• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düzen nasıl değiştirilir..

Alışmış kudurmuştan beter derler ya, aniden olan bir değişim dikkat ve tepki çekebilir.
Arkadaşlar eşinin ailesi ile mesafe nasıl konur,koyduysanız nasıl koydunuz..her akşam birlikte yenen yemekler nasıl ayrılır,misafirliğe birlikte gidilir,misafir gelince gidilir, bana misafir gelince çağırılır, hatta yatılı da çağırırım arada biz orada yatarız..yatmadan yatmaya kullanılan bir ev..değer verdikçe değersizleşenlerden oldum..bekarkende çok okudum bu siteyi ama sen iyisen herkes iyidir düşüncesi vardı :))) 5 6 sene sonra düzen değişir mi, tabular yıkılır mı?şuan aileyle aramız limoni..tam zamanı mı, eşim sonradan tavır alır mı...

aniden olan değişim diğer arkadaşlarınd ediği gibi dikkat çeker hem çok ta yapmacık olur. Ama bunu yavaaaş yavaş belki yapabilrisin. Asla ve kata eşine belli etme. Eşin bunu akışında yaptığını düşünsün belli bir düşünce ile tavır aldığını görürüse elbetteki tavır koyar ... buna çok dikkat et. Salağa yat, anlamamazlığa ver derim. Kendi günlük işlerini çoook abart yetemiyorum yetişemiyorum eşinin ailseine de ve eşine de o da desinki yani zaten işi başından aşkın. Yani şunu demeye çalışıyorum bir tavır koy ama eşini üzmeden.... ve bu koyduğun tavırdan da geri adım atma samimi ol ki herkes tarafından kabul edilsin. Ama asıl söyliyeceğim şeyi söyliyeyim sonradan tavır konulmaz be arkdaşım yani ne bileyim hem çok zooor hem eşin anlarsa hoş olmaz yani neden önceden iyidin de şimdi böyle oldu hayır adam sana limoni olur bi işe yaramaz yani... Gram gram vercektin başta kendini bak o zaman hemen biter miyidin?:=)

aniden olan değişim diğer arkadaşlarınd ediği gibi dikkat çeker hem çok ta yapmacık olur. Ama bunu yavaaaş yavaş belki yapabilrisin. Asla ve kata eşine belli etme. Eşin bunu akışında yaptığını düşünsün belli bir düşünce ile tavır aldığını görürüse elbetteki tavır koyar ... buna çok dikkat et. Salağa yat, anlamamazlığa ver derim. Kendi günlük işlerini çoook abart yetemiyorum yetişemiyorum eşinin ailseine de ve eşine de o da desinki yani zaten işi başından aşkın. Yani şunu demeye çalışıyorum bir tavır koy ama eşini üzmeden.... ve bu koyduğun tavırdan da geri adım atma samimi ol ki herkes tarafından kabul edilsin. Ama asıl söyliyeceğim şeyi söyliyeyim sonradan tavır konulmaz be arkdaşım yani ne bileyim hem çok zooor hem eşin anlarsa hoş olmaz yani neden önceden iyidin de şimdi böyle oldu hayır adam sana limoni olur bi işe yaramaz yani... Gram gram vercektin başta kendini bak o zaman hemen biter miyidin?:=)

eşim şuan ailesine çok tavırlı zaten ben ona güvenerek bu kararı aldım, ama eş neticede sonra kalkar ailem haklıydı der bilemem..gram gram tavır bana göre değil :( birde kvalide bu ara beni çok azarladı soğuk davrandı kalbim kırık eşim biliyor zaten...sen haklısın diyor ama zaman işte geçerse kızgınlıgı bilemem

benim kaynanam yok ama büyük bi elti var.
yakın oturuyorduk ve sürekli git gel oluyordu.
sıkıldığımı fark ettim ve gitmemeye başladım.
ilk zamanlar tepki oldu tabi ama taviz vermeden devam edeceksin.
zamanla alışıyolar.
hatta şu ara uzak oturuyoruz ve bayramdan bayrama görüşüyorum.
içimden gelmeyen hiç bir şeyi yapmamaya karar vereli çok oldu.
eşine de bu işin kötü taraflarından kendisini üzen yıpratan şeylerden bahset.

aynen canım insan bir saatten sonra kendi için yaşamalı..

esin ters tepkide tepeilirdi ama ne güzelyemegimiz hazır daha ne istiysun ki diyebilirdi annesine baglı erkek kötü benim kaynananm gibi rolcsü bulnmaz biz kac saatlik yoldan onlra gidiyoruz esim dısarı cıkıyo kaynanam mutfakta kendine is cıkarıyo yanımda oturmasın diye esim geliyo kaynanan yaımda sahtekar karı yaa uyuz oluyrum tipine sacına gözüne bak yine sinirlendim

hepsimi aynı olur bunların :)

Hmm... Ne eş tarafı ne kendi tarafım. Eşim yanımda değilse bende o ortamda durmuyorum. Kadın kadına takılınca bir süre sonra ya laf söz çıkıyor ya da bir huzursuzluk. Kendi kahveye gidiyorsa, sen neden onun ailesiyle oturuyorsun? Yemekleri elbette ayır, zaten evli bir çiftin anne-baba evinde sürekli yemek yemesi kadar anormal birşey yok. Sırf bu yüzden nişan atan tanıdığımız var. Damat adayı "işten gelince annemler de yer içeriz sonra evimize gideriz" diyince tanıdığımız ayrılık kararı almış. Kuru ekmeğim olsun ama evimde eşimle rahatça yiyeyim. Eşinin ailesiyle arası limoniyse, kendi evinde yemeğe alıştırman için tam bir fırsat.

bunu değerlendirdim degerlendirdim bir daha istesem de olmaz zaten ayrılık biliyorum...

