Edebi erkek :))

Güller kırmızıdır
Menekşeler mor
En sevdiğim madendir bor
Eğer beni istiyorsan
Please open the door
En sevdiğim renk gri
Hemen anlarım geyiği
Bunun sonu konu dışı
Yemeyin sakın uyarıyı😂

M Mavimuhabbetkusu edebi takılmıyorsanız -Muş gibi yapmayın, bilmediğiniz konuları bilmiyorum demekten çekinmeyin de utanmayın da, herkes sevgili dahi olsalar aynı şeylere ilgi duymak sevmek zorunda değil, ilişkiyi yürütmek, konuşacak ortak konular bulmak için ikiz gibi benzer olmanıza gerek yok.

Zıt kutuplarda birbirini çeker, değer yargılarınız, hayat görüşünüz birbirine yakınsa illa edebi olmanız gerekmez.
Mutlaka konuşacak başka şeyler bulursunuz, nasıl birinden hoşlandığını da tanımaya başladıkça az çok anlarsınız, olduğunuz gibi görünün yeter😌

Kitap okumayı ben de çok severim. Dönem dönem canım sıkkınsa ara veririm. Okuduklarımı eşime özet geçerim hatta. Çünkü o bilgiden o kadar haz alıyorum ki biriyle paylaşmam lazım. 🤓 Bu kasıntılıktan değil. Yani herkes için aynı şey geçerli değil.

Bir de kitap okumak için boş zaman gerekmez. Çalışırken sabah üçe kadar kitap okur. Sabah sekizde işe giderdim. Sevmek gerekiyor. Okuyan bir rol model gerekiyor. Kitap alacak durumumuz pek olmadığı için kütüphane üyeliğim vardı. Sık sık gider gelirdim.

Gelişime açık biriyseniz (erkek arkadaşınız için değil ama) kendiniz için bu bence iyi bir şey. Ama sıkılır sohbet alanınız kalmazsa ilişki yüzeysel kalabilir bir yerden sonra.

En sevdiğim renk gri
Hemen anlarım geyiği
Bunun sonu konu dışı
Yemeyin sakın uyarıyı😂

M Mavimuhabbetkusu edebi takılmıyorsanız -Muş gibi yapmayın, bilmediğiniz konuları bilmiyorum demekten çekinmeyin de utanmayın da, herkes sevgili dahi olsalar aynı şeylere ilgi duymak sevmek zorunda değil, ilişkiyi yürütmek, konuşacak ortak konular bulmak için ikiz gibi benzer olmanıza gerek yok.

Zıt kutuplarda birbirini çeker, değer yargılarınız, hayat görüşünüz birbirine yakınsa illa edebi olmanız gerekmez.
Mutlaka konuşacak başka şeyler bulursunuz, nasıl birinden hoşlandığını da tanımaya başladıkça az çok anlarsınız, olduğunuz gibi görünün yeter😌
Derhal konudan toz oluyor ve İyi geceler diliyorum Mune Komutanım.🙋‍♀️😶

Benim aklıma da filazof atakan geldi.
O da devamlı kıtap İsmi verip 'bunu da okudum' derdi ya :KK70:

Ayrıca konu sahibinin hiç kitap okumadigi, çocuğa 'okumadigi kitap yok' demesinden belli.bu işlere o kadar uzak ki, böyle bir cümle kurabilmis. Ben de hiç ingilizce bilmezken girdiğim ortamlarda insanları anadili gibi konuşuyor zannederdim, zamanla öğrendim, şimdi aynı kisiler için diyorum ki 'yani, kendini ifade edebiliyor en azindan' 🤭🤭

Ya benim eşimde akıcı İngilizce konuşuyor. (Ülke dışına çıkmadığımız için duymamıştım daha önce). Pandemi dolayısıyla evden çalışırken duydum ama şok oldum. Nedense aksansız konuşmasınız bekliyordum. Bir baktım Ortadoğu aksanı hiç bozmadım. 🤣🤣🤣 Hoş ben niye aksansız bekliyorum orası da ayrı. 🤦🏻🤪

Derhal konudan toz oluyor ve İyi geceler diliyorum Mune Komutanım.🙋‍♀️😶
Latife yaptım yahu, şiirleri görünce dayanamadım🤣 Konu dışına çıkılmış sayamam, sonuçta kendini entellektüel göstermeye çalışan erkek modeli varmış meğer, adamı azıcık çekiştirmekten zarar gelmez.
Kitaplar okuyor denince felsefeden bilime biyografiye her yazarı okuyan biri sandık, şiir falan da işin içine girince insan bir Ü. Yaşar Oğuzcan, Nazım Hikmet, Cemal Süreyya bekliyor.
Sümbülzade Vehbi efendi şiiri bilse esprili de bir yanı var derdik, hani kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanırmış ya, Turgut Uyar🙄

