• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları E.A.S.Y yöntemini uygulayanlar...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

shrcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
3
0
36
34
Artvin
merhaba arkadaşlar forumu uzun zamandan beri takip ediyorum hele de bebeğim doğduktan sonra hep burdayım :) şu aralar tracy hogg kitabını okuyorum büyük bir heyecanla aldım çok kararlıydım ama okudukça acaba yapabilir miyim diye sormaya başladım. bebeğim 3.5 aylık daha da büyümeden kendi kendine uyumayı öğrenmesini istiyorum şu an çalışmıyorum ama ben işe başlayınca sıkıntı olacak. aranızda bu yöntemi uygulayanlar acaba bildiklerini paylaşabilirler mi? kafama takılan sorular:
*easy yöntemi 7 de kaldır 7 de yatır diyor bu saatleri değiştirsek yine sonuç alır mıyız? (eşim işe sabah 7 gidiyo akşam 7 de geliyo ozaman hiç görmeyecek)
*saatleri kaçırmayın diyor beslenme saatinde uyuyorsa uyandır diyor uyuyan çocuk nasıl uyandırılır mı denir bizim buralarda :)
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim :))

merhaba arkadaşlar forumu uzun zamandan beri takip ediyorum hele de bebeğim doğduktan sonra hep burdayım :) şu aralar tracy hogg kitabını okuyorum büyük bir heyecanla aldım çok kararlıydım ama okudukça acaba yapabilir miyim diye sormaya başladım. bebeğim 3.5 aylık daha da büyümeden kendi kendine uyumayı öğrenmesini istiyorum şu an çalışmıyorum ama ben işe başlayınca sıkıntı olacak. aranızda bu yöntemi uygulayanlar acaba bildiklerini paylaşabilirler mi? kafama takılan sorular:
*easy yöntemi 7 de kaldır 7 de yatır diyor bu saatleri değiştirsek yine sonuç alır mıyız? (eşim işe sabah 7 gidiyo akşam 7 de geliyo ozaman hiç görmeyecek)
*saatleri kaçırmayın diyor beslenme saatinde uyuyorsa uyandır diyor uyuyan çocuk nasıl uyandırılır mı denir bizim buralarda :)
şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim :))
Mrb uygulayabiliyormusunuz bende denemeyi düşüüyorm ama zor geliyor

3,5 aylık bebeğe uyku eğitiminin erken olduğunu düşünüyorum. Easy yi doğduğu ginden itibaren soyle uygilamaya calistim. besleme ,alt değiştirme ve oyin vs ,uyku şeklinde saatlerini not ettim ve bu sirada yaptim. Dogdugundan beri iki saati gecirmeden emzirmeye çalışıyorum. Tracy hogg gece gündüz farkını ogretmeyi ve gece utkusu icin bi rutin oluşturmak gerektiğini söylüyor. Biz aksam 7:30 8 gibi banyo yyaptırıp besleyip altini değiştirip uyutuyoruz. Ama ben uyutuyorum o kendi kendime uyumuyo. Bebeginizi uykusunda da besleyebilirsiniz bu arada buna da rüya beslemesi diyor. Emziriyorsaniz gece uyanmalari olu. Süt mama gibi değil. Sindirimi kolay oldugundan bebek acikir ve uyanir.

bu kitap ve easy yöntemi benim hayatımı kurtardı.kitabı ilk okuduğumda bebek için 19:30 da yatmak bana çok erken geldi,hayatta 07:00 a kadar uyuyamaz dedim.ama denedim 1 haftada uyumayan bebeğim uyumaya başladı.bebeğim için aldığım bütün kitapları attım ve elimin altında sadece bu kitap var.sürekli gerekli yerlerde tekrar açıyorum.bebeğim 1 yaşına geliyor.1 yaş sonrası içinde bir kitabı var.onuda aldım.tavsiye ederim.anneler lütfen e.as.y yöntemini uygulayın,kitabı okuyun.hiçbiri size ütopik gelmesin.bu kitabın yazarı binlerce çocukla çalışmış,çoooook bilgili.tüm sorularınızın cevabını bulacaksınız.ben yeni anne olacak tanıdıklarıma hediye olarak götürüyorum.bence bundan değerli bir hediye olamaz.bebeğinizi gece beslemeyi bir süre sonra kesin.ben bebeğimden gece beslenmesini kesince bebeğim kesintisiz uyumaya ve gece yemediğini gündüze eklemeye başladı.kendinizi düşünün gece sürekli kalktığınızda gündüz nasılda yorgun oluyorsunuz.işte bebeklerde huysuz oluyor gece uyanırsa.ve unutmayınki uyku uykunun mayası.gündüz iyi uyumayan bebek gecede iyi uyumaz.