Ya tamam evlilik tek olmaz ailelerde birbiryle evlenir der annem ama buda cok fazla tamam hepimiz ayniyiz iyi olmaya iyi gecinmeye calisiriz basiniza ne geldiyse iyikikten gelir ama eltin sana hakaret ediyor kv sana kusuyor onun lafina karismamasi gerekki karisiyor neden izin veriyorsun bunlara sen elinden geleni yapmissin icin rahat olsun hep sen uzulmussun kendine de ailenede bunu yapma kac yasindasin bu arada evlilikten tabi bisi anlamassiniz yatmadan yatmaya kendi evine gidiyorsun oyle olmaski ic ice kizma ama ben kendi annemlere bile hergun hergun gitmem bunalirim evimi isterim ozlemek isterim onlarda ozlesin

benimde kırıldıgım o oldu zaten. birde hiç cevap vermedim iyi yada kötü birde cevap verseymişim nasıl suçlu çıkacaktım kim bilir...ben yanındayım kıymetimi bilmiyor halen uzaktaki ile düşüp kalkıyorsa gidecek onla yaşayacak...

Arkadaşlar eşinin ailesi ile mesafe nasıl konur,koyduysanız nasıl koydunuz..her akşam birlikte yenen yemekler nasıl ayrılır,misafirliğe birlikte gidilir,misafir gelince gidilir, bana misafir gelince çağırılır, hatta yatılı da çağırırım arada biz orada yatarız..yatmadan yatmaya kullanılan bir ev..değer verdikçe değersizleşenlerden oldum..bekarkende çok okudum bu siteyi ama sen iyisen herkes iyidir düşüncesi vardı :))) 5 6 sene sonra düzen değişir mi, tabular yıkılır mı?şuan aileyle aramız limoni..tam zamanı mı, eşim sonradan tavır alır mı...

Eşimin ailesi ie taa baştan mesafeliydim... zaten kalabalık bü,r aile değil beraber oturma yatma kalkma yeme içme yok
Aynı şehirde olmamamız çok avantaj oldu
Ablası çok yüz göz meraklısı ve kıskanç birisi, eşimin bana karşı aptığı kibarlıkları bile kıskanır laf sokma durumları vardı
En sonunda eşimin sebep olduğu bir durumdan dolayı büyük bir kavga ettik ve görüşmüyoruz.
Hazır limonyen ufaktan mesafenizi koyun kendi düzeninizi oluşturmaya başlayın üç günde bir iki günde bir gidin
Eşinizin ailesine yakın mı oturuyorsunuz

Eşimin ailesi ie taa baştan mesafeliydim... zaten kalabalık bü,r aile değil beraber oturma yatma kalkma yeme içme yok
Aynı şehirde olmamamız çok avantaj oldu
Ablası çok yüz göz meraklısı ve kıskanç birisi, eşimin bana karşı aptığı kibarlıkları bile kıskanır laf sokma durumları vardı
En sonunda eşimin sebep olduğu bir durumdan dolayı büyük bir kavga ettik ve görüşmüyoruz.
Hazır limonyen ufaktan mesafenizi koyun kendi düzeninizi oluşturmaya başlayın üç günde bir iki günde bir gidin
Eşinizin ailesine yakın mı oturuyorsunuz

yakın canım ama mesafe kafada bitiyo onuda anladım ...

eşim şuan ailesine çok tavırlı zaten ben ona güvenerek bu kararı aldım, ama eş neticede sonra kalkar ailem haklıydı der bilemem..gram gram tavır bana göre değil :KK43: birde kvalide bu ara beni çok azarladı soğuk davrandı kalbim kırık eşim biliyor zaten...sen haklısın diyor ama zaman işte geçerse kızgınlıgı bilemem
eee senin eşinin ailesine tavır almanın şartları oluşmuş. Tabii ki akıllı davranarak bir mesafe koyabilrisin ama yine de eşine (tabii ki bahsetmezsin de öyle mesafe vs lafları etme, yani onları kötüleyici en ufak bişi bişe söyleme mesafenei sen kendi kalbinde al kalbinde içinde al yani) bunu eşine dillendirmek söylemek hatasını sakın yapma... o zamn elbetteki bir gün ailesini affedecektir ve sen o gün kötü insan olacaksındır. Allah korsunun inşallah öyle şeyler yaşamazsın. Onun için meafeni içinde taşı yani sen mesafe koy eşinin ailesi anlasın ama eşine dillendirme. sakın.