Latife yaptım yahu, şiirleri görünce dayanamadım🤣 Konu dışına çıkılmış sayamam, sonuçta kendini entellektüel göstermeye çalışan erkek modeli varmış meğer, adamı azıcık çekiştirmekten zarar gelmez.
Kitaplar okuyor denince felsefeden bilime biyografiye her yazarı okuyan biri sandık, şiir falan da işin içine girince insan bir Ü. Yaşar Oğuzcan, Nazım Hikmet, Cemal Süreyya bekliyor.
Sümbülzade Vehbi efendi şiiri bilse esprili de bir yanı var derdik, hani kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanırmış ya, Turgut Uyar🙄
Bu aralar peşpeşe ban yedim de biraz korktum kaçtım. 😁 uslu durmak niyetindeyim artik elime dilime hakim olup söz dinleyeceğim 🤭

Kitabı sevıyorumda şiir benım hıc tarzım deil .Hiç duygulanmıyorum .Bılmıorum benım gıbı olan var mı ?Bıtane de benım vardı tanıdıgım ole .Sevgılı deıldık .Bı kac kez kahve ıcelım dedı yasaklar geldı gorusmedık.Durup durup şiir atıodu .Bende çok guzel dıodum.Aslını sorarsan anlamıodum.
Benim de 8 yildir ara ara takildigim bir çocuk var. İlişkimizin tek bir kuralı var o da kibarlık olsun diye bile yalan söylememek, gerçekten her an düşünceni dile getirmek.
O da askere gittiğinde şiir yazmaya başlamış. Allah'ım, tam kekomançi şiirleri, salak salak şeyler, aşk acısı... işte askerdeki arkadaşları 'sen bunu yayınevine gönder, woooaaa, çok güzel' falan diye bunu gazlamislar, benim de fikrimi merak etmis, göndermişti
:kusmuk:
Yani, ben emek verilen her şeyi severim, ama şiirleri gerçekten rezaletti. Bunu ona da söylemiştim, bozulmuştu.
O da ışığı kısar, gitarıyla fon muzik yapıp tok sesiyle şiir okur,sigara falan içer, edebiyat kasardi (oysa çok iyi tanıdığım biri, eline kitap aldığını ya da popüler olmayan şiirleri de okuduğunu hiç sanmıyorum). Konu sahibinin manitini de bu çocuğa benzettim .
Bana çok boş geliyor böyle kasinti insanlar ya...o cocuktan da sırf taş gibi olduğu için soguyamadim bir türlü :)
Şiir demek yaşanmışlık demek. Ben uygun durumlarda aklıma gelen şiirleri çok seviyorum.
Mesela ex Arap erkek arkadaşımla gittiğimiz bir kafe vardı. Sigara içmek için de merdiven boşluğuna çıkılirdi. Tabii merdiven boşluğu kuytu köşe olduğundan öpüşme koklasma alanı gibi bir yerdi. O kapıya birisi cemal sureya'dan şey yazmış; "kapi aralığında öptüm,solugundan öptüm seni #şiirsokakta"
Gerçekten de o kapı aralığına karalanacak en güzel şiirdi, sevgilim de Türkçe bilmemesine rağmen o şiiri ezberlemisti. Aynı çocuğa öğretmiştim; ne zaman vapura binsek mutlaka "İstanbul' da bir şehir hatları vapuruna verildi adım / iki kıyı arasında usanmadan dolaşır her iskelede seni ararim" derdi (Sunay akin/şehit).
Ne bileyim, böyle şiirler, okuyunca bir anını tetikleyen şeyler ya da okuyunca yazan kişinin duygusunun sana geçtiği şiirleri çok seviyorum.
Turgut uyarın çok uzun ve okuyunca çok anlamsiz gelen bir şiiri var mesela; "Akçaburgazli yekta'nin mahkeme kararıni aldığında söylediği mezmurdur" isimli. Bu şiir hiç bir şey ifade etmeyen,içinde don mon geçen anlamsız bir siirdi benim gözümde:) Ama çok olmadık bir zamanda, biteceğini bile bile bir ilişkiye başlayıp kısa sürede ayrilmak zorunda kaldığımız çocuk o şiirden bir kısım göndermişti bana ; "Ne o beni kandırmıştı,Ne ben onu baştan çıkarmıştım. İkimiz de bildiklerimizin ötesine, bulduklarımızın üstüne çıkmak istemiştik. Bir noksanlığı vardı sanıyorduk bütün olanların belki. Ama aslında bütünlüklerimize bahaneydik" diye.
o andan sonra mesela bu şiir benim için çok kıymetli bir yerde oldu. Çünkü şiiri ,ne anlatmak istediğini içimde hissedebildim...
İşte şiir böyle zamanlarda güzel (benim için). Uzun uzun cümlelerle toparlayacağin hislerini birkaç cümlede söyleyebildigi için.
Aslında şans verilirse şiir dünyası gerçekten çok keyifli bir maden bence

