E bu kadarını da yapalım artık...

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Arkadaşlar biliyorsunuz ülkemizin birçok yeride hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde seyrediyor... Alışverişe çıktığımız zaman bile elimizde su şişeleriyle AVM lerden dışarı adım atamıyoruz... Sizden bir ricam var ben bunu sürekli yapmaya gayret ediyordom ama Ladyevil in imzasında da görünce konu açmak istedim (duyarlılığı için ona da teşekkürler bu arada). Malum herkesin evinde mutlaka bir tane de olsa eski kap vardır. Yoğurt kabı, dondurma kabı vs. lütfen ona biraz su koyup mümkünse gölge bir yere bırakalım... Çok zor olmasa gerek şu anda o hayvanların kendi imkanlarıyla su bulmaları imkansız... Bir gün boyunca bu sıcağın altında üstelik dışarda susuz kaldığınızı düşünmenizi rica ediyorum... Sadece birkaç dakikanızı alacak arkadaşlar lütfen rica ediyorum... İlk dışarı çıkışınızda bir kaba su koyup gölge bir yere bırakın lütfen....

Sadece birkaç dakikanızı alacak... Hem gözlemlediğim kadarıyla sadece kedi köpek değil arıya varıncaya kadar her canlı faydalanıyor bu iyiliğimizden...

Eklentiler

• $82322377.jpg
    117 KB · Görüntüleme: 107
  • $sokak_kopegi.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 74
  • $sokak-hayvanlari-susuz-kalmasin_159083.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 71
Sadece birkaç dakikanızı alacak... Hem gözlemlediğim kadarıyla sadece kedi köpek değil arıya varıncaya kadar her canlı faydalanıyor bu iyiliğimizden...

bu çok güzel bir fikir olmuş
açıkçası gelmemişti aklıma hiç
evet bunu yapıcam bende

Ortalığa su bırakmakta bir şey yok da, su kaplarını takip eden işgüzarları ne yapıcaz bilemiyorum.
Kapları sokaktaki çöp konteynırlarının yanına koyuyorum, farklı noktalarda 4 tane var, adam karşı kaldırımdan çöpün olduğu yere geçiyor, suyu devirip, kabını atıyor ve yoluna devam ediyor. Bunlar olurken arkasından yürüyordum, yapıştım ensesine, neden yapıyorsun dedim, ortalık kirleniyor dedi. Açtım ağzımı yumdum gözümü, etraftakiler ayırdılar.

Geçen sabahta ortalığı süpüren belediye işçisinin elinden zor aldım su kaplarını. Hayvanları buralara alıştırıyorsunuz, çöpü dağıtıyorlar diye üzerime yürüdü, elimde de çöp var o sırada , kabı yere koymazsan bütün çöpü ben saçacağım yere dedim. Allah'tan çok direnmedi. Her sabah, her akşam su kaplarının yüzünden sokak sokak yürüyorum. Olduğum sitede bir sorun kalmadı ama işte yetilmiyor her yere, bu insanlara merhameti nasıl öğreteceğiz bilemiyorum of offf

bu çok güzel bir fikir olmuş
açıkçası gelmemişti aklıma hiç
evet bunu yapıcam bende

Teşekkür ediyorum.. Çevrenize bir bakın hayvanlar için kaç tane su kaynağı var içilebilecek... Şu an tam empati kurabilecek günlerdeyiz... Sadece bir gün bu sıcakta susuz kaldığınızı düşünün... Yazın oruç tuttuğunuz günleri... Ben de yeni başladım koymaya... İnanın çok kısa ama çok güzel bir eylem...

Gerçekten anlayamıyorum o hayvanlarında bizim kadar yaşam hakları var... Alt tarafı su sokağa dökülse kirletse ne olur... Çok yürekten istiyorum böyle davranan insanlar da aynı şeyi yaşasınlar... Asıl kendileri çöp.. Onlar olmadan dünya daha güzel....

Bu insanlrın bir çoğu da kalkıp bir bardak su almayan, başkasından suyunu isteyen adamlar...
Ağızları var istiyorlar ama o bizimle aynı dili konuşmayan masumlar ne yapsın... Vicdan ve
merhamet versin yaradan bunlara...