Bu kayinvalidelerin birlikte yemek yeme sevdasi nedendir acaba?
hicbir gelin yoktur ki ( kayinvalidesiyle yakin oturan) su lafi duymamis olsun !
once tuttururla birlikte yensin sonra da gelsin ardindan laf sokmalar!
siz hazir esiniz de kirginken yemek olayini bitirin.
yemekten sonra da her gun caya gidecek haliniz yok.
yavas yavaş azaltirsiniz gorusme sıklığını.
Ayrica onca laf sokmanin vs nin arasinda gidip orda yemek yemeniz dupeduz yuzsuzluk olur.
esiniz bu karariniza saygi duymak zorunda

ayyy gerçekten durum vahim...bizdede oldu buna benzer şeyler..4 yılda oturdu diyebilirim..ama kalma çok saçma aynı şehirdeyseniz tabi...tabi bu durum kolay ortadan kalkmıyor kavga gürültü oluyor..zaten tamamen bitmiyor ama çok azalıyor..yalnız tavrını koyman gerek...

Hazır sofra baştan iyi geldi bana, hoş tutuluyorum falan..sonra her aramız limoni olunca bugün yemege gelme işim var cart curt bahaneler..sanki ben muhtaçmışım gibi olundu artık ayda bir görmek istiyorum..

Hazır gelme demişler işte ne güzel.Fırsatı değerlendirip evde güzel sofralar kurabilirsin.
Eşin yemeklerini beğeniyormuş,en sevdiği yemekleri yap,zevkli sofralar kur,sohbet,çay,kahve vs...
İyice özen ki evde olunca daha zevkli olduğunu anlasın.
Misafirin gelince kayınvalideni çağırmayabilirsin.Sorarsa,fazla tanımıyorsunuz,sıkılırsınız diye düşündüm veya ani geldiler gibi bahaneler söylersin.Bir iki derken,her seferinde sormaktan vazgeçerler inşallah.

Hazır gelme demişler işte ne güzel.Fırsatı değerlendirip evde güzel sofralar kurabilirsin.
Eşin yemeklerini beğeniyormuş,en sevdiği yemekleri yap,zevkli sofralar kur,sohbet,çay,kahve vs...
İyice özen ki evde olunca daha zevkli olduğunu anlasın.
Misafirin gelince kayınvalideni çağırmayabilirsin.Sorarsa,fazla tanımıyorsunuz,sıkılırsınız diye düşündüm veya ani geldiler gibi bahaneler söylersin.Bir iki derken,her seferinde sormaktan vazgeçerler inşallah.

Annem tuttururdu çağır çağır diye anneni diye, biz aile boyu safızdır da..sonra ne mi oldu en son geldiğinde annemle ablam, ablama hadi git çocugun var vakitle demiş :)

ayyy gerçekten durum vahim...bizdede oldu buna benzer şeyler..4 yılda oturdu diyebilirim..ama kalma çok saçma aynı şehirdeyseniz tabi...tabi bu durum kolay ortadan kalkmıyor kavga gürültü oluyor..zaten tamamen bitmiyor ama çok azalıyor..yalnız tavrını koyman gerek...

canım hadi ev sıcakken hazır kaloriferli bizim eve gidip zahmet etmesinler o saatten sonra diye düşünürdüm ama beni kim düşündü şuan kimse...tamamen tabi bitmez herkesin ailesi ama azaltmak istiyorum yıllardır ilk defa bu kararı verebildim..

Bu kayinvalidelerin birlikte yemek yeme sevdasi nedendir acaba?
hicbir gelin yoktur ki ( kayinvalidesiyle yakin oturan) su lafi duymamis olsun !
once tuttururla birlikte yensin sonra da gelsin ardindan laf sokmalar!
siz hazir esiniz de kirginken yemek olayini bitirin.
yemekten sonra da her gun caya gidecek haliniz yok.
yavas yavaş azaltirsiniz gorusme sıklığını.
Ayrica onca laf sokmanin vs nin arasinda gidip orda yemek yemeniz dupeduz yuzsuzluk olur.
esiniz bu karariniza saygi duymak zorunda

sizin mutfak masrafınız az oluyo burda yiyosunuz oluyo, baştan kvalideler istekli oluyo sonra batıyo onlara iş yapmak..
ne çayı, çay içmek istegimi kaldı bende onla..

aynen canım aynen.sen ne akıllı hatunsun ya..banada ver biraz akıl :)
Sagol canim inan cok sabrettim 4 sene az degil 2 senedir de miss miss esimle evimle onlarsiz cok huzurluyuz... biz gelinler insanlarin tum hatalarini kusurlarini laflarini triplerini nazlarini vs vs cekmek zorunda degiliz... sanada tavsiye esinle dogru duzgun bilincli sekilde konusursan seni anlar benim esimde bana der zaten evet sen iyisin affedersin flan filan ama simdi kararimin farkinda asla ve asla ailesi gerekeni yapmadan zaten barismami beklemez... elinde firsat varken ac arayi.... kendini ve evliligini kurtar yoksa kafayi yersin... iyi olmayi verrr kimselere yaranamassin bunu sakin unutma

Back
X