ben bebeğimi hala gündüzleri bir seferde 2 saatten fazla uyursa uyandırırım.bence çok önemli.bebeğim 9 aylık.sabahda uyusa bile 07:00 da uyandırırım

Gebeligimin 4. Ayinda kitabi edindim 2 kere okdm onemli yerlerin atini cizdim iyice yedim yuttum remen kitabi. Bebegimin eve ilk gelsigi gunden itibaren uygulamaya baslayacagim. Bazi Anneler gwnelde bu tur kitplari uyku, yemek vs. Sorunlari baslayinca alip okumayi akil ediyor. Bu sefer de cok zorlanip bir ise yaramiyor diyorlar. Bence ne kadar erken o kadar iyi.

Gebeligimin 4. Ayinda kitabi edindim 2 kere okdm onemli yerlerin atini cizdim iyice yedim yuttum remen kitabi. Bebegimin eve ilk gelsigi gunden itibaren uygulamaya baslayacagim. Bazi Anneler gwnelde bu tur kitplari uyku, yemek vs. Sorunlari baslayinca alip okumayi akil ediyor. Bu sefer de cok zorlanip bir ise yaramiyor diyorlar. Bence ne kadar erken o kadar iyi.
çok iyi yapmışsınız,çok faydasını göreceğinize eminim.ben hamileyken bu kitabın farkında değildim.4.ayda tanıştım.keşke daha önce edinebilseymişim,lohusalığım daha kolay geçerdi :) bebeğim uyumadığı için çok zordu ilk aylar,ama şimdi anlıyorumki sorun bendeymiş,ben uyutmayı becerememişim.

Konu açılalı çok olmuş ama yinede belki cevap arayanlar olur diye yazıyorum. Ben uyguladım bebeğim 2buçuk aylıkken başladım keşke daha önce başlasaymışım diyorum. O iki buçuk ayda bebeğim gündüz hiç uyumuyordu bende bu çocuk uyku sevmiyor diyordum meğersem sorun bendeymiş uyku konusunda yardımcı olmam gerekiyormuş. Saatlere çok takılmayın bi iki saat gece yatmaları oynayabilir önemli olan tracy teyzemin dediği gibi günlük sabit bi düzeni olsun:)

Konu açılalı çok olmuş ama yinede belki cevap arayanlar olur diye yazıyorum. Ben uyguladım bebeğim 2buçuk aylıkken başladım keşke daha önce başlasaymışım diyorum. O iki buçuk ayda bebeğim gündüz hiç uyumuyordu bende bu çocuk uyku sevmiyor diyordum meğersem sorun bendeymiş uyku konusunda yardımcı olmam gerekiyormuş. Saatlere çok takılmayın bi iki saat gece yatmaları oynayabilir önemli olan tracy teyzemin dediği gibi günlük sabit bi düzeni olsun:)
Canım bende bu yöntemi uygulamaya yarın başlıcam bebeğim 3 aylık sen kaç günde sonuç aldın neler yaptın neler yaşadın deneyimini yazarmısın gece emmesini bıraktırdın mı mesela yada bi kaç günden sonra geri dönüş oldumu uyumak istememesi gibi

Canım bende bu yöntemi uygulamaya yarın başlıcam bebeğim 3 aylık sen kaç günde sonuç aldın neler yaptın neler yaşadın deneyimini yazarmısın gece emmesini bıraktırdın mı mesela yada bi kaç günden sonra geri dönüş oldumu uyumak istememesi gibi
Canım benim bebeğim 9aylık oldu şuan gece 7bçk-8arası yatıp sabah 7gibi kalkıyor. Gece bi kere hala emiyor saat 4gibi aslında onuda keserim ama benim bebeğim çok kilolu değil vede gece emip hemen kendi uyuyor 10dk emzirp yatağına bırakıyorum. Yani okadar uzunki nasıl anlatırım burda bilemedim istersen sen sor öyle yazayım. Önemli olan düzen oturtmak tracy hogg buna dayanıyor. İlk zaman düzenini oturtursan sonrada ufak bozulmalar olsada hemen halloluyor. Şuan bebeğim bu sayede ginde 2uyku düzenli uyuyor. Gece uykusuna yatağına bırakıyorum kendi kendine geçiyor.

