mrb arkadaşlar 1. denememi ege de raporlu yaptım sonuç negatif. (kimyasal oldu erken dönem düşüğü) 13 yumurtama mikroenjeksiyon yapıldı 9 tanesi döllendi. Israrla 5. gün transferi istedik. 3 tanesi blastokiste gidebildi. 1 i tranfer edildi, kalan ikisinin de dondurulmaya uygun olmadığı söylendi. transfer edilen de tutmadı. beraber yumurtalarımın toplandığı 4 arkadaştan sadece biri pozitif sonucu görebildi. başarı oranları bana pek yüksek gelmedi.
benim ege de gördüğüm 21 yıl önce tüp bebeği türkiyeye ilk getiren ekip olmalarına rağmen şu anki teknolojik gelişmelerden pek faydalanmıyorlar. aksini istemeyen herkese
2. gün embiryosu transferi yapıp, parasını alıp geçiyorlar. tüp bebekle ilgili teknolojik gelişmelerden blastokist transferi, IMSI, lazerle yardımlı yuvalanma, vitrifikasyon yöntemi ile embiryo dondurma, vb teknolojik gelişmeleri neden se kullanmıyorlar.
prof yada doçent gibi akademik kariyer sahiplerinin özeline gidersen, (extra para verirsen) artık dışarıda özel hastaneler de tüp bebek yapamadıkları için ege üniversitesindeki merkeze yönlendiriyorlar. özel hastaların ege üniv. tüp bebek merkezin de muayenede, takipte önceliği var. her soruna cevap alabiliyorsun, kapılara kadar uğurlanabiliyorsun. benim gibi raporlu yaptırıyorsan en temel hakkın olan yumurta takibi sırasında kaç yumurtam gelişiyor, rahim kalınlığı ne kadar sorularına bile yanıt alamıyorsun.
Kısacası arkadaşalar benim ege ye pek güvenim ve inancım kalmadı. Tüp bebek raporu alabilirsem istanbulda IMSI yöntemi kullanan raporlu tüp bek yapan bir merkeze gitmek istiyorum. Ama tüp bebek raporu almak için müraacaat etsem dahi rapor vereceklerini zannetmiyorum. benim gördüğüm yaşadıklarımdan aldığım izlenimler bunlar.