• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E bu kadarını da yapalım artık...

Katılıyorum..

Hatta sadece hayvanlar için değil bitkiler içinde duyarlı olmalıyız.. Bazı kapıların önünde 1 tane küçük ağaç olmasına rağmen boynu bükük görüyorum susuzluktan solmuş.. Su dökmek zor birşey değil hele de sebze yıkanmış vs. fazla suları lavaboya dökmektense ağaç / bitki dökmeyi alışkanlık haline getirsek her şey çok daha güzel olacak.. Su israfı da ortadan kalkacak ayrıca...

Benim bahçem var işten gidince yorgun olduğumdan yemek ev işi derken bazen sulama yapamıyorum ama vicdan azabı duyuyorum onlarda canlı ve bu sıcakta toprakları kupkuru oluyor hemencik boyunları bükülüyor çiçeklerimin diye... Birgün sulamazsam içim içimi yiyor ikinci akşam hiçbirşey yapmadan direk bahçeye koşuyorum , sağolsun eşimde yemek işine el atıyor :16:

hatırlattıgınız ıcın tesekkur ederım
sımdı hemen gıdıp bı kaba su koyup bahceye bırakıyorum:16:

Bu arada lys adlı arkadaşımızın bir konusunda gsm_lee arkadaşımız bir link paylaşmış hayvanlara yapılan eziyetlere karşı.. Ben de o linki burada da paylaşmak istedim.. Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur Suça duyarsız olmak ortak olmak demektir arkadaşlar lütfen imzamızı atalım.. Açılan linkte sayfanın aşağısında bir form var onu doldurup insanlık görevimizi yapalım lütfen... Şu anda 22407 imza toplanmış durumda... Bu linkin paylaşıldığı konuyu açana da paylaşan arkadaşa da teşekkür ediyorum...

Bu arada lys adlı arkadaşımızın bir konusunda gsm_lee arkadaşımız bir link paylaşmış hayvanlara yapılan eziyetlere karşı.. Ben de o linki burada da paylaşmak istedim.. Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur Suça duyarsız olmak ortak olmak demektir arkadaşlar lütfen imzamızı atalım.. Açılan linkte sayfanın aşağısında bir form var onu doldurup insanlık görevimizi yapalım lütfen... Şu anda 22407 imza toplanmış durumda... Bu linkin paylaşıldığı konuyu açana da paylaşan arkadaşa da teşekkür ediyorum...

Ve lütfen tanıdıklarımızla paylaşalım...

Eklentiler

• $suçaortakolma.jpg
    $suçaortakolma.jpg
    23,9 KB · Görüntüleme: 121
Katılıyorum..

Hatta sadece hayvanlar için değil bitkiler içinde duyarlı olmalıyız.. Bazı kapıların önünde 1 tane küçük ağaç olmasına rağmen boynu bükük görüyorum susuzluktan solmuş.. Su dökmek zor birşey değil hele de sebze yıkanmış vs. fazla suları lavaboya dökmektense ağaç / bitki dökmeyi alışkanlık haline getirsek her şey çok daha güzel olacak.. Su israfı da ortadan kalkacak ayrıca...

Benim bahçem var işten gidince yorgun olduğumdan yemek ev işi derken bazen sulama yapamıyorum ama vicdan azabı duyuyorum onlarda canlı ve bu sıcakta toprakları kupkuru oluyor hemencik boyunları bükülüyor çiçeklerimin diye... Birgün sulamazsam içim içimi yiyor ikinci akşam hiçbirşey yapmadan direk bahçeye koşuyorum , sağolsun eşimde yemek işine el atıyor :16:

hatırlattıgınız ıcın tesekkur ederım
sımdı hemen gıdıp bı kaba su koyup bahceye bırakıyorum:16:

Gerçekten gözlerim doldu.... Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar...:17:

Konu içeriği nedeniyle "Yardım Melekleri" başlığına taşınmıştır.

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Benim için gerçekten dert olduğu ve konunun daha çok kişiye ulaşması için buraya açmıştım... Neysee olsun artık:17:

Konu içeriği nedeniyle "Yardım Melekleri" başlığına taşınmıştır.

