eczacının yaptıgına bakarmısınız!!!

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.108
28
38
dun doktorum folık asıtı kesıp multıvıtamıne baslamıstı. receteyı aldım eczaneye gıttım verdı ılacları ewe geldı kullandım bende. bugun tesadufen recetedekı ılacın ısmının benım kullandıgımla aynı olmadıgını farkettım. doktora gıttım bunu verdı dedım meger muadılını vermıs bana recetede olanı degıl. doktorda kızdı bunu ısteseydım bunu yazardım gebelıkte kafasına gore muadıl ılac verılmez doktor kesıldıler basımıza yoksa yok desınler dedı yenı bı recete yazdı gıt degıstır dedı bana. gıttım bende eczaneye sınırlendım bagırdım eczacı kıza yoksa yok deyın hamıleyım ben ya farketmeseydım ve uzun sure kullansaydım napıcaktınız dedım? kem kum ettı hala sınırımı alamadım ama... bundan sonra her recetenın uzerını okıcam alıp ıcmıcem daha kotu sonuclarda dogurabılırdı bu :eek:klava:
sımdı multıbıonta dıye bı multıvıtamıne basladım...

al işte aynısı geçen hafta benim başıma geldi. doktorum bana bir mide ilacı yazdı hamilelerin kullanabileceği. sakın muadilini alma dedi sıkı sıkı. eşimi yolladım eczaneye gitti, geldiğinde mide ilacının muadilini vermişler. çok sinirlendim neyse ki almamıştım daha.
insan hamile bir bayana (ki defterimde hamile olduğum belirtilmiş) muadil ilaç verirken en azınan sorar verelim mi bu yok diye. offf insan canı ne kadar ucuz :eek:klava:

Muadil ılaç uygulaması olduğu için şuan eczanelerde,Bu tip olaylarla Karşılaşılabiliyor..
Ben Eşdeğer ilacın kullanılmasınada karşıyım.
Dr Hangisini yazmış ise mutlaka o ilacı alın derim.
Prospektüsüne kadarda okuyun.

normalde eczacıların sorması lazım muadıl ıstermısınız dıye.,
bunlar sormayanlardan.
sızde ılaclarınızı alırken muadıl ıstemıyorum dıye belırtın en iyisi arkadaslar...

Ben oldum olası bakıyorum, reçeteyle verileni karşılaştırıyorum. Hiç sorun olmadı henüz ama ne olur ne olmaz insan işi. Özellikle hamilelik döneminde daha da dikkatliyim.

ya hep yapıyor bu eczacılar aynı şeyi yaa sinir olmamak mümkün değil

ben geçen gebelik testi yaptırmıştım medicana bahçelievlerde orada kız kolumdan kan almıştı

1 hafta oldu hala morluğu geçmedi ve bordo bir kısım türeyip büyümeye başladı

meğer damarımı patlatmıuş :eek:klava: bembeyaz kolda kocaman damarı göremeyip patlatan o kasapa

ne yapayım bilmıyorum bulantım var başım ağrıyo iş yerındeyım ayrıca o salak kız yuzunden

kolum feci şekilde ağrıyoo of of offf :eek:lmaz: :eek:klava:

geçmiş olsun arkadaşlar .malesef olası durumlar..hamileyede yapmışlar ya pes dedim yani çok sinirlendim.bu sekilde olayları hep duyuyorum birkaç kez emekli sandığı ya da ssk bunu ödemiyor eşdeğer olan bu var demişlerdi yanımdakilere duymuştum..tanıdık eczaneden almak gerekiyor aslında ilaçlarımızı insanlara güven olmuyor herkes çıkarcı herkes :KK43:

eczacılar Şımdı kampanya baŞlattılar doktorun yazdıĞını deĞıl eŞdeĞer ılaÇ verıyorlar akıllılar...

eczacıların yada ılac fırmalrının yaptıgı bır sey degıl bu.
dr nın yazdıgı pahalı bır ılac ıse onun esdegerı olan ılac daha ucuz ıse sen dr nın yazdıgı olacı alırsan aradakı farkı odeyeceksın.esdeger ılacı alırsan ayrıyetten bır fark parası odemek zorunda kalmıyorsun.sadece katılım payını oduyorsun.
kanun boyle.2 sene oldu bu kanun cıkalı.hatta ılk zamanlar drnın yazdıgı ılacı alırsan recetenın arkasına kendı ıstegımle aldım yazan kase basılıp ımza atılıyordu altına suan o devam edıyormu bılmıyorum.
bazı hastalıklarda esdeger uygulamaması olması gerekıyor fakat bunu bılen yok.haberlerde de cıkmıstı tansıyon ılaclarının yazılanının verılmesı gıbı..
eczacının yaptıgı bırsey degıl yanı sız kendınız ben esdeger ılac ıstemıyorum dıye receteyı verırken soylemenız gerekır...

ben de oldum olası ilaçların isimlerini karnedekiyle aynı mı diye bakarım,kontrol ederim,hatta eczaneden çıkmadan olurum prospektüsünü.eczacılar elindekini satma derdinde o an,bizler dikkatli olalım kızlar.geçmiş olsun canım .

arkadaşlar muadil ilaçla ilgili değil ama bende eczacılardan şikayetçiyim... Geçen tansiyon için gittiğimde bana çok youn olduklarını, şu anda bakamıcaklarını söylediler, ama nasıl kötüyüm anlayamam...

