Edebiyat Arkadalar Ltfen Yardm

sEvGi_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
258
1
118
Ankara
Arkadaşlar ablam bu yıl 3. sınıf edebiyat öğrencisi ve AlLESe girecek formasyon olmak için...
Ama bu konuda çok bilgisi yok. yani hangi bölümden girecek ne kadar puan almalı bunlar konusunda bigilerimiz çok yetersiz..
Bugün gidip ALES hazırlık kitapları alacağız yardımcı olabilir misiniz lütfen çünkü gerçekten yardımlarınıza ihtiyacımız var..
Bide bu arada Gazi üniversitesinin 6 ayda formasyon verdiği doğru mu??? şimdiden teşekkürler yardımlarınız bekliyoruzz...a.s.a.s.

okulu bitince tezsiz yüksek lisans yapması gerekiyor,
bunun için alese girmesi gerekiyor,
ekstra dışardan verilen formasyonlar her bölüm için geçerli değil, sadece ingilizcecilere veriorlar,
ablan alese hazırlanıp ii bi puan almaya baksın,
zaten daha 3. sınıftaymış,
görüşürüz

canım bende edebıyatcıyım ales sınavından en asagı ama en asagı 75 lamsı lasım oda dıp ıyıse sımdıden dıp ıyı tutsun ılerde benım gıbı pısman olmasın çalışırsa 80 gıbı puan alır gazı unıversıtesı tezsız 1 yıla dustugu halde bu sene turkıyede 1.5 yılda veren unıversıte 6 ay sakasınıda kım yapmıs ama ben bu sene alıyorum oda benım gıbı yapmasın bı sene evde oturdum sımdıden çalışsın bol sans kızlar

canım bende edebıyatcıyım ales sınavından en asagı ama en asagı 75 lamsı lasım oda dıp ıyıse sımdıden dıp ıyı tutsun ılerde benım gıbı pısman olmasın çalışırsa 80 gıbı puan alır gazı unıversıtesı tezsız 1 yıla dustugu halde bu sene turkıyede 1.5 yılda veren unıversıte 6 ay sakasınıda kım yapmıs ama ben bu sene alıyorum oda benım gıbı yapmasın bı sene evde oturdum sımdıden çalışsın bol sans kızlar

Naziş hangi üniversitede aldın formasyonu ayrıca kaç puanla girdin bu kadar yorulmuşsun girmek için
bu arada arkadaşlar şimdiye kadar birkaç üniversite dışında diğer üniversitelerin hepsi 1,5 yılda formasyon veriyordu 1 yılda veren üni. yaz dönemi ile 1 yılda verebiliyordu, ama bu sene gelen bir kanunla artık bütün üniversiteler 1 yılda vermek zorunda üstelik yaz dönemide yok 2 dönemde okul bitiyor... yani hangi üniversiteden alırsanız alın fark etmez

siz hangi üniversitede alıyorsunuz? biz ankarada yada eskşehirde alsın istiyoruz alesten 80 almalı anladığım kadarıyla... bide tezsiz yükseklisans şimdi 1 yılda alınabiliyor mu yoksa hala 1.5 yıl mı??

bilgiler için sonsuz teşekkürlera.s.a.s.:1rolleyes:

evet ankara ve balıkesırse 80 78 arası olamlı dıp notu ıyı olmalı dıp notuna bakmayan konya var bıde tokat falan &15 bakıyo tesız bu sene 1 yıla dustu hayırlısı olsun adınıza opt

canım ben biraz eskiyim ama bu konuda az da olsa bilgim var .2004 de fırat edebiyattan mezun oldum o zaman les ti şimdi ales olmuş o sınavdan 56 aldım aynı yıl kendi ünv. tezsizine kabul edildim. biz 1 yılda aldık. ve 2005 de de atandımm. zor bi iş değilll. çok gerilmenin anlamı yok. tasarının tek bir kitabına şöle bir bakmştm.

canım ben biraz eskiyim ama bu konuda az da olsa bilgim var .2004 de fırat edebiyattan mezun oldum o zaman les ti şimdi ales olmuş o sınavdan 56 aldım aynı yıl kendi ünv. tezsizine kabul edildim. biz 1 yılda aldık. ve 2005 de de atandımm. zor bi iş değilll. çok gerilmenin anlamı yok. tasarının tek bir kitabına şöle bir bakmştm.

