• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EFT Yöntemi... Aşk acısı çekenlere "pıt pıt" lı çözüm

mavilimYesilim

Hareket et durma, vazgeçme, erteleme, hemen şimdi.
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
7.839
3.454
448
Duygusal Arınma Tekniği anlamına gelen EFT; aşk acısını dindiriyor, sınav stresini önlüyor, korkularınızı yenmenizi sağlıyor. Üstelik bu yöntem, birkaç küçük parmak ucu darbesiyle yapılıyor. EFT'yi uygulayanlar arasında Billur Kalkavan, Ebru Cündübeyoğlu ve Dilek Pınar da var

Kısa adı EFT olan 'Duygusal Arınma Tekniği'ne, kimi aşk acısından ya da fobilerinden kurtulmak, kimi öfke ve kötü anılarından arınmak, kimisi de fazla kilolarını verebilmek için başvuruyor. Vücudun enerji merkezlerini ufak parmak ucu darbeleriyle açmayı öngören teknik, kullananlara göre hızlı ve kesin çözüm sunuyor. "Yaklaşık iki yıl önce hayatımın en kötü dönemini yaşıyordum. Sevgilimden ayrılmıştım. Onu çok özlüyor ve her şeyin sonu gelmiş gibi hissediyordum. Birgün internette EFT yöntemiyle ilgili bir makale okudum ve hayatım değişti" diyen Ayşe Özdem, yöntemi öğrenmek için Reiki ve EFT Uzmanı İpek Cihan Bilgin'in kapısını çalmış. Bilgin'den EFT'nin inceliklerini öğrendikten sonra, kendi üzerinde ne kadar işe yaradığını görmüş Özdem ve şaşkına dönmüş:

BİRKAÇ PIT VE SİHİRLİ SÖZCÜKLER
"Eski sevgilime beslediğim başedilmez özlemden birkaç dakika içinde eser kalmadı. Artık onunla ilgili hatıralar gözümün önüne geldiğinde, tanımadığım insanların resimlerine bakar gibiyim. Hiçbir şey hissetmiyorum. Birkaç pıt pıt darbesi ve sihirli sözcüklerle hayatıma huzur geldi." Tüm dünyada hızla yayılan ve kısa adı EFT olan (Emotional Freedom Techniques) 'Duygusal Arınma Teknikleri' eğitmeni İpek Cihan Bilgin, bu tekniği şöyle anlatıyor: "Vücudumuzda bütün organlara ve dokulara ulaşan belli enerji merkezleri (çakralar ve meridyenler) vardır. Bu merkezler sayesinde; evrenden bedenimize enerji alıp vererek yaşamımızı sürdürüyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı bu enerji merkezlerinde oluşan tıkanmalar da, hastalanmamıza ve duygusal sorunlara neden oluyor. İşte EFT; bu enerji sistemindeki blokajları açıp, bu blokajların yol açtığı acı, kızgınlık, endişe, stres, öfke, korku ve özlem gibi olumsuz duyguları ortadan kaldırıyor."

KULLANIM ALANI ÇOK GENİŞ
EFT tekniğinin kullanım alanları da oldukça geniş. Fobiler, bağımlılıklar, stres, panik atak, güvensizlik, çeşitli negatif duygular, depresyon, migren, travmalar, aşırı kilo, aşırı zayıflık ve cinsel problemler; EFT'nin kullanım alanları arasında yer alıyor. Ancak uygulamadaki en önemli nokta; duygusal arınmayı gönülden istiyor olmak...

SINAV STRESİNE SON
Tekniğe tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'den de ilgi büyük. Sınavlara hazırlanan öğrencilerden, aşk acısı çekenlere, kariyer planlayan iş adamlarından sanatçılara kadar her kesimden insanın başvurduğu bu tekniği uygulayanlar sonuçlarından da oldukça memnun. Uzman İpek Cihan Bilgin, kendisine başvuran insanların yanından neşeyle ayrıldığını, yaşadıklarına inanamadıklarını söylüyor: "Asansör fobisi olan hastalarım, apartmanımdaki merdivenleri yürüyerek çıkanlar, asansöre binerek yanımdan ayrılıyor ve bu mucizeye inanamıyorlar." Bilgin tekniği uygulamak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanları ağırlıyor ve yurtdışından da yoğun talep görüyor.

