Edirne nasıl bir yer?? Hayat koşulları nasıl??

Penolophe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
1.629
1.564
133
Merhaba arkadaşlar.. Aranızda Edirne 'de yaşayan arkadaşlar.. Sizlerden bir ricam olacak.. Edirne nasıl bir yer? Geçim açısından.. Kiralar yada ev fiyatları... Sosyal ortam aktivite... İnsanları açısından nasıl bir yer?? İnsanları nasıl??? Yaşanacak yer mi???

Merhaba.edirneye yakın şehirde oturuyoruz.ama sık sık edirneye gideriz yarım saat uzaklıkta bize.edirne oldukça güzel,tarih kokan,öğrencisiyle ünlü birazda (trakya tıp fak ).kiralar semte göre değişir.bizim arkadaşlar 3+1 doğalgazlı güzel bir evde oturuyorlar ve 600 tl kirası.eğer iyi araştırırsanız bulursunuz.zira emlakçılar malumunuz çok istiyorlar.sahibinden oldukça var evler.bazı ev sahipleri gerçekten çok istiyolar kirayı,çünkü öğrenci çok,bi bakıma öğrencileri yolmak başka bişey değil.gezmelisiniz,özellikle mimar sinan'ın ustalık eseri selimiye camii.

Edirne çok güzel bir yer sakin insanlarıda hoş ileri görüşlü iyi , ama kiralar biraz pahalı malum öğrenci kenti mecburen kiralayacaklar diyip kirayı yüksek tutuyorlar. Ben severim Edirneyi.

Merhaba.edirneye yakın şehirde oturuyoruz.ama sık sık edirneye gideriz yarım saat uzaklıkta bize.edirne oldukça güzel,tarih kokan,öğrencisiyle ünlü birazda (trakya tıp fak ).kiralar semte göre değişir.bizim arkadaşlar 3+1 doğalgazlı güzel bir evde oturuyorlar ve 600 tl kirası.eğer iyi araştırırsanız bulursunuz.zira emlakçılar malumunuz çok istiyorlar.sahibinden oldukça var evler.bazı ev sahipleri gerçekten çok istiyolar kirayı,çünkü öğrenci çok,bi bakıma öğrencileri yolmak başka bişey değil.gezmelisiniz,özellikle mimar sinan'ın ustalık eseri selimiye camii.

teşekkürler canım benim... çok saolasın..

Edirne çok güzel bir yer sakin insanlarıda hoş ileri görüşlü iyi , ama kiralar biraz pahalı malum öğrenci kenti mecburen kiralayacaklar diyip kirayı yüksek tutuyorlar. Ben severim Edirneyi.

canım benim teşekkür ederim.. edirnede sosyal yaşantı nasıl??

sosyal yaşantı ihtiyacınıza göre değişir buna cevabımız, istanbul'dan gelen öğrenciler için edirne kısır bir şehir, burda yaşayan öğretmenler, çalışanlar istanbul'a gider bazı haftasonları hem alışveriş yapmak hem gezip tozmak için. orda ilgilendikleri alanlarda kursa yazılıp her hafta gidip gelen öğretmenler tanımıştım. küçük bir yerden gelip buraya yerleşecekseniz çok mutlu olabilirsiniz, sosyal imkanları, sinemaları, çarşıları, sergileri, fuarları, canlı müzik yapılan bi çok gece mekanı beklentinizi karşılayabilir. İnsanları çok modern ve açık görüşlüdür. arkadaşların söylediği doğru, ev kiraları pahalı, doğalgazlı 3 +1 evler yerine , durumuna göre 600-800 arası. hala merkezi sistemle ısınan daha makul kiraya sahip konut da bulunabilir ama.

sosyal yaşantı ihtiyacınıza göre değişir buna cevabımız, istanbul'dan gelen öğrenciler için edirne kısır bir şehir, burda yaşayan öğretmenler, çalışanlar istanbul'a gider bazı haftasonları hem alışveriş yapmak hem gezip tozmak için. orda ilgilendikleri alanlarda kursa yazılıp her hafta gidip gelen öğretmenler tanımıştım. küçük bir yerden gelip buraya yerleşecekseniz çok mutlu olabilirsiniz, sosyal imkanları, sinemaları, çarşıları, sergileri, fuarları, canlı müzik yapılan bi çok gece mekanı beklentinizi karşılayabilir. İnsanları çok modern ve açık görüşlüdür. arkadaşların söylediği doğru, ev kiraları pahalı, doğalgazlı 3 +1 evler yerine , durumuna göre 600-800 arası. hala merkezi sistemle ısınan daha makul kiraya sahip konut da bulunabilir ama.

çok çok teşekkür ederim... bilgilendirdiğiniz için... eşim memur.. tayinini Edirne'ye almak istiyor.. ama ben çok kararsız kaldım.. Edirne halkı nasıldır.. dışarıdan gelenleri kabullenebilir mi? sosyal hayat sosyal yaşantı.. çok kafamı karıştırıyor... kararsız kalıyorum...