Canım benim bebeğim 9aylık oldu şuan gece 7bçk-8arası yatıp sabah 7gibi kalkıyor. Gece bi kere hala emiyor saat 4gibi aslında onuda keserim ama benim bebeğim çok kilolu değil vede gece emip hemen kendi uyuyor 10dk emzirp yatağına bırakıyorum. Yani okadar uzunki nasıl anlatırım burda bilemedim istersen sen sor öyle yazayım. Önemli olan düzen oturtmak tracy hogg buna dayanıyor. İlk zaman düzenini oturtursan sonrada ufak bozulmalar olsada hemen halloluyor. Şuan bebeğim bu sayede ginde 2uyku düzenli uyuyor. Gece uykusuna yatağına bırakıyorum kendi kendine geçiyor.
Çok sağol canım cevabın için bende uyguladım 1 buçuk ay oluyo neredeyse bi düzeni var yani şöyle ki 2 saat uyanık kalabiliyo ancak sonra uyku istiyo ama rutin belirli saatlerimiz yok bi önceki uyanma saatine göre ayarlıyorum gece uykusuna da 8 8. Buçuk gibi yatıyor. Gece emmelerini kesmedim. Birde hala kundak yapıp yan çevirip sırtına pıt pıtla uyuyo bunu nasıl ve ne zaman bırakır senin bebegin kaç aylıkken yatağına koyunca uyudu

Çok sağol canım cevabın için bende uyguladım 1 buçuk ay oluyo neredeyse bi düzeni var yani şöyle ki 2 saat uyanık kalabiliyo ancak sonra uyku istiyo ama rutin belirli saatlerimiz yok bi önceki uyanma saatine göre ayarlıyorum gece uykusuna da 8 8. Buçuk gibi yatıyor. Gece emmelerini kesmedim. Birde hala kundak yapıp yan çevirip sırtına pıt pıtla uyuyo bunu nasıl ve ne zaman bırakır senin bebegin kaç aylıkken yatağına koyunca uyudu
Merhaba cnm kusura bakma buraya bakmaya pek fırsatım olmadı ben kundaktan nasıl çıkarıcam diye kara kara düşünürken kumdaksız hiç uyuyamayacağını düşünürken birgün kundak yapınca bebeğim kıyametleri koparmaya başladı ozaman artık kundak yapmadım bu da tam olarak not almıştım 5buçuk aylığa denk gelmiş:) düzeni güzel oturtmuşsunuz önemli olan zaten bebeğinizin nezaman uyumak istediğini huysuzlandığında anlamak. Şimdi sırtına vurmayı şöyle bıraktık öncelikle kundağı bırakmıştım ben hala mecbur pışpış yapıyorudum. Sonra birgün pışpışı kestim mırıldanınca emziğini verdim dahada şiddetlenirse ağlaması kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatırdım emziğini tekrar verdim tekrar mıyıklayınca tekrar alıp tekrar bıraktım bi nevi yatır kaldır yaptım sonrasında artık yatırınca beni görme şartıyla uyumaya başladı. Sizin bebeğiniz kaç aylık? Ben mesela dönmeye ve ayağa kalkmaya başlayınca biraz sıkıntı yaşadım bırakınca küt diye ayağa kalkmaya başlamıştı o dönemde biraz uğraştırdı sıpa beni:) şimdilerde akşam uykumuzu çok şükür yatağına bırakıp odadan çıkıyorum uyuyor. Sabah uykularında ise hala beni görmek istiyor. Bu arada benmki 10aylık

Bu arada tek başına uyuma olayı biraz karışık bizim şöle anlatayım. Öncelikle 4bçk aylıkken kızımı emzirip kundaklayıp yatağına bırakıyordum kendi kendine kafasını bi sağa bi sola çevirip gece uykusuna kendi geçiyordu. Bunuda pışpışı bıraktıktan sonra gin gün yanından uzaklaşarak en sonunda odadan çıkarak sağladım.
5buçuk aylıkken kundağını açmamdan ve kendi kendine sağa sola dönmesinden kaynaklı yatağına bıraktığımda beni görmeyince sürekli yüzüstü dönüp ağlamaya başlıyordu. Bu aydan sonra tekrardan hep yanında durmamı uyurken beni görmeyi istedi. 8.aya kadar hep bu şekilde yanında bekledim. 8.ayda tek başına gece uykusu için önce beşiğine yatırdım. Yattığı yerden beni göremeyeceği uzaklığa gidip oturdum. Böylelikle sürekli ayağa kalkıp beni kontrol etti yorulunca yatağına oturdu aralıklarla beşiğinde ayağa kalkıp beni kontrol etti sonra tekrar yattı bu şekilde yorulunca kontrol etmeyi bırakıp uyuya kaldı. Sonraki günlerde kontrolleri azalıp en son tamamen yatağına yatırdığımda ayağa kalkmadan uyumaya başladı. Buda işte 8buçuk ayı buldu:) umarım anlatabilmişimdir. Benim yöntemim biraz bana özel karışık oldu umarım sizde başarabilirsiniz.