Eczacılar Birliği diye bir kuruluşa şikayet etme hakkımız var... mail ile yada telefonda yapabilirsiniz bunu... Ceza alsınlarda insan hayatıyla oynamak ne demek görsünler bence...

hayırlı günler canlarım eş değer ilaç demek farklı ilaç anlamına gelmesin eşdeğer ilaç etken maddesi aynı olan ilaçlardır eşdeğer ilaçlarda önemli olan etken maddesinin aynı olması eğer etken maddesi aynı değilse o ilaç eşdeğer ilaç değil ve verilmeside doğru değildir. mesela size örnek vereyim en basitinden maltofer oral solusyon 20 flakon bu kan ilacı ve bununla aynı etken maddeyi taşıyan bir ilaç daha var buda veltifer oral solusyon 20 flakon bu ilaçların bir kaç tane daha eşdeğeri var ha maltofer almışsın ha veltifer almışsın hiç bir farkı yok aradaki fark nedir onuda diyeyim size sadece firma farkı farklı firmalar aynı ismi koyamadıklarından farklı isimler koymuşlardır.
mesela eczacıbaşından cefamezin diye iğne var ,I.E.ULAGAY bu firmanında iespor diye bir iğnesi var bu ikisi bir birinin aynısı yani eşdeğer ilaç
mesela size başka bir örnek daha veryim gebelerin çok kullandığı minoset ağrı kesici bu ilacında eş değeri mevcuttur bu ilacın içinde yani Etken Maddesi : Paracetamol vardır minoset in eşdeğerlerini yazayım bir kaç tane
calpol tb
tylol tb
paranox tb
pirofen tb
setamol tb daha var ben azını yazdım eğer minoset yerine size bunlardan birini veriyorsa hiç bir farkı yoktur sizin yapmanız gereken en basitinden içindeki etken maddeyi karşılaştırmak
eğer ki doktorunuz çok ısrar ediyorsa yok ben bunu yazdım mutlaka bu ilacı almalısın diye baya bir baskı yapıyorsa sizlere emin olun doktorunuz firmayla anlaşma yapmıştır ilaç karşılığında para alıyordur
sevgilerimle canlarım​

Son düzenleme:
arkadaşlar muadil ilaçla ilgili değil ama bende eczacılardan şikayetçiyim... Geçen tansiyon için gittiğimde bana çok youn olduklarını, şu anda bakamıcaklarını söylediler, ama nasıl kötüyüm anlayamam...

Eczacılar Birliği diye bir kuruluşa şikayet etme hakkımız var... mail ile yada telefonda yapabilirsiniz bunu... Ceza alsınlarda insan hayatıyla oynamak ne demek görsünler bence...

canım benim eczanenin tansiyon ölçme gibi bir mecburiyeti yok bunun içinde şikayet etmeye giderseniz şikayetiniz pek kaideye alınmaz ama ilaçlarla ilgili bir sorun olursa edebilirsiniz çok yoğun olmalarından kaynaklı ölçmemeleri mesela bize gelen hastalar oluyor bizlerde çok yoğun olduğumuzda ölçemiyoruz bekliyorlar ve yoğunluk geçince hastamızın tansiyonunu ölçuyoruz ve hiç bir ücret talep etmiyoruz bunu yaparken​

özellikle ayrı paragrafta yazmıştım, tansiyon ölçmemekle alakalı algılanmasın diye...
:)katılıyorum size...

ilaçlar konusunda rahatsızlığı olanları bilgilendirmek için yazmıştım...

valla burda eczaneoyle kafasina gore ilac felan vermez kimse kimsenin ilacini gidip alamaz benim demirim baya bi dusmus dr um ban kan hapi verdi esim gitti alip gelmesi 1 sati surdu neymis recede adim yazmiyomus kime laiyomus gibi bi suru sorular sormuslar o da demis karima aliorum diye sonra bilgisayardan bulup busurup 1 saatte adimi cikarmislar felan onu gectin hadi hamilelikte cok onmli ya tansiyon gecnlerde esim cok hastaydi ev doktorumuza gittik randevu alip neyse esime bakti biseyinn yok git dinlen dedi bende kendimi cok kotu hissediyodum dedim dr benimde bi ansiyomu ha bi olcseniz dusunun ev dokrum olmasina ragmen dovemeten beter etti kadin odgumcun mu soyledi senin tansiyonun olcturmeni niye olcturuyosun diye sinir stres bi selkilde zor bela tansiyonumuolctu manyak kadin gene randevusuz yardimci olmuyolar gene turkiyede kose basi eczane gittiginde insanlik namina bes kurus para dahi almadan eczacilar olcuolar bi kere yogunluktan olcememisler sikayetlenmeyinde kiymetini bilin derim turk insanimiz adar iyilik seven yoktur bazen iyilikleri abartirlar iste bu haptan yok baska hap verelim gibi ama genede kendi insanimiz dan daha ustun bi millet tanimam ben

