Kızlar 03.02.2009 tarihinde oğlum ege çınar 37+2 iken 4140 gr. - 51 cm boy ile göztepe medical park hastanesinde epidural sezeryanla dünyaya geldi...hastaneye gideceğimiz günün gecesinde hiç uyumadım..5 dakika bile...sabah 06.30 da yollara düştük..07.00 de hastanedeydik...başıma neler geleceğini çok bilmediğimden fazla heyecanlı değildim..annem, kayınvalidem, kayınpederim, teyzem filan hepsi hastanedeydi..yatış işlemlerini yapıp odamıza çıktık...hemşireler geldi arkas arkaya bir sürü soru sıraladılar...daha sonra son nst me bağlandım...son kez bebeğimin kalp atışını kendi içimden duyuyordum..bu esnaya kadar hala epidural mi yoksa genel anestezi mi olacağı belli değildi..doktorum geldi...bana moral verdi epeyce..anestezi işine anestezist ile konuşunca karar vereceğiz dedi...arkadan hemşire elinde mavi önlük girdi odaya...önü kapatıyoda arkadan herşey ortada..ne biçim önlük onlar hiçbir zaman anlamamışımdır...bu arada ben de etrafımdakilere talimatlar veriyorum...odayı süsletiyorum...bir yandan da doğum fotoğrafçısı sürekli fotoğraf çekiyor...o hengamenin içinde bir de baktım ki hasta bakıcı bir sedye getirdi..anammm beni götürüyorlar...bindim sedyeye taktım bonemi herkese el salladım...tabi ağlamalar filan o kısmını tahmin edebiliyorsunuzdur...ameliyathaneye girene kadar eşim sürekli yanımdaydı...sonra aramıza bir kapı girdi o dışarı ben içeri...ameliyathaneye gözlüklerim, silinmemiş ojelerim ve eşimin elime sıkıştırdığı kedi uğurumla girdim..allahtan hem doktorum hem de hemşireler anlayış gösterdiler...o esnada ameliyathanenin insani yaşama koşullarına hiç uygun olmadığını fark ettim..resmen dondum..espriler , şakalaşmalar derken anestezi doktoru geldi..tansiyonum o esnada 15 - 10 du...genel anestezi yapalım heyecanlısın dedi...bana o esnada bir cesaret gelsin...hayır dedim illa epidural..bak dedi başıma iş açacaksın..heyecanlısın ve tansiyonun yüksek gel vazgeç bu sevdadan...o sırada doktorum geldi..madem ısrar ediyor epidural i deneyelim olmazsa anestezi altına alırız dedi...beni ameliyat masasında oturur pozisyona aldılar..öne eğdiler..sildiler ilaçla...ve epidurali yaptılar...ağrı filan hissetmedim hiç...ilk ilaç verildiğinde vajinal bölgede elektirk çarpması gibi hafif bir şey hissediyorsunuz hepsi o...sonra hafif bir uyuşma duygusu başladı..uyuştun mu uyuşmadın mı derken beni yatar pozisyona getirdiler...işte o anda ölüyorum zannettim..soğuk bir ter, mide bulantısı, başımda uyuşukluk, kulağımdan uzaklaşan sesler...yardım edin bana birşey oluyor dediğimi hatırlıyorum..ve aklımda o andan kalan bir diğer ses hemşirenin hocam nabzı 41 e düştü dediği...tabi elbetteki beni orda ölüme terkedecek halleri yoktu..belki 1 dakikadan daha az bir sürede seruma katılan ilaçlar ve verilen oksijenle kendimi gayet iyi hissetmeye başladım..tabi bu arada doğumda başlamıştı...kesinlikle hiçbir acı hissetmiyorsunuz..ama çekiştirmeleri, bastırmaları hissediyorsunuz...ve birden bir çığlık...işte yolu gözlenen misafir...hayatımın aşkı...fındık kurdum..çirkinim...çokoprensim...ege çınarım...doktorun çınarla fotoğraf çekilmesinin ardından onu bana gösterdiler..şekilsiz, mosmor, üzerinde beyaz kırmızı bir dolu sıvı olan bir bebek...hemşire hemen yarım yamalak silip çocuğu yanıma yatırdı...işte aşkın başladığı an....sonra aldılar hemen yanımdan ve ben dikilmekle baş başa kaldım..dikiş esnasında her nedense çok ciddi sırt ağrıları yaşadım...bıçak girer gibiydi..sanırım bu yüzden dikiş esnasında beni uyuttular...sonra odaya çıkış...çirkinimle ilk buluşma...ziyaretçiler...bende hafif sancılar..yoğun emzirme çabaları...herşeye rağmen çirkinimin emmeye direnmesi...ilk gün sağmayla da olsa süt gelmemesi...bu yüzden mama takviyesi yapılışı...ertesi gün yine emme sorunları...ama bu sefer sağmayla bir miktar süt elde etme...ani giren baş ağrıları...ve sonunda 05 şubatta taburcu olduk...göğüs ucumun büyük olması ve oğlumun ağzının düğme olması sebebiyle maalesef hala ememiyor..ama çok şükür ki sağmayla yeterli sütü elde edebiliyoruz...hastaneden 9.7 bilirubinle taburcu olmuştuk...cumartesi günü yapılan testte 16.5 a çıktığı görüldü ve maalesef hastaneye yattı..bugün tekrar taburcu oldu..ve şu anda beni çağrıyor..darısı tüm bekleyenlerin başına diyorum....
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ege nar'mn muhteem gelii.....
- Konu Sahibi nestle76
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?canım yazdıklarını okurken kendi doğumumu tekrar yaşamış gibi oldum
hatta tekrar hastaneye yatış ve taburcu olmak dahil :)
bol bol emzirmeye çalış bebişini sarılığı ancak böyle atıyor
inşallah en kısa sürede değerleriniz normale iner ve güzel güzel kilo alırsınız
adaşıyla öptük sizi
hatta tekrar hastaneye yatış ve taburcu olmak dahil :)
bol bol emzirmeye çalış bebişini sarılığı ancak böyle atıyor
inşallah en kısa sürede değerleriniz normale iner ve güzel güzel kilo alırsınız
adaşıyla öptük sizi
nestleee gozun aydınnnnnn
seni bizim topikte bekliyorduk ama sen buraya yazmıssın allahtan bir an yinede bakayım yeni dogum yapan kim var diye baktımda seni gorunce hemen bir çirpida okudum.
canbeyle ilgili detayları daha sonra alırız sen daha musait oldukca herseyden memnun kalmıssın sanırım hastaneden olsun dr dan olsun.
nabız konusu beni biraz urkuttu ama dedigin gibi bir dk içind hersey normale donuyor hemen ilaclar yapılıyor vs.
bu arada melek de dogurmus dun epidural normal olarak bir satırcık gelip yazmıs bizim topige artık uzun hikayesini heraled yazar ilk firsatta
seni bizim topikte bekliyorduk ama sen buraya yazmıssın allahtan bir an yinede bakayım yeni dogum yapan kim var diye baktımda seni gorunce hemen bir çirpida okudum.
canbeyle ilgili detayları daha sonra alırız sen daha musait oldukca herseyden memnun kalmıssın sanırım hastaneden olsun dr dan olsun.
nabız konusu beni biraz urkuttu ama dedigin gibi bir dk içind hersey normale donuyor hemen ilaclar yapılıyor vs.
bu arada melek de dogurmus dun epidural normal olarak bir satırcık gelip yazmıs bizim topige artık uzun hikayesini heraled yazar ilk firsatta