• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğer,Öğretmensen.....

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Eğer öğretmensen ,çok şey demeksin.Hatta köy yada kasabada görev yapıyorsan herşey demeksin.

Eline fırçayı,boyayı alırsın sıfını hatta okulu boyarsın boyacı olursun....
Alırsın eline çekiç.çivi,tornavida kırılanı döküleni yaparsın tamirci olursun......
Sobayı yada kaloriferi yakmak sana aittir.Olursun kömürcü......
Süpürge,bez ellerinden öper temizle bakalım sınıfını olursun temizlikçi.....
Çocuklar hastalanır,testler yaparsınız onlara ve yıllardır ailelerin farketmediği hastalıkları siz bulursunuz doktora yönlendirisiniz ama çareyi sizde ararlar.olursunuz doktor-hemşire.....
Devlet her eksinğinizi tamamlamaz hatta bazen kömür odun bile yollamaz veliden destek istersiniz,onlarda devlet versin der.Günlerce para toplar Olursunuz dilenci.....
Dertli veli size gelir,saatlerce derdini anlatır, kocasını şikayet eder.Olursunuz dert ortağı..
Merkezden alınacak şeyler size spariş verilir.Getir götür yaparsınız.Olursunuz nakliyeci...
Derse hazırlanmalı çalışmalısınız.Evde bile çalışırsınız.Olursunuz öğrenci...
Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir dolu gereksiz evrak hazırlarsınız.Olursunuz katip.....

AAA bu arada unuttum asli birde görevimiz vardır.Eğitim-öğretim yapmak gibi bütün bunlardan fırsat bulursanız.Olursunuz Öğretmen....

En acısı da nedir biliyo musunuz bütün bu olduklarınıza rağmen hak ettiğiniz saygıyı ne veliden ne devletten görürsünüz yaptıklarınız fedekarlık değilde zorunda olduğunuz işler gibi algılanır.Maaşınız, tatiliniz herkesin gözüne batar.Yukarıda saydıklarımın hiç biri değil ama "ehh bari öğretmen olmuşun lafı çok canımı yakar"

Son düzenleme:
çok güzel olmuş hocam elinize saglık..gerçekten köy öğretmeni olmak zormu..hiç gocunmuyorum ama yeri geldi kalorifer peteginden kova kova su çıkardık,yeri geldi öğrencilerin kafalarındaki biti temizledik,yeri geldi okulu temizledik..
anlattıklarınıza katılıyorum..yalnız benim bulundugum yerde öğrenciler ve veliler öğretmene cumhurbaskanıymış gibi davranıyor..çok saygılılar..bu yönden şanslıyım sanırım..
ama öğretmen aldıgı parayı hakediyor ve az bile alıyor..hafta sonumuz var gibi görünüyor ama yaptıgımız hazırlıklar hafta sonumuzu da kaplıyor..ne kadar olumsuzluk yaşarsam yaşayım iyi ki öğretmen olmuşum diyorum..dünyanın en güzel işia.s.

gerçekten öğretmenlik fedakârlık istiyor..
birçok şeyden vazgeçmek,bu işe gönül koymak gerek...
ama inan şu an öğretmen olmak da çok zor..
"ehh bari öğretmen olmuşsun" diyen yok benim çevremde...
KPSS gibi bir engel olduğu için önümüzde...
kazanıp atananlar saygıyla karşılanıyor...
"helal olsun bee,atandın mı?" deniyor, alkışlanıyor...
eskiye nazaran şu an öğretmenler daha saygın ama asla yeterli değil...
ne aldığı maaş, ne de öğretmene verilen değer...
Eğitime önem verilmediği sürece, bu ülkede hiçbir şey yolunda gitmez...

gerçekten öğretmenlik fedakârlık istiyor..
birçok şeyden vazgeçmek,bu işe gönül koymak gerek...
ama inan şu an öğretmen olmak da çok zor..
"ehh bari öğretmen olmuşsun" diyen yok benim çevremde...
KPSS gibi bir engel olduğu için önümüzde...
kazanıp atananlar saygıyla karşılanıyor...
"helal olsun bee,atandın mı?" deniyor, alkışlanıyor...
eskiye nazaran şu an öğretmenler daha saygın ama asla yeterli değil...
ne aldığı maaş, ne de öğretmene verilen değer...
Eğitime önem verilmediği sürece, bu ülkede hiçbir şey yolunda gitmez...

