• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzeltilmiş 4 aylık bebeğim yatarken çok güzel bakıyor ama kucakta kimseye bakmıyor

Raes1384

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2023
11
4
1
Bebeğim 1 ay erken doğdu düzeltilmiş 4 ay bitti göz temasımiz da zaten geç başladı kronolojik 3 aydan sonra 3.bucuk.gibiydi ama sadece yatarken çok güzel temas kuruyoruz aguluyor gülüyor yabancıyı da yeni yeni biliyor artık ama kucağa aldığımızda sanki görmüyor gibi 1 metre ötesi yok gormuyor bakmıyor asla dibine gelir göz hizasına inersek bakıyor göz ve çocuk doktoruna götürdüm bir sorun yok dendi bebeğinde böyle olup ilerde düzelen varmıdır yada neler yaşadınız

Bebekler belirli döneme kadar uzaklık olarak belirli mesafeyi net sonrasını bulanık görürler. Gözündr bir sorun olsa yatarken de bakmaz diye düşünüyorum. Karın üstü egzersiz yaptırıp sırt kaslarının kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz belki dönmesine yardımcı olur.🌸

Bebekler belirli döneme kadar uzaklık olarak belirli mesafeyi net sonrasını bulanık görürler. Gözündr bir sorun olsa yatarken de bakmaz diye düşünüyorum. Karın üstü egzersiz yaptırıp sırt kaslarının kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz belki dönmesine yardımcı olur.🌸
Teşekkürler ben otizmle alakalı ölümü diye çok korkularım vardı ama yatarken de bakmazdi diye de düşünüyorum bilemiyorum yani böyle olup ikerki aylarda normallesen bebekler varmıdır

Daha 3 boyutlu gorme yetileri yeni yeni olusuyor. Birkac ay daha takip edin bakalim. Bir sorun yoktur diye dusunuyorum.

Teşekkürler ben otizmle alakalı ölümü diye çok korkularım vardı ama yatarken de bakmazdi diye de düşünüyorum bilemiyorum yani böyle olup ikerki aylarda normallesen bebekler varmıdır
Normalleşme ne demek. Bebek gayet normal bence. 4 ay çok küçük daha çevresini bile yeni yeni keşfetmeye başlıyor algıları anca açılıyor. Bence biraz sakin olup bebisinizle geçirdiğiniz vaktin tadını çıkarın😊

Normalleşme ne demek. Bebek gayet normal bence. 4 ay çok küçük daha çevresini bile yeni yeni keşfetmeye başlıyor algıları anca açılıyor. Bence biraz sakin olup bebisinizle geçirdiğiniz vaktin tadını çıkarın😊
Yaa insqAllah etrafın baskısı da var aslında sanırım bu 3. Bebeğim benim aslında ama bakmıyor AA burdayim.bak bak dedikçe insanlar ben geriliyorum bişey mi var diye

Yaa insqAllah etrafın baskısı da var aslında sanırım bu 3. Bebeğim benim aslında ama bakmıyor AA burdayim.bak bak dedikçe insanlar ben geriliyorum bişey mi var diye
4 aylık bebek zaten kolay kolay bakmaz ki. Yani öyle ismine tepki verme veya üstün süreli göz teması kurma vs çok erken daha. Boşuna canınızı sıkıyorsunuz.

Bebeğiniz anormal değil ki.
Olması gerektiği gibi. Yeni doğmuş bir bebekten biraz fazla şey bekliyorsunuz. Kendinizi sürece bırakın. Keyif alın. Bebeğiniz gülünce mutlu olun ve böyle şeylere takılmayın. Daha çok minnak o. Sadece sevin.

Yani hatirladigim kadariyla bende bole bebeklere denk gelmiştim küçükken kuzenlerim kucagima aldigimda hic bakmazdi hep saga sola bakardi sonra koltuga koyar ole oynardm onlarla. İnsallah bir aksilik yoktur Rabbim esirgesin saglik versin tum insanliga amin.

Bebeğim 1 ay erken doğdu düzeltilmiş 4 ay bitti göz temasımiz da zaten geç başladı kronolojik 3 aydan sonra 3.bucuk.gibiydi ama sadece yatarken çok güzel temas kuruyoruz aguluyor gülüyor yabancıyı da yeni yeni biliyor artık ama kucağa aldığımızda sanki görmüyor gibi 1 metre ötesi yok gormuyor bakmıyor asla dibine gelir göz hizasına inersek bakıyor göz ve çocuk doktoruna götürdüm bir sorun yok dendi bebeğinde böyle olup ilerde düzelen varmıdır yada neler yaşadınız
Ayni şeyleri yaşadım cnm bizimde goz temasimiz yatarken vardı ama kucaktayken kimseye bakmazdım sanki yok gibiydik onun için ama sonra sonra daha iyi oldu şuan 7 buçuk aylık hersey daha iyi bende şuan adına mı bakıyor sese mi bakıyor kestiremiyorum onu takiyorum

Ayni şeyleri yaşadım cnm bizimde goz temasimiz yatarken vardı ama kucaktayken kimseye bakmazdım sanki yok gibiydik onun için ama sonra sonra daha iyi oldu şuan 7 buçuk aylık hersey daha iyi bende şuan adına mı bakıyor sese mi bakıyor kestiremiyorum onu takiyorum
İnsaAllah yaa aynen kucakta sanki.yok.gibiyiz umarım.bizimde biran evvel düzelir teşekkürler

Yaşadığınız zor günlerin korkusu ile endişe duyuyorsunuz ama sizin güzel günleriniz çoktan başlamış❤️🙏 Kafanızda kurmayın elbette haklısınız kolay değil ama kurmaya başladığınız noktada hemen rutim doktoruyla görüşün🧿🌸

Merhaba bebeklerinizin son durumu nedir acaba göz teması kurmaya sosyal çevreye algıları başladı mı benim oğlumda şu an 4 aylık yatarken göz teması kuruyor gülüyor hatta bazı oyunlara kahkaha atıyor gel gelelim kucakta resmen yokmuşuz gibi davranıyor kimseye bakmıyor sadece etrafa bakıyor bende çok korkuyorum cevap verirseniz sevinirim 🙏

Back