• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Eğer saçımız yanık veya kırıksa zamanla diğer bölgelere yayılır mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dmple
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
D

dmple

Ziyaretçi
kızlar bir kuaförden şunu duydum.eğer saçımız yanıksa veya kırık varsa bu bölümün kestirmezsek bunun saçın uzamasına bi zararı olmazmış saç her zamanki gibi uzarmış fakat bu yıpranık bölge gittikçe sağlıklı yerlere kadar çıkarmış yani resmen yayılırmış,özellikle yanık saçlarda..
ben belimdeki yanmış saçlarımı göğüs hizzama kadar kestirdim 5 ay önce daha sonra 2 ay önce yine kestirdim omzumdan biraz kısa bi boya geldi..2 parmak kadar yanık bölüm vardı ama o kadar kısaltmaya cesaret edemediğim için uzadıkça kestirirm dedim ve 2-3 aydır kestirmedim.o 2 parmak yanık dediğim bölümler sanki daha da yayıldı bilmiyorumm belki de bana öyle geliyo,ne fön ne de kimyasal işlemden 5 ay boyunca uzak durdğum halde saçım toparlanmadı..

sizce kuaförün söylediği doğru olabilir mi?eğer öyleyse hemen kestiricem çünkü sağlıklı saçlarımı da kaybetmek istemem.
bir de bakım olarak saçı güçlendirici ne önerirsiniz.saçlarımın uçları lastik gibi kopuyobenneyaptımki

bu uzun yazıyı okduğunuz için teşekkür ederim ama çok merak ettim doğruluğunu:utangac:

yanık saçlar nasıl diğer kısımlara yayılıyor onu anlayamadım daha kısaltırsan da çok kısa olabilir bence birkaç ay uzadıkça çok az kes o kısım gider hem de çok bariz bir boy kısalması olmaz diye düşünüyorum

yani yıpranık bölüm kesilmezse sağlıklı bölümü de bozuyomuşmuş bilemiyorum ne kadar doğru.şimdi omuzlarımla göğüs hizzamın arasında bi boyda..hani eer doruysa tekrar omuz hizzamda kestiriyim dicektimm 3 parmak falan.

ben pek mantıklı bulmadım cnm.aksıne kuafor bana kırıklarını ıster aldır ıster aldırma o kokten beslendıgı ıcın uzamaya devam eder ama onları kestırırsen daha saglıklı gorunur dedı.ve bana cok mantıklı geldı.bunca zamandır kırıklarını aldırmazsan uzamaz gıbı bır yanılgı vardı bende cogumuzda oldugu gıbı..benımde saclarım yanık su an ve bende kestırcem tamamen temızlemeyı dusunmuorm ama yavas yavas kurtulcam artık.fonsuz de yasayamayacagımdan cıtcıt alıyım dıyorum.ben de cok konustum ama dımı :D

ne kadar doqru bılemem ama mantıken dusunursek sacı yaktıqınız ıslemlere dewam edersenız yanıklar ve kırıkların yayılma ıhtımalı fazla bakım yapıp kımyasal ve fonden uzak durursanız saclarınız kendıne qelır ama kırıkları yıne qıtmes azar azar uclarından aldırın bırden kestırmeyın bence 1,5 ayda bır aldırın o sure ıcınde cok cok kırılmaz zaten ama e azndan bi kac cm uzamıs olur sonra yıne aldırırsınız oyle oyle qider ama bakım cok onmlı zamanında yapmıs olsaydınız o hale qelmezdı dıkkat edın bakıma ;)

kızlar bir kuaförden şunu duydum.eğer saçımız yanıksa veya kırık varsa bu bölümün kestirmezsek bunun saçın uzamasına bi zararı olmazmış saç her zamanki gibi uzarmış fakat bu yıpranık bölge gittikçe sağlıklı yerlere kadar çıkarmış yani resmen yayılırmış,özellikle yanık saçlarda..
ben belimdeki yanmış saçlarımı göğüs hizzama kadar kestirdim 5 ay önce daha sonra 2 ay önce yine kestirdim omzumdan biraz kısa bi boya geldi..2 parmak kadar yanık bölüm vardı ama o kadar kısaltmaya cesaret edemediğim için uzadıkça kestirirm dedim ve 2-3 aydır kestirmedim.o 2 parmak yanık dediğim bölümler sanki daha da yayıldı bilmiyorumm belki de bana öyle geliyo,ne fön ne de kimyasal işlemden 5 ay boyunca uzak durdğum halde saçım toparlanmadı..