Son düzenleme:
Sallıyordur kesin önceden bir iki ezberleyip kendini entelektüel gösteriyordur. Entelektüel bir insan öyle sadece polisiye okumaz. Batı edebiyatı, modernist eserler, felsefi, mitolojik eserler vs hepsinden yararlanır kendini geliştirir. Öyle polisiye sadece okuyup ki bunuda okuyabilir o ayrı ama senin çizdiğin yok efenim okumadığı kitap yok diyen profile uymuyor. Bu bildiğin kızlara kendini satış pazarlama reklamı yapan erkek profili :olamaz:
Belki de okuyordur bilmiyorum :D

Benim de 8 yildir ara ara takildigim bir çocuk var. İlişkimizin tek bir kuralı var o da kibarlık olsun diye bile yalan söylememek, gerçekten her an düşünceni dile getirmek.
O da askere gittiğinde şiir yazmaya başlamış. Allah'ım, tam kekomançi şiirleri, salak salak şeyler, aşk acısı... işte askerdeki arkadaşları 'sen bunu yayınevine gönder, woooaaa, çok güzel' falan diye bunu gazlamislar, benim de fikrimi merak etmis, göndermişti
:kusmuk:
Yani, ben emek verilen her şeyi severim, ama şiirleri gerçekten rezaletti. Bunu ona da söylemiştim, bozulmuştu.
O da ışığı kısar, gitarıyla fon muzik yapıp tok sesiyle şiir okur,sigara falan içer, edebiyat kasardi (oysa çok iyi tanıdığım biri, eline kitap aldığını ya da popüler olmayan şiirleri de okuduğunu hiç sanmıyorum). Konu sahibinin manitini de bu çocuğa benzettim .
Bana çok boş geliyor böyle kasinti insanlar ya...o cocuktan da sırf taş gibi olduğu için soguyamadim bir türlü :)
Şiir demek yaşanmışlık demek. Ben uygun durumlarda aklıma gelen şiirleri çok seviyorum.
Mesela ex Arap erkek arkadaşımla gittiğimiz bir kafe vardı. Sigara içmek için de merdiven boşluğuna çıkılirdi. Tabii merdiven boşluğu kuytu köşe olduğundan öpüşme koklasma alanı gibi bir yerdi. O kapıya birisi cemal sureya'dan şey yazmış; "kapi aralığında öptüm,solugundan öptüm seni #şiirsokakta"
Gerçekten de o kapı aralığına karalanacak en güzel şiirdi, sevgilim de Türkçe bilmemesine rağmen o şiiri ezberlemisti. Aynı çocuğa öğretmiştim; ne zaman vapura binsek mutlaka "İstanbul' da bir şehir hatları vapuruna verildi adım / iki kıyı arasında usanmadan dolaşır her iskelede seni ararim" derdi (Sunay akin/şehit).
Ne bileyim, böyle şiirler, okuyunca bir anını tetikleyen şeyler ya da okuyunca yazan kişinin duygusunun sana geçtiği şiirleri çok seviyorum.
Turgut uyarın çok uzun ve okuyunca çok anlamsiz gelen bir şiiri var mesela; "Akçaburgazli yekta'nin mahkeme kararıni aldığında söylediği mezmurdur" isimli. Bu şiir hiç bir şey ifade etmeyen,içinde don mon geçen anlamsız bir siirdi benim gözümde:) Ama çok olmadık bir zamanda, biteceğini bile bile bir ilişkiye başlayıp kısa sürede ayrilmak zorunda kaldığımız çocuk o şiirden bir kısım göndermişti bana ; "Ne o beni kandırmıştı,Ne ben onu baştan çıkarmıştım. İkimiz de bildiklerimizin ötesine, bulduklarımızın üstüne çıkmak istemiştik. Bir noksanlığı vardı sanıyorduk bütün olanların belki. Ama aslında bütünlüklerimize bahaneydik" diye.
o andan sonra mesela bu şiir benim için çok kıymetli bir yerde oldu. Çünkü şiiri ,ne anlatmak istediğini içimde hissedebildim...
İşte şiir böyle zamanlarda güzel (benim için). Uzun uzun cümlelerle toparlayacağin hislerini birkaç cümlede söyleyebildigi için.
Kesinlikle 👍

En sevdiğim renk gri
Hemen anlarım geyiği
Bunun sonu konu dışı
Yemeyin sakın uyarıyı😂