Sevgili Berruu öncelikle sonsuz teşekkürler...a.s. Bişey daha sormak istiyorum ALESte hangi testleri cevaplayacağız? matematik türkçe mi yalnızca?

Sevgili Berruu öncelikle sonsuz teşekkürler...a.s. Bişey daha sormak istiyorum ALESte hangi testleri cevaplayacağız? matematik türkçe mi yalnızca?

hem türkçe hem matematik. malum biz sözelci olduğumuz için ne kadar çok matematik yaparsak o kadar çok kişinin önine geçmiş oluruz. zaten matematik çok zor değill.

bırde kızlar sozel mantık soruları var 10 tane onların çok getırısı oluyo çunku herkes yapamıyor onlara bakın kesın matematıkde temel bılgıler ama kafa çalıştıracaksınız bıraas eskıden mat verılırdı 1.5 saat sonra turkçe verılırdı sımdı ole bı kaygı yok yetıstırme gıbı sozelden baslanabılıyo bu çok ıyı oldu ama hız yınede herzaman sızı one gecırecek bunu unutmayın ayrıca BERRU adına çok sevındım atanmıssın oh ne guzel darısı basımıza ınsallah kaç puanla nereye atandın ogrenebılırmıyım

Arkadaşlar ablam bu yıl 3. sınıf edebiyat öğrencisi ve AlLESe girecek formasyon olmak için...
Ama bu konuda çok bilgisi yok. yani hangi bölümden girecek ne kadar puan almalı bunlar konusunda bigilerimiz çok yetersiz..
Bugün gidip ALES hazırlık kitapları alacağız yardımcı olabilir misiniz lütfen çünkü gerçekten yardımlarınıza ihtiyacımız var..
Bide bu arada Gazi üniversitesinin 6 ayda formasyon verdiği doğru mu??? şimdiden teşekkürler yardımlarınız bekliyoruzz...a.s.a.s.

öncelikle merhaba...ben edebiyattan bu yıl mezun oldum...bu yıl alese girdim...ales korkulacak bir sınav değil, sorular temel seviyede ama süre az geliyor...ben çalışmadım hiç ve 69 aldım ama gazi' ye giremedim hem diploma notum (85) hem de alesim yeterli diye düşünüyordum ama 50 kişi aldı ve 500 kadar başvuru vardı...herkesin notu hemen hemen aynıydı ve küsüratlarla aldı...şimdi başkent' ten alıcam formasyonumu 300 kişi alıyor...gazi 3 dönemde yani bir buçuk yılda başkent ise 2 dönemde yani bir yılda veriyor.

umarım cevabım işinize yarar...kolay gelsin...:)))

ben de girdim alese sözel ve sayısalın aynı anda verilmesi çok işime yaradı
ales çalışmakla yapılcak bi sınav diil bence ben hiç çalışmadan girdim çünkü
korkmasın girmeyenler

selam arkadaslar bende edebiyat böümüyüm son sınıfım bende basvuracagım okul bitince şimdiye kadar iki kere alese girdim kendimi denemek için hiç çaılşmadım 73 ve 71 aldım calısırsam olur fakat bizim okulda dip.notları çok düşük hem cok zor soruolar hemde puan vermiolar benm 2.70 daha o kadar sinir bızucuki neyse bu basvurular ne zaman oluo formasyon için biliormusunuz umarım benmde olur kabul edilirim yaa

bende edebiyatçıyım, bende mezun oldum, tezsiz yüüksek lisans için bakıcam artık, ama alesim pek iyi değil CADIARZU ortalamam iyi fena değil ama ben bu dönemden umudumu kestim sayılır, bi daha alese hazırlanıcm...

ne güzel, işallah bizde formasyon alır, atanırız...

bana izmirdeki üniversitelerde tezsiz türk dili edebiyatı için formasyon veren üniversitelerin bilgileri lazım ... mesela ege üniversitesi dokuz eylül özel ünilerde dahil şartları nelerdr?

kaç puanla almışlar bu yıl? diploma notu aranıyor mu? kontenjanları nedir? mülakat var mı? ücretleri ne kadardır?

izmirde okuyan arkdaşlardan yardım istiyorum...

Back
X