Bir de şu hayvanlara su verdiğimiz kapları, atık toplayanlar da alıyor. Ya onun sana getireceği
1 liradan da mahrum kal ne olacak ki... Bir ara babam nöbet bile tuttu kim alıyor bu kapları diye.
Kaç defa adamları dövmesin diye durdurduk sayamadım...

İzmir'de belediye bilbordlar hazırlamış bunun için, herkes bir kap su bıraksın küçük dostlara
diye, güzel bir teşvik...

biz koyuyoruz hurdacılar topluyo bi görsem kimin aldığını kafasını kıracağım. neyse ki mahellemizde birkaç tane daha var duyarlı insan
bu sıcaklarda o masumları unutmayalım duyarlı olallım

Onları toplayanların kafasına geçer inşallah o kaplar... Üzerine basıp çukura yuvarlanırlar inşallah....

Çocukluğumdan beridir bahçemizde balkonumuzda bir kap su vardır; annem bu konuda hep hassas olmuştur.
Bende ondan gördüklerimi unutmamaya çalışıyorum.
...

kesinlikle çok destekliyorum bu fikri, daha dün akşam eşime söyledim, apartman önüne küçük su kabı koyalım diye

Biz baktık önüne geçemiyoruz bu kapları toplayanların
sağlam ve geniş bir kaba geçiş yaptık. Kocaman ve kalın
bir zincir aldık, kocaman da bir asma kilit, sabitledik :)

Gün içinde sularını bile değiştiriyoruz ısınmıştır diye.
Bizler klimalı alanlarda rahatlayabiliyoruz ama onların doğal
ortamı bu ve bizim verdiğimiz zararlar yüzünden ekosistemleri
zarar görüyor. Biraz olsun telafi edebilmek hepimize iyi
hissettirecektir...

2012 yılında bile dünyada hala "insan olan" insanlar yaşıyormuş demek ki....

Ayrıca da hayvana merhamet etmeyen insana hiç etmez arkadaşlar... Unutmayalım... Mesela bazı anneler görüyorum çocuğu hayvanlara gidince sokakta bas bas bağırıyor bırak şunu pis diye... Evet o hayvan bir sürü hastalık taşıyor bu gerçek.. Ve tabi ki küçük bir çocuk ona dokunmamalı aşıları yoksa... Ama bunu o yaştaki çocuğa sanki bir "çöpten" bahsedermiş gibi söylemek ilerde o kapları sokak kirlenmesin diye kaldıran çöpe atan insanlar yetişmesine sebep oluyor... Çocuğumuzun dokunmasına engel olalım ama güzel bir dille... Akla sahip bir canlı olarak O biliçsiz hayvanı iyileştiremiyorsak bu bizim ayıbımızdır...

bizim de bi sürü kedimiz var

bende yemek götürüyorum

Allah tan çok duyarlı bizim mahalle yemekleri suları hiç eksik olmuyor

insan onlara kıyabilir mi ya çok tatlılar

Neyseki bizim mahalle ve çevresi bu konuda çok duyarlı...
Biz cam önüne kuşlar için koyuyoruz kap ve balkona, mahallede de bizim apartmanın kenarına (kaldırım biraz geniş) her sabah ve akşam temiz bir kapta su koyuyorlar.
Burada anlatılanları duyduktan sonra, ne insanlar var hayatta.
Zaten mubarek bir gündeyiz, içimden neler saydırdım Allah bilsin.
Yazık günah yahu, Allah'ın yarattığı can, bizim nasıl ihtiyacımız varsa suya onlarında bizim kadar ihtiyacı var.
Zaten şehirleşerek onların hayatlarını altüst eden bizleriz. Bir de bir kap su koymaktan aciziz.

Neyse, Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim...
Konu çok güzel olmuş, inşallah herkes kendi üzerine düşeni yapar

Mikerinos iki gündür yazilarinizi takip ediyorum ,cok duyarlisiniz

Son düzenleme:
Sabah işe giderken kapının önüne su bırakıyorum, akşam geliyorum yerinde yeller esiyor. Çöp toplama saati de değil, hani çöpçüler alıyor desem... Bu insanların kendileri dahil hiçbir canlıya yararları yok. Ah bir karşılaşsam... Ah ah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…