Duzene oturtmaya calistigim evliligim ve Annemin davranislari olumsuz etkisi !!

DreamTheater_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
220
48
33
Ben nerde yanlis yapiyorum Bilmiyorm artik.
Ama Keske annemin yakinindan ev tutmasaydim nerden bilebilrdim oda tek kalmasin istedim
Cunku babamla ayrilar
Kardesm baska sehirde sadece yazin 15 gun gelir o kadar. Butun yuk bende
Annem 42 yasinda evlenmek istiyor ama olmuyor bence annemden dolayi olmuyor herkeze birsey buluyor calisiyor isi var allahtan. Bende o tek kalmasn die yakinindan ev tuttm yurume mesafesi ile 5 dakika.
Henuz 8 aylk evlym ve cok sorunlu evliligim var hic birsey yerine oturmus degil cabaliyorm.
Esimin ailesi yuznden cok kavgalar ettik ve ben cok zorda olsa mesafemi koydum gorusuyorum yine ama sirf esimin hatrina Haftada bikere 10 gunde bir gidiyoruz beraber bazen onlar gelir boylesi en iyisi oldu fazla sohbet muhabbetm yoktur.
Esim de benim hatrima anneme gidip geliyor seslenmiyor cunku Annemin de esime yaptklari oldu bu detaylara hic girmeyecem asil sorunu anlatmak istiyorum.
Buraya tasindigimzdan beri hemen hemen hergun anneme gtmeye ugramaya calsiyorum hava iyi oluyor parka cikiyoruz dolasiyoruz ariyorm mesaj atiyorm tek kalmasn diyorm cagiriyorm aksamlari evime gelmiyor esim varken. o yokken gelirse geliyor esim varken de bimbir nazla geliyor esimden cekiniyomus yarn basima kakarmis
Benim esim. Annen zirt pirt gelio burdan cikmio demesn die esm varken gelmio bi yondende hakli elin oglu sonucta neyse dedim.
Annemede esimle brlikte Haftada bikere ugruyorum yani esm Haftada bi kez gidio.
Annecime bu yetmioms gecen telefonda konusuyoruz
Annem : cok zoruma gidiyor surda bes dakkalk mesafedesnz esin Haftada bi kez geliosa gelio ayip denen birsey var surda iki admlk yer insan bi gelip yoklamaz mi virt zirt
Ben : anne benim elmde olan birsey degil biz sana yakinz die esimde surekli zirt pirt kalkipda gelemez ki. Ben geliyorum hergun ugruyorum daha ne istiyorsun ben kaynanama da Boyle gidiyorum az gidiyorum hersey karsilkli soncta.
Annem : kaynanan sana uzak bem yaknm esn oraya Haftada bir gidiyor Buraya da oyle geliyor ayip surda bes dakkalk ya fazla mesafe degil. (Hakli mi ?)
Ben : napaym anne o da elin oglu kalkipda surekli hadi anneme gidelm diyemem burdaiz yaknz die surekli getiremem onu boylesi en iyisi
( esim evet burda su seklde davranior annem yaknda olsa ben onun ailesle misal 10 gunde bir gorusuyorsam oda ayni seklde gorusuyor annemle haa belki esimin bu yaptigi dogru belki yanlis bilemem ama hersey karsilkli ne yazkki oda kendine gore hakldir )
Neyse annemle konusma boyle uzadi gtti anmem icten ice istyor ki surekli gelip gidelm su bu olsn bana imali imali laf sokmalar bktm yani keske yakkndan tutmasadm evi bende tek kalmasm bi evlafi ben varm burda die dusundm
Belki annemde hakldir blmyrm
Aksam mesaj atarm gel cay icelm derm gelmez cevap vermez
Hep bi bahane bulur esim cagirir gelmez evime
Esimin yanina fazla gelmek istemez nede nide az once belirttm gibi basina kakar der vs vs
Esm yoken evime gelr
Amann bi kizim var onunda evine boyle kacak gocek geliom der hep laf sokar
Gecen yne aramis : ee aksamlari napiosnz sklmynz mu insan sklr otur otur bi arkadasina gider misfiri gelir o ne oyle mal gibi otur otur
Ben : yoo anne sklmyrz esm geliyor yemek yiyoruz cay iciyoruz tv izliyoruz sohbet muhabbet ediyoruz zirt pirt biyerlere cikilmaz
Misafir gelmez gidilmez ki sanki herkez hergun baska birsey mi yapiyor dedm
Annem ; amannnn ne blymmm iyi iyi sklmyn da
Annemn sorunlari oldunu dusunyrm psikolojk olarak benide etkilio
Bi acaip konus malar etmeler ben artk napcami blmyrm zaten evlilgm oturmadi birde annemle ugrasiyorim bana bi akil verrmsnz gercekten cok ihtycm var da saglkli dusunemiyorm birde esimin ben ne yaparsam aynisini yapmasi kiyaslama si dogru mu szce bu gelip gtme konusun da

Son düzenleme:
Birde esim ben ne yaparsam onu yapiyor ya ben on gunde gidersem on gunde gidio mesela belli burda oda hatali annem dedklernde hakli kafam allak bullak oldu iyice