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

bende az önce bahçeye inip bir kaba su koydum
gerçi komşular kedileri bahçeye dadandırıyorsun gibi saçma bi nedenle kapıma dayanacaklar ama olsun
şimdide bakıyorumda kuşlar su içiyorlar bıraktığım kaptan
bu önerin çok hoştu gerçekten teşekkür ederim

bende az önce bahçeye inip bir kaba su koydum
gerçi komşular kedileri bahçeye dadandırıyorsun gibi saçma bi nedenle kapıma dayanacaklar ama olsun
şimdide bakıyorumda kuşlar su içiyorlar bıraktığım kaptan
bu önerin çok hoştu gerçekten teşekkür ederim

Bırak dadansınlar, sen de kandil günü bakın ne güzel hayra vesile
oluyoruz hep birlikte falan dersin :) :42:

Ben mesela kışın soğuk olunca işten gelirken kapı önünde mırıldanan
minnoşların mülteci olmalarına yardım ediyorum :9::9::9:
kimse görmedi ama gören olursa laf eder biliyorum ama lafım hazır,
neden hiç fare görmüyorsunuz acaba, bir düşünün dicem ssz

Geçenlerde bir kedi koyduğum sudan içti.. Hem de uzun uzun nasıl sevindim kendim içsem bu kadar sevinmezdim:1: Gerçi burada insanlar hep su koyuyor ama olsun... Lütfen siz de bir kap suyu esirgemeyin arkadaşlar....

Apartmanın bahçesinin kenarına yemek ve su koyuyorum diye yan apartmanın giriş katında oturan hanım tarafından azarlandığımdan beri çekiniyorum koymaya. Kediler evinde geziyormuş. Benimle ne ilgisi var anlamadım. Evine kedi giriyorsa camına kapına tül yap. En üst kattayım biz sineğe önlem olarak tül yaptık, sen niye giriş katta oturmana rağmen önlemini almıyorsun. Gerildim yine :37: Neyse yine de koymak lazım. Birkaç alt sokakta eski bir apartman var, biraz harabe gibi. Oturanlar bahçeye kova kova yemekler, koca koca leğenlerle su koyuyorlar. Bahçe kedi kaynıyor. Her geçişimde ne insanlar var diyorum. Kedi mamaları, yemekler hiç eksik olmuyor. Hoşuma gidiyor :16:

Apartmanın bahçesinin kenarına yemek ve su koyuyorum diye yan apartmanın giriş katında oturan hanım tarafından azarlandığımdan beri çekiniyorum koymaya. Kediler evinde geziyormuş. Benimle ne ilgisi var anlamadım. Evine kedi giriyorsa camına kapına tül yap. En üst kattayım biz sineğe önlem olarak tül yaptık, sen niye giriş katta oturmana rağmen önlemini almıyorsun. Gerildim yine :37: Neyse yine de koymak lazım. Birkaç alt sokakta eski bir apartman var, biraz harabe gibi. Oturanlar bahçeye kova kova yemekler, koca koca leğenlerle su koyuyorlar. Bahçe kedi kaynıyor. Her geçişimde ne insanlar var diyorum. Kedi mamaları, yemekler hiç eksik olmuyor. Hoşuma gidiyor :16:

İnşallah gece kurtlar iner de girer o kadının evine....!!!!

Bugün bir kedi su içti koyduğum kaptan nasıl sevindim... Bakın arkadaşlar çok duymuşsunuzdur "yemek vermeyin alıştırmayın şu hayvanları buraya" diyen tipleri. Çünkü onlara göre o hayvanlar dışarıda doyuyorlar evet tabii ki öyle çünkü biz pirzolayı, tavuğu pişirdiğimiz gibi gidip çöpe atıyoruz(!) onlar da bulup yiyorlar hatta üzerine sos döküp pişirmeden şarapta bekletiyoruz daha güzel olsun diye çöpe bıraktığımızda (!) Neyse hadi diyelim yemek buldular -nasıl olacaksa artık- peki biz şu insan halimizle -aklımız var ya!- satın almak ve birinden istemek dışında su bulabilir miyiz acaba bu sıcakta??? Hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde o hayvanlardan lütfen bir kap suyu esirgemeyelim....

HAYVANLARA BİR KAP SU CANDIR... ÇOK ZOR BİRŞEY DEĞİL İNANIN....

Princess7 nin paylaşmış olduğu bir resim... Sadece biraz duyarlı olsak yeter.... Şu sıcakta günlerce susuz kaldığınızı hayal edebiliyor musunuuuuzzzz..........

Back