sizce kuaförün söylediği doğru olabilir mi?eğer öyleyse hemen kestiricem çünkü sağlıklı saçlarımı da kaybetmek istemem.
bir de bakım olarak saçı güçlendirici ne önerirsiniz.saçlarımın uçları lastik gibi kopuyobenneyaptımki

bu uzun yazıyı okduğunuz için teşekkür ederim ama çok merak ettim doğruluğunu:utangac:

bence kestir canım.belki kırıkdıkça üst kısımlara doğru uzanıyordur.ben de kısacık kestirdim çünkü üstlere doğru yanıklar ilerliyordu sanki ya da bana öyle geldi,bilmem artık.
kestirdim ve kurtuldum :)))

saç uzamasına bi zararı yok kırıkların..sadece sağlıklı görünmüyolarmış o kadar..benim arkadaşım 7 yıllık kuaför ona danışıyorum genelde..bide şu saç kırıkları için satılan ilaçların hepsinin hikaye olduğunu söyledi..saçlarının kırılmasını istemiyosan saçı kuru ve sık sık tarama dedi...tarayacağın zaman nemlendir dedi...

yanıklar var demişsin sanırım..ütü yada fön kullanıyosun..bak benim kuzenle ikimizin saçları tam bellerimizde..fakat o çok ütüler düzleşsin diye..oda senin gibi yanıklardan bakamadı şimdi saçlarını göğüslerinin üstünde kestirdi..saçına çok dikkat et..ben asla ve asla fön ve ütü kullanmıyorum(bayramda düğünde değer saçlarıma fön aleti o kadar)..kuruturken bile..zaten saçlarım düz gerek duymuyorumda..çok sıkda taramıyorum ellerimde üstlerini şöyle bi düzeltiyorum çıkmadan..çokta memnunum saçlarımdan herkezde beğenir sorar saçına napıyosunda çok güzel oluyo diye.. sırrım bu yazdıklarımı yapıyorum..sadece ek olarak bağdem yağıyla maske yaparım 2-3 haftada bir..oda uzun saç yıpranmaya çok meğilli bilirsiniz..bakım olsun diye..
uzun oldu ama inanın söylediklerlmi yaparsanız...sizde saçlarınızla övünürsünüz..saç kadını en çok gösteren şey..

kırıklı yanıklı sac sonucta yıpranmıs hasar görmüş sactır.. dogal olarak hasarlı kısmı onarmaz kestirmezseniz hasar dahada büyüyecektir.. o nedenle en allta catallasmıs sac bakım kesim vs görmediginden dahada catallasacak ki buda üste dogru olacak dogal olarak sanki yayılıomus gibi etki bırakacak ama için özü hasarlı yerleri onarmazsanız hasar büyüyecek..

bende yanıklar ve kırıklar olduğu için az az kestirmeye karar verdim zaten katlar uzamıştı artık boya röfle hiçbişi yapmıcamda inşallah
kestirme sebebim hoş görünmemesiydi ve kırıklar çatallaşmalar çoğalıodu

benimde saçlarımın uçları yanıktı...yavaş yavaş tüm her yer aynı oldu....seksi sinek çok güzel açıklamış......virüs gibi bir yayılma yok ama bir şekilde tüm saçı etkiliyor.... hasarlı saçı kesip atmak gerek.....lastik gibi olma olayı bende de olmuştu...oyuncak bebek saçı gibiydi...kese kese bitirdim çok şükür ama iki yılımı aldı.....çok işlem yaptırmaktan olmuştu, en sonunda da yaktık güzelim saçı (üstüste işlemden) bakım ürünleri olarakta herballife kullandım, başka hiçbir şey iyi gelmedi...

