Merhaba aslında ben sizden bilgi istiyorum o yüzden yazıyorum bu doktoru bana çok akrabam önerdi git çekil felan şok ve ağrı demişsiniz ? Çok mu ağrı çektiniz kanrevan içinde kalacak kadar ?? Ben kendisiyle konuştum korkulcak bişey yok ağrısız hsg çekiyorum dedi kafam karıştı Tabi sizin. Tüpleriniz kapalı olduğundan acı çekmiş olabilirsiniz çok geçmiş olsun sanırım böyle durumlarda histereskopi galiba yapıyorlar ? Eğer yapışıklık felan varsa mutlaka baktırın cevat hoca kadın doktoru olmadığından diyorum
Merhaba.
Anestezili hsg çekildim ben.
25 dk kadar sürmüş.
Nasıl uyuduğumu bile hatırlamıyorum.Uyku diyorum bakın öyle başım döndü,gözüm karardı değil.
Anestezi uzmanı iğne yaptı damar yolu açıp,biraz başın dönecek panik yapma bu normal dedi.Başım çokkkk hafif döndü geçti hemen.
Sonra dr geldi nasılsın Bibli dedi.İyiyim hocam ama korkuyorum dedim.Korkma korkma dedi.Sonra uyumuşum.Öyle anlık bayılma falan olmadı.
İşlem bitince bir kadın ismimle seslenip beni uyandırdı.
Uyandım ama uykudan gözümü açamadım
Odaya götürürlerken bu çok iyiymiş ya arada geleyim uyutun beni ama kocama da çay verin falan demişim.
Zaten tam olarak narkoz denilemez.Sedasyon ile uyutuluyoruz.Çok hafif yani.
Odaya çıktım bi 10 dk sonra gözüm tamamen açıldı.Kalkmama izin vermedi anestezi uzmanı.Zorla çorba içirdiler.
Doktorun yanına çıktık. Tam o sırada sağ kasığıma bi ağrı saplandı.Gaz sancısı dolmuş karnım gibi karnım ve belim ağrıdı.
10 dk içinde geçti. O esnada da biz dr ile sonuçları konuşuyorduk.
Çıktık eşimle yemek yedik,avm gezdik.Çok rahattım.2 gün lekelenme şeklinde kanamam oldu.Kanama da denemez zaten minnak adet ağrısı ve kahverengiye dönen lekelenme.Geçti zaten.
Ama dr yanına girerken ister istemez sersemlik vardı.Ve o saplanan ağrının etkisindeydim.
Cevat hoca bildiğim kadarıyla anestezisiz tercih ediyormuş.Yani kanama bile olmuyor diyen çok.Ama anestezi hakkında içiniz rahat olsun. Düşünün ben panik atak hastasıyım. O kadar tatlı uyudum ki. Anestezi çekim falan problem değil. En başta bir anestezi uzmanı, bir doktor,iki sağlıkçı vardı yanımda.Ters bi durum olsa dahi müdahale edecek kişiler ordaydı.Ve beni çok rahatlattılar sağlıkçılar,epey güldürdüler sakinleştirmek için.