Edirne Türkiye'nin en avrupai şehridir.İnsanları da çok rahattır ve sıcakkanlıdır.Geneli bulgaristan yada yunanistan göçmenidir.Tabi roman vatandaşlar da çok fazla var ama zararsızdırlar.Gece istediğiniz saatte sokağa tek başınıza çıkabilirsiniz mesela güvenlidir öyle hırsızlık gasp falan olmaz.Kiralar semtine ve ev sahiplerinin insafına göre değişiyor 300 liraya da ev bulursunuz 1500 liraya da.Aileye başka fiyat çekiyorlar öğrenciye başka.Aile olunca biraz daha ucuza veriyorlar sanırım.Alışveriş olanakları İstanbula göre sınırlı tabi ki ama 3m Migros,Kipa ve bir tane daha alışveriş merkezi var genel olarak bunlar yeterli oluyor çok özel bir şey aramadıkça.Meriç nehri kıyısında sosyal tesisler vardır üniversite,öğretmenevi vs.Kötü yanı Edirne kışın çok soğuk olur -10/-15 dereceyi görürsünüz.Bunların dışında geçinmek kolay diyebilirim pahalı bir şehir değil

Son düzenleme:
Edirne okuduğum şehir her yönden çok güzel mesela her yer birbirine çok yakın ben hiç dolmuş parası vermeedim hep yürüyüodum geçen sene 500 tl kira veriyodum 1+1 ama 3+1 ler 600 den başlıyo Edirne bence yaşanılıcak yer sosyal yaşama gelince sosyal bi insansan yapacak şey çok ama ben değildim :) seveceğine eminim :1:

Trakya insanı sıcakkanlı, burası memur, öğrenci, asker ve emekli şehri zaten :) Çok alışıklar tayincilere, yerleşik olmayacakların Edirne'de yaşamasına rahat olabilirsiniz o açıdan. Her yerde lojman görüyorum. Zaman zaman ben de memur olarak burda çok rahat yaşanabileceğini, çocuk büyütülebileceğini düşünmüşümdür, şehir merkezinin hemen yanı, Meriç'in yanı ormanlıktır mesela, çarşı içinden ormana, nehir kenarına gidebilmek beni çok mutlu ediyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim.. Bir nebze içimi rahatlattınız... Bakalım artık.. Herşeyin hayırlısı...

Merhaba arkadaşlar.. Aranızda Edirne 'de yaşayan arkadaşlar.. Sizlerden bir ricam olacak.. Edirne nasıl bir yer? Geçim açısından.. Kiralar yada ev fiyatları... Sosyal ortam aktivite... İnsanları açısından nasıl bir yer?? İnsanları nasıl??? Yaşanacak yer mi???

Üniversiteyi edirne'de okudum. En güzel yıllarımdı.. Çok rahattır,gezer tozarsın..Sosyal aktivite çoktur.Sürekli partiler olur.Barlarda üni.partileri olur,çok eğlencelidir..Öğrenci şehridir..Halkı da çok iyidir..Tarihi eser doludur.. :16: :16:

Ahh ahh çok özledim o günleri :ssz:

Kiralar normaldir,ucuz evlerde var tabi...Öğrenci değilmişsiniz şimdi gördüm.. Edirne rahattır,çıkar yürüyüş yaparsınız,çarşısı,pazarı gezecek yeri vardır..Haftasonu meriç kıyısında yemek çok keyiflidir..

Son düzenleme:
Edirneye 1 saat uzaklıkta oturuyoruz.Abim Edirne'de.Kiralar değişken en azından sene başında araştırken 600-700 demişlerdi öğrenci için.Tabki mutlaka değişkendir kişiye aileye göre.Sosyal açıdan Margi diye bir yeri var bildigim kadarıyla.Bir de AVM yapılıyordu şu an ne aşamada bilmiyoruz.Ama Edirne güzeldir yani.

Gölet civarı şuan Edirne'nin zengin mahalleleri olarak görülüyor Esentepe tarafı yani.Buralarda kiralar pahalı fakat evler harika tabiki.Gece kız başıma çıkıp gezsem bile kimse bişey demez,içkili yer çoktur özellikle üniversite tarafında.Saraçlarda yol üstünde biranı yudumlarken kimse bişey demez.Margi ve Kipa var alışveriş merkezi olarak İstanbul'dan gelen birisi için bu yönden zor olabilir.Kent içi ulaşım biraz pahalıdır ama yazın arkadaşlarında dediği gibi çarşıdan Söğütlük yada Karaağaç'a yürüyerek gidebilirsiniz çok güzel yerlerdir.İnsanı sıcaktır,sakin bir şehirdir.Eğlence yerleri,cafe'lerin pahalı olduğunu düşünmüyorum tabi yere göre farklı ama yinede çoğu yer öğrenci kesimini hitap ettiğinden ucuzdur.Yazın sıcaktan bunaltır,kışında soğuğu o biçimdir söylemeden geçmeyim :)

Back