ben pek mantıklı bulmadım cnm.aksıne kuafor bana kırıklarını ıster aldır ıster aldırma o kokten beslendıgı ıcın uzamaya devam eder ama onları kestırırsen daha saglıklı gorunur dedı.ve bana cok mantıklı geldı.bunca zamandır kırıklarını aldırmazsan uzamaz gıbı bır yanılgı vardı bende cogumuzda oldugu gıbı..benımde saclarım yanık su an ve bende kestırcem tamamen temızlemeyı dusunmuorm ama yavas yavas kurtulcam artık.fonsuz de yasayamayacagımdan cıtcıt alıyım dıyorum.ben de cok konustum ama dımı :D

ben uzamayla iligli bişey söylemedim normal hızla uzarmış ama yıpranık bölüm sağlıklı bölümü de bozarmış bi süreden sonra acaba doğruluk payı var mıdır die sizlere de sorim dedim:smiley-cool:

saç uzamasına bi zararı yok kırıkların..sadece sağlıklı görünmüyolarmış o kadar..benim arkadaşım 7 yıllık kuaför ona danışıyorum genelde..bide şu saç kırıkları için satılan ilaçların hepsinin hikaye olduğunu söyledi..saçlarının kırılmasını istemiyosan saçı kuru ve sık sık tarama dedi...tarayacağın zaman nemlendir dedi...

yanıklar var demişsin sanırım..ütü yada fön kullanıyosun..bak benim kuzenle ikimizin saçları tam bellerimizde..fakat o çok ütüler düzleşsin diye..oda senin gibi yanıklardan bakamadı şimdi saçlarını göğüslerinin üstünde kestirdi..saçına çok dikkat et..ben asla ve asla fön ve ütü kullanmıyorum(bayramda düğünde değer saçlarıma fön aleti o kadar)..kuruturken bile..zaten saçlarım düz gerek duymuyorumda..çok sıkda taramıyorum ellerimde üstlerini şöyle bi düzeltiyorum çıkmadan..çokta memnunum saçlarımdan herkezde beğenir sorar saçına napıyosunda çok güzel oluyo diye.. sırrım bu yazdıklarımı yapıyorum..sadece ek olarak bağdem yağıyla maske yaparım 2-3 haftada bir..oda uzun saç yıpranmaya çok meğilli bilirsiniz..bakım olsun diye..
uzun oldu ama inanın söylediklerlmi yaparsanız...sizde saçlarınızla övünürsünüz..saç kadını en çok gösteren şey..

tekrar açıklayım uzamayla ilgili bişey yazmadım yavaşlattığına ben de inanmam çünkü saçlarım gayet hızlı uzuyo.
dediğim şey yıpranıklığın yayılmasıydı..
ben ne saçıma ütü yaptırırım ne de fön fön 40 yılda bir olur.saçım için de bir çok bakım yaparım vitamin takviyeleri de buna dahil ama bunlar sadece saçı daha fazla uzatır,ve sağlıklı bölümleri iyice canlandırır.yanmış kırılmış kısımlara hiç bir tesiri yok.
saçımın yanmasının sebebi kısa süre içinde yapmış oldugum renk değişimleri sarı,kızıl,bakır,sarı gibi..oryalden yandı saçlarım anlıcanız:delphin:

benimde saçlarımın uçları yanıktı...yavaş yavaş tüm her yer aynı oldu....seksi sinek çok güzel açıklamış......virüs gibi bir yayılma yok ama bir şekilde tüm saçı etkiliyor.... hasarlı saçı kesip atmak gerek.....lastik gibi olma olayı bende de olmuştu...oyuncak bebek saçı gibiydi...kese kese bitirdim çok şükür ama iki yılımı aldı.....çok işlem yaptırmaktan olmuştu, en sonunda da yaktık güzelim saçı (üstüste işlemden) bakım ürünleri olarakta herballife kullandım, başka hiçbir şey iyi gelmedi...

aynen demek istediğim buydu işte..hasarlı bölüm sadece öyle kalsa uzadkça kestiririm ama hasar sanki yavaş yavaş dier bölümleri de etkiliyo.bunuu bir de kuaförden duyunca emin oldum.benimkiler de üstüste cok işlem görmesinden oldu.güzelim saçlarımızı kendi ellerimizle mahvediyoruz aslında.
en cok zarar veren de renk değişimi.saçım yıllarca röfleliydi ve sağlıklıydı ama renk değişimleri mahvetti saçımı özellikle boya ve oryal:çok üzgünüm:

tekrar açıklayım uzamayla ilgili bişey yazmadım yavaşlattığına ben de inanmam çünkü saçlarım gayet hızlı uzuyo.
dediğim şey yıpranıklığın yayılmasıydı..
ben ne saçıma ütü yaptırırım ne de fön fön 40 yılda bir olur.saçım için de bir çok bakım yaparım vitamin takviyeleri de buna dahil ama bunlar sadece saçı daha fazla uzatır,ve sağlıklı bölümleri iyice canlandırır.yanmış kırılmış kısımlara hiç bir tesiri yok.
saçımın yanmasının sebebi kısa süre içinde yapmış oldugum renk değişimleri sarı,kızıl,bakır,sarı gibi..oryalden yandı saçlarım anlıcanız:delphin:
anladım canım..madem bu kadar baktığın halde durum vahim..bence iyimisi işin ehline git..bi güzellik merkezine..
ha bide maddi durumun varsa..çok sıkı bi saç bakımı yaptır haftalık..

