E ticaret

Eşimde e ticaret yapıyor. Yurt dışı için amozon, aliexpress ve bangood ile çalışıyor. Ama eşim kurumsal firma. Sen bireysel olarak gireceksen etsy ile girmen gerekiyor. Etsy ninde komisyon oranları çok yüksek. Kafanın rahat etmesi için kurumsal olman gerekiyor. Kurumsal olursan da maliyetin baya bir artıcak. Yurt dışı kargo ücretleri de döviz üzerinden hesaplaman gerekiyor. Bu tür eticaret hakkında bilgi almak istiyorsan Facebook ta çok güzel gruplar var.

%100000000000
Konu sahibesi çiçekle başladıysa çiçekle devam etmeli bence de.

Konu sahşbesi maliyeti azaltmaya çalışsan? Çiçeği ekip kendin yetiştireceğin bir toprak parçan var mı? Tohum/fide alıp yetiştirsen, maliyeti düşürsen öyle satsan olmaz mı? Bir de bir iş ivme kazanmışsa asla önünü kesmemelisin (kişisel tecrübem) aksine yardırıp yoldan aşağı gitmelisin. Bence bu işi basbayağı profesyonelce yap. Yolun bahtın açık olsun !

Fiyat artışının sebeplerine dair sayfanızda açıklama yaparsanız müşterileriniz anlayışla karşılayacaktır. Aynı bitkilerden daha uyguna satıyorsanız zam yapsanız dahi tercih edilmeye devam edersiniz.

Yurtdışı için kargo maliyetli, bir de canlı bitki göndereceksiniz sonuçta. 10-15 gün en iyi ihtimalle teslim edilmesi, çoğu bitki dayanmaz o şartlara. Tohum gönderebiliyorsanız o olabilir belki. Onda da gümrüğe takılma vs durumu olabilir emin değilim.

Yerinizde olsam imalat kısmına yoğunlaşırdım ben. Çiçekleri kendiniz yetiştirip maliyeti düşürebilseniz daha çok kar edersiniz. Yan ürün olarak da saksı saksı aksesuarları gibi şeyler satabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Zaten bunkonudan sonra kendi işime devam edeyim en iyisi kafası oluştu

Satış yaptığım çiçekler genellikle ithal olanlar calathea türlerini çok sattım mesela o forma getirmek için fazla profesyonelce bi sera gerekli

Mesela dua çiçeği adıyla geçen calathea türleri benim sattığım birebir aynısını 750 tl ye de gördüm en ucuz 350 tl ye gördüm ama ben geçen hafta 150 tl yaptım bir kişi bile sormadı ooo fiyatlar artmış dediler galiba böyle böyle e ticaret hayatımın sonuna geldim. İnsanla uğraşmak çok zor, bazıları çok kötü kalpli kimsenin 5 kuruş parası hesabıma geçmesin diye paramın üzerine yatak çok oldu mesela stres oranım artıkça migren ataklarım da arttı son zamanlar 7 günün 5 günü migren 3-4 ü ya hastanede iğne ya morfin oranında ağrı kesici inanın 13 tl ye kaktüs satıp o 3 tl sine pazarlık yapanlar vardı 13 tl ye sattığım bi çiçekten kaç tl kar edebilirim mesela

Öncelikle sizi tebrik ederim. Youtubeda aliexpress alibaba amazon gibi yerlerde e ticaret yapanlar için çok sayıda bilgili içerikler oluyor bi dinlemenizi tavsiye ederim

YouTube da Tuger Akkaya’nın ‘istifa ettiren fikirler’ diye bir kanalı var, yurtdışına e ticaret hakkında çokça bilgi edinebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…