Biraz fırsat verse keşke annen de sana. Hem çalışıyo diyosun ben valla bu yaşımda işten eve kendimi zor atıyorum. Hiçbişeyle uğraşıcak halim kalmıyo yayılıveriyorum. Anneciğin maşallah iyi buluyomuş işten güçten sonra akşam oturmalarına takılıcak enerjiyi :)
Canım ben eşine kesinlikle yansıtma derim. Yakın olmak sonra iyice batabilir adama. Evliliğine odaklan ama annenin yanındayken de onu anlıyo şeklinde davran. Nabza göre şerbet işte..

bencede annenle olanları eşine yansıtma. çünkü ikinizinde ailesine 10 günde bir gitmeniz ve bu konuda anlaşmanız gayet güzel bir durum. aileler için birbirinizi zorlamayın, kimse kimseyi sevmek zorunda değil nihayetinde. annen şuan tek ve nazı sana geçiyor, yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

peki eşimin bu tutumu sizce doğrumu yani misal ben kaynanama 10 günde gittm oda 10 günde gittm 2 günde bir gittm oda 2 günde bir gider bu yaptı yanlış mı yoksa doğrumu

haklsınız eşim le bir tatışma yaşadık..
bana dediği sen benm aileme ne kadar gidiyorsan bende senin annene o kadar giderm.. sen istersen hergün gidip görebilrsn amam benden fazlasını bekleme herşey eşit dedi..
bi yandan haklı bi yandanda bilemiyorum bazen annem hiç çekilmez oluyor valla suratı beş karış.. laf sokmalar yani tahammül edemiyorum

peki neden evlenemiyor annen?

peki neden evlenemiyor annen?
karşısına adam akıllı biri çıkmıyor cıksada herşeye birşey buluyor yok şuyu şöyle yok buyu böyle yok şu yok bu derken kimse kalmıyor dolayısı ile valla evlensede bende kurtulsam evliliğme cok karışmaya başladı içten içe.

valla haklısın ne diyim. baktın olmuyor biraz uzak bir yere taşınırsın. hafta sonları görüşürsünüz

Ben anlayamıyorum şunu ...
Anneme eşime laf söyletmezdim , eşime de anneme aradaki mesafeyi korumak lazım...
Siz nasıl ki kayınvaldenizde nadir gidiyorsanız eşiniz de sizin annenizin yanına gitmek zorunda değil...
Anneniz yanlız kalmasın diye uğraşırken fazla yakın olmuşsunuz sanki sonuçta sizinde bir hayatınız var.
..

Birbirinizin anne babalarını görme sıklığınız bence gayet iyi. Yani her akşam eşin annene uğrasa senden de onun annesine gitmeni bekleyebilir.
Ayrıca 1) annen 42 yaşında öyle çok da yaşlı değilmiş. O kadar öyle her gün uğra yok al parka çıkar bana fazla geldi daraldım burdan. Tamam eyvallah annendir saygın sevgin hürmetin sonsuz olmalı ama o ne öyle parka çıkarmalar falan. Sevmedim.
Ayrıcaa 2) akşamları ne yaptığınızı sorması enteresan geldi bana. Öbüşüyoz anne sıkıldıkça diyeydin
Ayrıcaaa 3) sanırım sen yenisin canım. konuyu yanlış yerde açmışsın, bdv ye taşınır.

peki eşimin bu tutumu sizce doğrumu yani misal ben kaynanama 10 günde gittm oda 10 günde gittm 2 günde bir gittm oda 2 günde bir gider bu yaptı yanlış mı yoksa doğrumu
Bence yanlış değil. Şöyle düşün yakında oturmanızı bile kabul etmeyebilirdi bu da bi özveri bence. Çok üstüne gidersen daha da soğur annenden. Sonra da sıra sana gelir Allah korusun. Senden de soğur. Hiç üsteleme konusunu açma bile bence hiç.

Cnm bence bu olay annenle ilgili..annende sanırım degersizlik duygusu oluşmuş ve kimsenin onu istemeyeceği duygusu var.senide kaybetmek istemiyor ve bağımlı bir ilişki yaşıyor. Bunu yaşayanlar sağlıklı düşünemez. Ben kızımın evliliğine zarar mi veriyorum neden 42 yaşında böyle aciz davranıyorum şeklinde soruları kendine soramaz.esi ölen yada ayrılanlara bu tür duygusal problemler ve kişilik sorunları görülür. Eğer maddi imkanınız varsa annen bir yaşam kocuyla çalışsın 3 ay yeter.bak gör degisimi

Ayrıca. .eşinle sürekli senin ailen benim ailem olayına girme..bu en tehlikeli konulardır evlilikte..annenle olayını eşine yansıtma. Bu yüzden tavır alma.benim eşim ekimden beri babamlara gitmiyor.olabilir..ben bunları dert etmem.ailemede ettirmem.kimseye zorla bişey yaptıramazsın. Bırak evde huzuru sağla. Sen nasıl istiyorsan öyle olsun canim de.bosver kendi hayatına bak.kimsenin hayatını yaşama.kendini hayatın merkezine koy.erkekler sıkılır böyle ilişkilerden. Ben bu hataları yaptım. Ve duzeltemiyorum şimdi. Sen yapma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…