offffff banada bugun buna benzer bırsey oldu folık asıtım bıttı gıttım saglık oacagına yazdırdım eczaneye gıttım bılgısayardan bakıyorlar ya doktor bana 3 tane ıc demıstı eczacıda pc yanlıs aktarmıs galıba bana ıkı kutumu gostermıs gunde bır tanemı yazmıs ne eczane ssaun sızın elınızde var gozukuyor anca 9 ayda skk ındırımlı alabılırsınız demesın mı bızde mecbur normal fıyatıyla aldık aptal eczacııııııııııııı gıdıp kavga etmek lazımda kocam neyse dedııııııı onun yuzunden 1 bucukluk seyı 8 e aldık

bende hamileyken benimde başıma geldi. doktor o ay ilk defa yazmıştı ya magnezyum hapı yada elevit tam hatırlamıyorum. bende prospektüsü okumadan asla hap içmem bu seferde ilaç avucumda aklıma geldi bi okudum hamilelerin kullanması zararlı düşüğe neden olabilir yazmaz mı? bana muadil de değil tamamen farklı bir ilaç vermis gerizekalı

Ben çok bilinen bir kan ilacını kullanıyorum ,doktorum görümcem ... bir gün gittiğimde değiştirdi ilacımı nie diye sordum , işte bir ilaç mümamssili kız gelmiş yazık çok üzülmüş söz vermiş onun ilaçaların ıyazmaya neyse yazdı ... Eczaneye gittim eczacı hiç bir şey demeden eski kullandığım ilaçları yazdı , ben anlamadım başta eve gidince anladım ... Söyledim sen yazdın ama eczacı vermedi o ilaçları diye , bir daha ki sefere yine aynı ilaçları yazdı bu sefer eczacıya söyledim reçetede ki ilaçları istiyorum diye , o da bana çok yaygın ilaçlar olmadıklarını ve ellerinde bulunmadığını söyledi... Burada doktor da eczacı da hatalı ne yazık ki bazı doktorlar anlaşma yapıyorlar , yazdıkları ilaç karşılığında tatil, para , ve loptop alıyorlar ama ilacın genel geçerliliği olmuyor , eczacıda ki hata da hiç sormadan ilacın muadilini vermesi... Yani iki tarafta salak yerine koyuyor hastayı bazen ...

Ben çok bilinen bir kan ilacını kullanıyorum ,doktorum görümcem ... bir gün gittiğimde değiştirdi ilacımı nie diye sordum , işte bir ilaç mümamssili kız gelmiş yazık çok üzülmüş söz vermiş onun ilaçaların ıyazmaya neyse yazdı ... Eczaneye gittim eczacı hiç bir şey demeden eski kullandığım ilaçları yazdı , ben anlamadım başta eve gidince anladım ... Söyledim sen yazdın ama eczacı vermedi o ilaçları diye , bir daha ki sefere yine aynı ilaçları yazdı bu sefer eczacıya söyledim reçetede ki ilaçları istiyorum diye , o da bana çok yaygın ilaçlar olmadıklarını ve ellerinde bulunmadığını söyledi... Burada doktor da eczacı da hatalı ne yazık ki bazı doktorlar anlaşma yapıyorlar , yazdıkları ilaç karşılığında tatil, para , ve loptop alıyorlar ama ilacın genel geçerliliği olmuyor , eczacıda ki hata da hiç sormadan ilacın muadilini vermesi... Yani iki tarafta salak yerine koyuyor hastayı bazen ...

canım benim sakın öyle düşünmeyin kimse kimseyi salak yerine koyamaz öyle bir hakkıda kendinde bulamaz muadil ilaç vereceği zaman söylemesi gerekir elbet ama muadil ilaç demek değildir çok farklı bir ilaç, sizlere daha önce yazdığım gibi önemli olan etken maddesi etken maddesi aynı değilse muadil ilaç değildir buna çok dikkat edin arkadaşlar sizlere doktorunuz illaki bu yazdığım ilacı alacaksınız diye baskı yapıyorsa bilinki firmayla anlaşmıştır ve firmadan bunun karşılığına maddi anlamda bir çıkar sağlıyordur eczacınıza sorun ya da başta söyleyin eğer muadil ilaç istemediğinizi​

X