Bu arada tek başına uyuma olayı biraz karışık bizim şöle anlatayım. Öncelikle 4bçk aylıkken kızımı emzirip kundaklayıp yatağına bırakıyordum kendi kendine kafasını bi sağa bi sola çevirip gece uykusuna kendi geçiyordu. Bunuda pışpışı bıraktıktan sonra gin gün yanından uzaklaşarak en sonunda odadan çıkarak sağladım.
5buçuk aylıkken kundağını açmamdan ve kendi kendine sağa sola dönmesinden kaynaklı yatağına bıraktığımda beni görmeyince sürekli yüzüstü dönüp ağlamaya başlıyordu. Bu aydan sonra tekrardan hep yanında durmamı uyurken beni görmeyi istedi. 8.aya kadar hep bu şekilde yanında bekledim. 8.ayda tek başına gece uykusu için önce beşiğine yatırdım. Yattığı yerden beni göremeyeceği uzaklığa gidip oturdum. Böylelikle sürekli ayağa kalkıp beni kontrol etti yorulunca yatağına oturdu aralıklarla beşiğinde ayağa kalkıp beni kontrol etti sonra tekrar yattı bu şekilde yorulunca kontrol etmeyi bırakıp uyuya kaldı. Sonraki günlerde kontrolleri azalıp en son tamamen yatağına yatırdığımda ayağa kalkmadan uyumaya başladı. Buda işte 8buçuk ayı buldu:) umarım anlatabilmişimdir. Benim yöntemim biraz bana özel karışık oldu umarım sizde başarabilirsiniz.
Çok güzel anlatmışsınız sağolun. Benim bebeğim 4 buçuk aylık fakat kundak yapıp yatağına koyunca uyumuyo kendisi illa bi yardım gerekiyo zaten bu ara alt üst oldu biraz grip olunca bütün uyku sistemi çöktü 2 saat deliksiz uyuyan yavrum gündüzleri yarım saat çok nadiren 1 saat uyumaya başladı ve gece uykusunda bile yarım saat sonra uyanmaya başladı tekrar uyutmam bazen çok zor bazense kolay oldu 2 gündür mesela hasta olduğu için kucağımda uyuyo geri yatırıyorum bunun sebebi büyüme atağı olabilirmi bilmiyorum bu yarım saat sonra uyanma işini nasıl çözücem bilmiyorum

Yarım saat sonra uyanan bebeğinizi tekrar uyutmak için çaba gösterin mutlaka tekrar uyusun ama atıyorum bisürü çabaya rağmen 1saat uyutamadınkz kaldırın ve bir sonraki uyku saatini yatağından kaldırdığınız saatten itibaren sayın yani uyandığı saatten itibaren değil. Bi ara bizimde öyleydi ben sürekli uykuya dönmesi için yardımcı oluyordum bazen böyle geçis dönemleri olabiliyor. Mesela benm kızım 11aylık günde 2uykunuyuyor birini yarım saat uyusa diğerini en az bir saat mutlaka uyuyor. İleride düzeninizi bozmadan devam ederseniz artık sıkıntısı olmadığı zamanlarda uyku düzeni kendiliğinden siz çaba göstermeden devam edicek.
Kendi uyuma olayınıda yatır kaldırla başarabilirsiniz eğer birkaç kere deneyip vazgeçtiyseniz bebeğinizin aklı karışmış olabilir bir sonraki deneyişinizde daha ısrarla uyumayıp sizden destek bekleyebilir. Ama inanın kararlı olursanız başarırsınız.

Sanırım bu başlık açılalı 2 sene olmuş. Bende gidip tracy hogg un kitabını aldım. Babal bakım sorunlarına mucize çözümler. Kadın bebekleri cok güzel 5 parçaya ayırmış. Melek, kitap, hareketli, nazlı ve huysuz bebekler. Benşm bebeğim huysuz bebek. Buraya kadar herşey güzel. Ama ne yazıkki huysuz bebeklere apayrı bir kitap yazsaydı süper olurdu. Çünkü ne yaparsam yapayım söylediği hiçbirşey bizde geçerli değil ne yazık ki. Ne beslenmesi ne gazı ne uyuması. Gece uyuma problemini anlatmış ama ya gündüzleri. Kısaca kitabı hatim edip denememe raşmen 5-6 hafta bizde 1 gram ilerleme olmadıgı gibi pavlonun köpeği gibi kuzuşum tarafından kullanılır oldum. Hiş pat yöntemi saolsun. Melek bebek kitap bebek zaten sorunsuz. Harektli ve mazlı da belki bu kitapla düzene girer ama huysuz bebek için oldukça yetersiz bir kitap bence. Ya da ben oldukça beceriksizim . Bildiğiniz alman usulu eğitime dönmek zorundayım sanırım .allah huysuz bebek annelerine sabır versin. Ayrıca hepimizin bebişine sağlık ve en bolundan mutluluk.

Back