arkadaşlar herkeze ii bayramlar...
saç uçlarımın kırıkları hakkında bende problem yasıyorum,öncelıkle normalde bı saç ayda 1veya 1.5 cm uzar,pekı her ayda bız kırık aldırırsak ozaman uzayan sacıda kestırmıs olmuyomuyuz zaten normalde ayda 1 cm uzar,ben eskıden her ay kırık aldıran bırıydım aynı boyda kaldı saclarım omuzlarımda baktım bole uzamıcak bu,artık karar verdım kırık mırık aldırmak yok,takı saçlarım belıme gelene kdr,pekı arkadaslar banada bı fıkır werırsenız sevınırım,KIRIK ALDIRMADIGIM SAÇ UZARMI?

tabiki uzar canım saç dipten uzuyor sonuçta,ama kırıklar sağlıklı bölümü de etkiler mi bilemem konuyu da bu yüzden açmıştım :)

benimde saçım yandı ve ben omuzlarımda olan saçımı baya bir kısa kestirdim uçlarda 2cmlik biyer kaldı yanık ama kökten gelen saçlarım çok sağlıklı yumuşacık parlak ve pürüzsüz cnm pek mantıklı gelmedi bana benimde uçlar lastik gibiydi saç bakım yağı kullan iyi geliyor...

benimde saçım yandı ve ben omuzlarımda olan saçımı baya bir kısa kestirdim uçlarda 2cmlik biyer kaldı yanık ama kökten gelen saçlarım çok sağlıklı yumuşacık parlak ve pürüzsüz cnm pek mantıklı gelmedi bana benimde uçlar lastik gibiydi saç bakım yağı kullan iyi geliyor...

cnm benim saç uçlarım gerçekten çok kırıldı,önerdigin saç bakım yağı varmı...

arkadaşlar bi konuya daha deyinmek istedim,kuaförüm bana saç kırıklarını aldırmassan saç uzar fakat kırıklar koparak kırıldıgı için uzadıgından bişey anlamazsın aynı boyda kalır dedi,ayrıca bana farklı bı yoldan da ornek verdı,bi fasülye bahçesini düşün ona bakmazsan ve kurumus yaprakları kesmessen fasulye buyumez ve saglıklı kullanılır hale gelmez dedı,saçta aynı olaydr,saçında kırıklarını almazsan uzamaz,saça makasın degmesı bı okadr saglıdır dedi,
eee diger kuaförümde dediki,saça aydan aya makas deyıp kestırmek,saç uzamaya kusermiş aynı boyda kalırmıs ole dedı,valla ben kuaförün yalancısıyım:) eee sizce hangısı dogru soluyo?

:17:saclarım 2 seneden berı yanık.. uzun saglıklı sacım vardı kahverengydı daha sonra guneste oksjnle acmıstm baya sararmıstı. aralarına pembe attrdım sonra begenmedım kuafre gttm pembeyı Oryalle acmıs sonra kapadı kahvrngyle yandı MAFF OLDU. SONRASI BAL KOPGU YAPDRDIM COK HOS BI RENK OLDU AMA SACLARIM TAMAMMEN YANDII KEÇEKEÇE BAKIMLARR YAPTRDM HERSEY DENEDIM OLAMADI EN SONUNDA OMZUMA KADAR KESTRDIM SMDI KEÇE KEÇE DEIL AMA HALA YANIKLIK VAR GECMEDI COK MTSZ EDIO CILDRYRM PSKOJMI BZDU SONRASI KUAFRE GTTM BNA BREZILLA FONU DEDI ONU YAPDRCKDM BLMYRM YAPDRSAMMMI BAYA KESTRSEMMI PERUK MU TAKSAM GECMIO NICE SERUMLAR KULLANDIM KREMLER OLMUYO KTYm..

Back