ARTIK KEDİDEN KORKMUYORUM'
"Televizyonda kedi görmeye dayanamıyor, sokakta kedi varsa kendimi arabaya kilitliyor ve dışarı çıkamıyordum" diyen 30 yaşındaki bankacı Didem Özkanbaş, hayatını zindana çeviren kedi fobisinden geçen yıl EFT ile kurtulmuş. Yaklaşık 3 saatlik terapi sonunda Bilgin'in kedisini okşamayı başaran Özkanbaş ağlayarak eşini arayıp, mucizeyi görmesi için yanına çağırmış. Fobisinden birkaç saat içinde tamamen kurtulan genç kadın; "Artık kedilerden korkmuyorum, belki hâlâ kucağıma alıp sevemem ama en azından sokakta onlardan kaçmıyorum" diyor. Tekniğe ünlüler de büyük ilgi gösteriyor. Kedi fobisinden EFT ile kurtulan Ebru Cündübeyoğlu dışında, Dilek Pınar ve Billur Kalkavan da tekniğe başvuran ünlüler arasında yer alıyor.

KORKULARINDAN ARINIYOR
EFT tekniğiyle yeni tanışan güzel şarkıcı Dilek Pınar, yıllardır kurtulamadığı korkularından arınmak için bu yönteme başvurduğunu anlatıyor. "Gece tek başıma kalamıyor, karanlıktan ve yalnızlıktan korkuyorum" diyen Pınar, fobilerinden kurtulmak için Bilgin'e gitmiş. İlk uygulamada huzur bulduğunu anlatan Pınar, sahne performanslarını artırmak için de bu tekniğe başvurabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Şu anda aşk acısı çekmiyorum ama ileride ihtiyacım olursa, ilk işim EFT yapmak olacak."

"Dönüşüm konağın " dan alıntıdır....

EFT nasıl bir tekniktir?
EFT, İngilizce’de “Emotional Freedom Techniques” adıyla tanımlanan bir yöntemin kısa adı. Tüm dünyada bu şekilde tanınıyor, biz de böyle kullanıyoruz. Türkçe’de “Duygusal Özgürleşme Teknikleri” anlamına geliyor ve gerçekten özgürleşme ile ilgili. Bu yöntemi uygulayarak sizi kısıtlayan, engelleyen, her tür mutluluğunuzdan sizi alıkoyan olumsuz duygularınızdan kurtuluyor ve gelişmek, ilerlemek için özgürleşiyorsunuz.

EFT nasıl bir teknik, uygulama sırasında ne yapılıyor?
Çok kolay bir teknik. Kurtulunmak istenen negatif düşünceye ya da duyguya odaklanılıyor, parmak uçlarıyla bedendeki bazı akupunktur noktalarına hafifçe vuruluyor. Duyarsızlaştırma için göz hareketleri de kullanılıyor. Aslında tam anlamıyla bir enerji çalışması, çünkü temel prensibi doğunun tıp yöntemlerine, insanın enerji bedenindeki tıkanıkların açılmasına ve enerjinin serbestçe akmasına ve dengelenmesine dayanıyor.

Ne zaman, nerede ortaya çıktı ve uygulanmaya başladı?
Bu yöntemin, daha doğrusu enerji psikolojisi ile ilgili ilk yöntemin ortaya çıkışı tam bir tesadüf. Dr. Roger Callahan adlı, Amerikalı, kırk yılı aşkın deneyimli bir klinik psikolog, doğu tıbbı üzerine yaptığı araştırmalarda kötü anıların, travmaların ve olumsuz deneyimlerin yarattığı düşüncelerin bedenin enerji sistemindeki düzgün akışı olumsuz yönde etkilediğini izliyor. Fobilerin tedavisi için yaptığı geniş araştırmalar sonucu meridyenlerin uç noktalarına uygulanan baskıların olumlu sonuçlar verdiğini görüyor.

