğrenci olmak, sıkıntılı dönemleri var tabiki özellikle tez aşaması, insanın bi tarafından terler akıyo hadi inşallah her şey gönlünce olsun
ayy hadi bakalımm hayırlısıııı
canım son bi soruuu ales puanın kaçtı sen girdiğinde?
Ben 65 aldım eşit ağırlık puanım düşüktü ama bölüm çok fazla aldı taban 50 idi
anladım tatlım çok teşekkür ederimmm
yaa bu arada kont. 6 kişihadi bakalımm
ben azcık daha araştırma yapiimm
evet canım yaa çok az, itanbula falan da bi bak istersen, çünkü millette manyak diploma notu, ales falan oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?