D
dmple
Ziyaretçi
- Konu Sahibi dmple
-
kızlar bir kuaförden şunu duydum.eğer saçımız yanıksa veya kırık varsa bu bölümün kestirmezsek bunun saçın uzamasına bi zararı olmazmış saç her zamanki gibi uzarmış fakat bu yıpranık bölge gittikçe sağlıklı yerlere kadar çıkarmış yani resmen yayılırmış,özellikle yanık saçlarda..
ben belimdeki yanmış saçlarımı göğüs hizzama kadar kestirdim 5 ay önce daha sonra 2 ay önce yine kestirdim omzumdan biraz kısa bi boya geldi..2 parmak kadar yanık bölüm vardı ama o kadar kısaltmaya cesaret edemediğim için uzadıkça kestirirm dedim ve 2-3 aydır kestirmedim.o 2 parmak yanık dediğim bölümler sanki daha da yayıldı bilmiyorumm belki de bana öyle geliyo,ne fön ne de kimyasal işlemden 5 ay boyunca uzak durdğum halde saçım toparlanmadı..
sizce kuaförün söylediği doğru olabilir mi?eğer öyleyse hemen kestiricem çünkü sağlıklı saçlarımı da kaybetmek istemem.
bir de bakım olarak saçı güçlendirici ne önerirsiniz.saçlarımın uçları lastik gibi kopuyobenneyaptımki
bu uzun yazıyı okduğunuz için teşekkür ederim ama çok merak ettim doğruluğunu
ben pek mantıklı bulmadım cnm.aksıne kuafor bana kırıklarını ıster aldır ıster aldırma o kokten beslendıgı ıcın uzamaya devam eder ama onları kestırırsen daha saglıklı gorunur dedı.ve bana cok mantıklı geldı.bunca zamandır kırıklarını aldırmazsan uzamaz gıbı bır yanılgı vardı bende cogumuzda oldugu gıbı..benımde saclarım yanık su an ve bende kestırcem tamamen temızlemeyı dusunmuorm ama yavas yavas kurtulcam artık.fonsuz de yasayamayacagımdan cıtcıt alıyım dıyorum.ben de cok konustum ama dımı
saç uzamasına bi zararı yok kırıkların..sadece sağlıklı görünmüyolarmış o kadar..benim arkadaşım 7 yıllık kuaför ona danışıyorum genelde..bide şu saç kırıkları için satılan ilaçların hepsinin hikaye olduğunu söyledi..saçlarının kırılmasını istemiyosan saçı kuru ve sık sık tarama dedi...tarayacağın zaman nemlendir dedi...
yanıklar var demişsin sanırım..ütü yada fön kullanıyosun..bak benim kuzenle ikimizin saçları tam bellerimizde..fakat o çok ütüler düzleşsin diye..oda senin gibi yanıklardan bakamadı şimdi saçlarını göğüslerinin üstünde kestirdi..saçına çok dikkat et..ben asla ve asla fön ve ütü kullanmıyorum(bayramda düğünde değer saçlarıma fön aleti o kadar)..kuruturken bile..zaten saçlarım düz gerek duymuyorumda..çok sıkda taramıyorum ellerimde üstlerini şöyle bi düzeltiyorum çıkmadan..çokta memnunum saçlarımdan herkezde beğenir sorar saçına napıyosunda çok güzel oluyo diye.. sırrım bu yazdıklarımı yapıyorum..sadece ek olarak bağdem yağıyla maske yaparım 2-3 haftada bir..oda uzun saç yıpranmaya çok meğilli bilirsiniz..bakım olsun diye..
uzun oldu ama inanın söylediklerlmi yaparsanız...sizde saçlarınızla övünürsünüz..saç kadını en çok gösteren şey..
benimde saçlarımın uçları yanıktı...yavaş yavaş tüm her yer aynı oldu....seksi sinek çok güzel açıklamış......virüs gibi bir yayılma yok ama bir şekilde tüm saçı etkiliyor.... hasarlı saçı kesip atmak gerek.....lastik gibi olma olayı bende de olmuştu...oyuncak bebek saçı gibiydi...kese kese bitirdim çok şükür ama iki yılımı aldı.....çok işlem yaptırmaktan olmuştu, en sonunda da yaktık güzelim saçı (üstüste işlemden) bakım ürünleri olarakta herballife kullandım, başka hiçbir şey iyi gelmedi...
anladım canım..madem bu kadar baktığın halde durum vahim..bence iyimisi işin ehline git..bi güzellik merkezine..tekrar açıklayım uzamayla ilgili bişey yazmadım yavaşlattığına ben de inanmam çünkü saçlarım gayet hızlı uzuyo.
dediğim şey yıpranıklığın yayılmasıydı..
ben ne saçıma ütü yaptırırım ne de fön fön 40 yılda bir olur.saçım için de bir çok bakım yaparım vitamin takviyeleri de buna dahil ama bunlar sadece saçı daha fazla uzatır,ve sağlıklı bölümleri iyice canlandırır.yanmış kırılmış kısımlara hiç bir tesiri yok.
saçımın yanmasının sebebi kısa süre içinde yapmış oldugum renk değişimleri sarı,kızıl,bakır,sarı gibi..oryalden yandı saçlarım anlıcanız
benimde saçım yandı ve ben omuzlarımda olan saçımı baya bir kısa kestirdim uçlarda 2cmlik biyer kaldı yanık ama kökten gelen saçlarım çok sağlıklı yumuşacık parlak ve pürüzsüz cnm pek mantıklı gelmedi bana benimde uçlar lastik gibiydi saç bakım yağı kullan iyi geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?