herşeyi çok guzel yazmışsınız ama "eskiye nazaran şu an öğretmenler daha saygın " değil. öyle olsaydı eğer öğretmenleri sınıflandırmazlardı. her önüne gelen sırf parası oldugu için öğretmenlik yapmaya kalkışmazdı. ayaklar altında berbat bi durumda şu an öğretmenlik.
eğer eğitim sistemi bu şekilde devam ederse ülkemin hali harap :a015::a015::a015::a015:
eğitim yoksa geriye ne kalır ki elde delikafadulden

evet eğitim olmazsa geriye hiç birşey kalmaz.iyi öğretiler zamanla yerini kötü öğretilere bırakıyor önceleri ahlaksızlık olarak gördüğümüz davranışları artık kanıksıyoruz ve normal miş gibi görüypruz .öğretmenlerin hiç saygı gördüğünü daha doğrusu hak ettiği değeri bulduğunu düşünmüyorum.

tamamen katılılıyorum cnm sana.çok güsel bi yazı.yazdıkların çok doğru.öğretmenler hakettiği saygıyı görmüyor gerçekten çok yazıkk

Sevgili mehalim, yazını okudum,doğru tespitler.
Eğer öğretmensen herşeysin demektir...
Neler yapmıyoruz ki?Bir an köyde çalıştığım yıllara giittim.Neler yapmadım ki, daha fazla yaptığımız şeylerde var.Hatta köyün genç kızlarına örgü örmeyi öğretmiştim,makine nakışı öğretmiştim.
Her ne kadar mesleğimizin sıkıntılarıda olsa ,saygınlık azaldıda deseler ben mesleğimi çoooook seviyorum.Sınıfıma girdiğimde öğrencilerimle haşır neşir olduğumda acaip mutlu oluyorum.
Aslında öğretmenlik gerçekten en kutsal meslek diye düşünüyorum ancak;
BİR ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN EĞİTİME ÖNEM VERİLMESİ , EĞİTİMİN YERLEŞMESİ İÇİNDE ÖĞRETMENE ÖNEM VERİLMESİ ŞART.
Bir zamanlar ' hiç bir şey olamıyorsan öğretmen ol ' denirdi.
Şimdilerde aman öğretmen ol , diyorlar. Ol deselerde KPSS engelinden olamıyorlar oda ayrı bir konu ya neyse.................. Aklıma bir şey geldi.

Zamanın behrinde bir öğretmen kızımıza görücüler geliyormuş.Anneside çevresine övünüp anlatıyormuş.
'geçenlerde bir doktor istedi ,birde mühendis istedi, genel müdür de istedi'' saymış, saymış.En sonunda utana sıkıla '' çok afedersin birde öğretmen istedi '' demiş.....

herşeyi çok guzel yazmışsınız ama "eskiye nazaran şu an öğretmenler daha saygın " değil. öyle olsaydı eğer öğretmenleri sınıflandırmazlardı. her önüne gelen sırf parası oldugu için öğretmenlik yapmaya kalkışmazdı. ayaklar altında berbat bi durumda şu an öğretmenlik.
eğer eğitim sistemi bu şekilde devam ederse ülkemin hali harap :a015::a015::a015::a015:
eğitim yoksa geriye ne kalır ki elde delikafadulden

tabii ben işin içinde olmadığım için bazı şeyleri bilmiyorum..
ben şu anda sadece atanmak derdi ile uğraştığım için haberim yok bu tarz şeylerden..
maalesef ki pedagojiden anlamayan herkesi öğretmen yapıyorlar bundan haberim var...
bilmem bu düzen ne zamana kadar böyle devam edecek?

Öğretmen olmak gerçekten ne kadar zormuş. mesleğe başlamadan önce zor olduğunu fedekarlık istediğini biliyordum ancak bu kadar olduğunu gerçekten tahmin bile edemezdim. helede kısıtlı imkanların olduğu bir yerde görev yapmaktaysanız dahada zor. ancak bebelerin gözünde o ışıltı tüm dertlere kederlere zorluklara gerçekten bedel. baszen öyle bir söz söylüyorlarki bütün herşeyi unutuyosunuz

Söylediklerinizin tamamını yaşamış bir eğitimci olarak size katılıyorum.İlk görevimdeki zor şartlardan şimdiki iyi koşullarda çalışma fırsatı bulana kadar hepsi yaşandı.Zor da ne demek herşey sensin,çözüm sensin,çare sensin.Ülkemizde ne yazık ki bize verilen görev bu.Saygınlığı bir yana bırakın çalışma hayatınızdaki zamanda yaşamın size öğrettiği kalıyor.Gerisi hikaye....................

Back
X