Siz EFT eğitimi aldınız mı? Kimden, nereden?
Evet, Gary Craig’in önerdiği tüm eğitimimi tamamladım. 2001 yılında, şimdi yaklaşık 70 VCD halinde olan, A.B.D.den getirttiğim videoları izledim, kitaplar okudum, hala da okuyorum. Bu konuda sayısız web siteleri, gruplar, dergiler var, onlara üyeyim. Her gün daha çok öğreniyorum.

EFT’nin Türkiye’deki gelişimi nasıl oldu?
EFT ve diğer Enerji Psikolojisi yöntemleri, benim bildiğim kadarı ile, ilk kez 17 Ağustos depremi sonrasında Türkiye’de ilk kez önem kazandı. Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD) çok yıkıcı bir durum yaratıyor insan üzerinde.

EFT’nin günlük hayatta kullanımı nasıl sağlanabilir?
EFT zaten günlük hayatın bir parçası haline gelmiş her tür sıkıntıyı, stresi ortadan kaldırmak için, günlük hayatın bir parçası haline getirilmesi gereken bir yöntem! Örneğin trafikte sıkışıp kaldınız, öfkenizi, çaresizliğinizi, sabırsızlığınızı, telaşınızı, endişelerinizi direksiyon başında otururken EFT yaparak sıfırlarsınız, sonra da hep imrendiğiniz sakin, dengeli ve huzurlu az sayıdaki insan gibi trafiğin açılmasını beklersiniz. Ya da eşinizle, sevgilinizle, patronunuzla ya da çocuğunuzla tartışmışsınızdır; EFT uygulayarak kızgınlığınızı, kırgınlığınızı, suçluluk duygularınızı, üzüntünüzü, korkularınızı, kininizi ortadan kaldırır, uygar bir şekilde iletişim kuracak, çözüm bulacak bir dengeye ulaşırsınız. Sınav heyecanından can sıkıntısına, yorgunluktan bel ağrısına kadar pek çok sorunda EFT uygulayarak iyileşir ve dengelenebilirsiniz.

Bu yararlardan alınan olumlu sonuç yüzdesi nedir?
Amerika’da yapılan ve 10 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, EFT’nin başarı oranı, sorunun türüne göre %85-97 arasında değişiyor. Bu, bilinen terapi yöntemlerine göre çok yüksek bir oran.

EFT yönteminin başarısını anlatan sizin şahit olduğunuz hikayeler var mı?
Evet, hem de sayısını hatırlayamadığım kadar. Eğitimler sırasında bile sorunlarını tamamen ortadan kaldıran çok öğrencim oldu. En kolayı fobilerden kurtulmak: örneğin yükseklik, asansör, köpek, böcek korkusu...

EFT nerelerde kullanılır, nerelerde kullanılmaz?
EFT’nin yaratıcısı Gary Craig, “Her tür sorunda EFT’yi deneyin!” diyor. Bu yöntemin kullanılmaması gereken bir durum sayamayız, ama şizofreni, manik depresif bozukluk, ağır depresyon, epilepsi gibi terapist ya da psikiyatrist hekim ve ilaç gerektiren durumlarda kişinin kendi başına EFT yapmasını kişisel olarak önermiyorum, kullandığı ilaçların yanı sıra EFT bilen bir terapist ile birlikte çalışmalarını doğru buluyorum. Bir de bir günlük eğitim almış bir kişinin hemen başkalarında uygulama yapmamasını ve terapist gibi davranmamasını öneriyorum.

EFT performans artırmak için kullanılabilir mi?
EFT, işyeri kaynaklı stresi giderme sonucunda başarıyı artırmak, sınav sırasında kaygıyı giderme ve odaklanmayı artırma sonucu başarılı sonuçlar almak, spor ve benzeri rekabet gerektiren diğer konularda performans yükseltmek için kullanılabilir.
Ayrıca yaratıcılığı artırmak, kişisel ilişkileri düzeltmek, özgüveni, özdeğeri yükseltmek ve genel anlamda kişisel olarak her konuda gelişmek için EFT’den yararlanılabilir.

Uzman tv diye nette bir sayfa bir oradan ulaşılabilir. orada bir bayan üzerinde anlatım yapılıyor :9:

Back