• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E Okul Giriş (2016) – E okul karne nasıl alınacak?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
E Okul giriş uygulaması ile devamsızlık gün sayısı öğrenmenin yanında karne notu sorgulama, takdir teşekkür belogesi hesaplama işlemleri kolaylıkla yapılıyor. Özellikle ortaöğretim ve lise öğrecileri ve velileri tarafından sıklıkla kullanılan uygulama yarıyıl ve yaz tatili dönemlerinde büyük ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan 2007 yılında hayata gerçirilen uygulama öğrencilere, velilerine ve öğretmenlere hizmet veriyor. MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sistemleri) kapsamında yer alıyor. e okul vbs giriş hizmeti ile velilere, öğrecilere ve öğretmenlere internet üzerinden hizmet veren web yazılımı olmanın yanısıra, öğrencinin okula kaydından itibaren, okuldan mezun olana kadar süren eğitim sürecini kapsıyor. E okul giriş, veliler için çocuklarının okuldaki durumlarını kolay yoldan takip etmeyi sağlamanın yanı sıra onların eğitim dönemi boyunca girmiş oldukları sınavların e okul karne nasıl alınacak ve okul notları sorgulama işlemi içinde kullanılıyor. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem üzerinden; devlet, ilköğretim, özel okullar, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapıyorlar. E okul öğrencilerin okul dönemi içerisindeki tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanında, öğrencilerin yıl içerisinde girmiş oldukları; sınav başvuruları, giriş yerleri ve belgeleri çıkarma, sınav tarihleri, karne notu hesaplama, takdir, teşekkür belgesi hesaplama ve sınav sonuçlarını sorgulama ve öğrenme imkânı sunmaktadır. E Okul karne çıktısı alma ve öğrenci girişi nasıl yapılır? Detaylı bilgiyi ajanshaber.com da bulabilirsiniz.

E OKUL KARNE NASIL ALINACAK
E Okul karne notu nasıl alınacak? Sorusu Ankara'da okulların 22 Ocak Cuma günü tatil edilmesinden sonra en çok öerak edilen konular arasında yer aldı. Kış aylarının yoğun olarak yaşandığı bugünlerde Ankara'da dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı yaşamnı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle 21 Ocak perşembe günü yapılan okulların tatil süresi Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama ile uzatıldı. Tatilin uzatılmasından sonra cuma günü karne alacak olan öğrecileri Karne ne zaman alınacak? sorusunu merak etmeye başladılar. Karneler nasıl alınacak? Ankara valiliği tarafından yapılan açıklamada; Eğitim ve öğretim döneminin son günü okulların tatil edilmesinden dolayı öğrencilerimiz, karnelerini hafta içerisinde okullarından ya da e-okul üzerinden görüp çıktı alabilirler. Bu açıklamaya göre öğrenciler karnelerini haberimizde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak yapabilecekler.

E OKUL LİSE KARNE DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

E OKUL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HİZMETLERİ

Ders Programları : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Devamsızlık Bilgileri : Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Not Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.
Proje Ödevi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kayıt Alınması ve Silinmesi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.
Nakil Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.
Karne Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Diploma Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL ALINIR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Karne notları.

Kaynak: Ajans Haber

Back