Tesekkur ederim :))

Aynen, severim şiirleri.
Yani böyle kızlara hava atmak tavlamak için eline gitar alıp yalnızca Akdeniz Akşamları şarkısını çalacak kadar nota basmayı bilmek gibi değil de bazen tam sohbetin arasında mevzuya da cuk oturan şiirlere itirazım olmaz, bir resim öğretmenim vardı adam şiir denince tam bir derya deniz, Yunus Emre'den Nazım Hikmet'e tüm şairlerin şiirlerini bilirdi, resimde tam bir beceriksiz yetenek yok ama şiirleri seven bir öğrenciydim, sınıf arkadaşlarımın içinden ressam olabilecek yetenekler çıkınca senin de ilgi alanın var, herkes her şeye meraklı yetenekli olmayabilir derdi o an bir şiir okurdu, ben çöp adamdan hallice resimlerimi dahi umursamayacak bir moralle resim saatini tamamlardım.

12-13 yaşımda sadece 1 yıl resim dersimize giren o öğretmenimi diğer resim öğretmenimden ayıran ve hala diğeri yerine onu anmama vesiledir mesela çünkü anısı var.

Katılıyorum.

Belki müzikle birleşince ilgisini çekebilecek olanlar için Taylor Swift- Folklore albümünü önermek isterim ben de. Yabancı diliniz iyi olmasa bile çeviri sayfaları var. Tamamen şiirsel bir albüm ve bu yıl Grammy'de yılın albümü ödülünü kazandı.

Umarım geyikten gitmem ama dayanamadım 😅

Birincisi benim eşimde çok kitap şiir okurdu. Okuyan insan daha anlayışlı empatik düşünceli... Olur diye beklersin değil mi ama öyle olmayabiliyor
Sadece senin bilmediğin yerden geldiği için cazip geliyor sana çünkü kullandığı dil çok zengin oluyor
Ha bölüyor ağzına s.cağı zaman tekten yüzüne demiyor da süslü laflarla kelime oyunlarıyla yapıyor
Ama tabi sizin çocuk iyi niyetli olabilir biliyormuş gibi yapmanın anlamı yok kendisine aslında hiç Ilgın olmadığını ama ondan duyunca çok zevk verdiğini söylersin bu daha çok hoşuna gider biliyormuş gibi yapmaktansa
Olmayan birşeyi nereye kadar varmış gibi gösterebilirsin
Ama tavsiyem sen bu adamın ruhuna odaklan kullandığı süslü sözcüklere değil

Bence bu kişiyle şansınız yok. Şu kurduğunuz cümleleri görse gözleri kanar çocuğun.
"Ben de çok okurum, şöyleyim, böyleyim" anlamında söylemiyorum bunu ama benim gözlerim kanadı mesela. Sizinle flört aşamasında olsak daha ilk cümlenizde elenmiştiniz, üzgünüm.
Lise, üniversite okumuş bir insan temel yazım kurallarını bilsin bir zahmet.

Ortak noktanız olmayan bir erkeği etkilemek için uğraşmayın ayrıca. Nereye kadar rol yapabilirsiniz ki?
Ama kendiniz için çaba gösterin tabii.

Sunu demeyi unuttum.Bir yerden patlak verirsiniz.Esimle muhabbetimiz futbol ile.basladi.Ben ilgiliyim ve az cok hakimim.Biliyormus gibi yapsaydim birkac muhabbete aslinda bir sey anlamadigim ortaya cikardi.Bu da o hesap.Bir de konuyu hep edebiyata,kitap,siirlere getirmesi cok sıkıcı degil mi ya.

Kizlar merhaba ,hoşlandigin çocuk hakkinda size bir sey sormak istiyorum.bu cocuk bayaği edebiyat yapmayi seviyor ,bunun dışında şiir okuyor seslendiriyor surekli kitap okuyor okumadıği kitap kalmamiş .bense tam tersi 😂 şiir severim ama oturup okudugmu hatrlamam kitap da oyle uni okurken hic zamanim kalmiyordu ders calişmaktan ve boyle boyle sogudum kitaba başlasam skılıyorum yarim kaliyor. Cocuk boyle kitaptan flan bahsedince ben yaninda kendimi kotu hissediyorm cunku hic bilgim yok :)) sonra konuyu degismeye ve sacmalamaya basliyorum 😄😄 sizce boyle şiir okuyan kitap okuyan bi erkek ne sever nasil bi kiz sever ,benden etkilenmesi icin ne yapayim 🤣
Kendi gibi birini sever.ortak zevkleriniz olması lazim Konuşurken zevk alacağınız konularınız olması lazım.siz neye bakarak ondan hoşlanıyorsunuz çok mu yakisikli

Back
X