Düzce,Kocaeli,Ssakarya'lı arkadaşlar

sedef_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2011
271
2
ben bekar bir öğretmenim. geleceğe yatırım için para biriktirmek istiyorum. ama ev kirası yakıt paraı derken elde avuçta hiçbirşey kalmıyor. önümüzdeki senelerde DÜZCEnin çilimli,Gümüşova ilçelerine........KOCAELİnin çayırova,darıca,Gebze ilçelerine,SAKARYAnın geyve ilçesine tayin istemeyi düşünüyorum. buralarda yaşayanlar bana bilgi verebilirler mi? ev kiraları ve yakıt hakkında?

Son düzenleme:
canım 11 yıldır gezen biri olarak sadece köyde lojmanda kalırsan biraz para birikterebiliyorsun :KK43: kiralar desen artık şehir,ilçe hatta köy farketmiyor.. ateş pahası... artı market ve pazar masrafları küçük yerlerde daha pahalı , her zaman tazesini bulamaman da cabası :KK43:

kocaeli için diyebilirm ki maalesef kiralar çok da ucuz değil, sakarya geyve önceki görev yerime yakındı çok büyük bir yer değildi , en güzel ilçelerinden biri körfez, değirmendere, karamürsel.. kartepe de gelişmekte olan yerlerden biri ... bu arada gebzeyi pek tavsiye etmem .. gebzede çalışacağına git güneydoğuda çalış bin kat iyi...
şimdiden hayırlı olsun...

Düzce'de merkezde ve işe yarar bi ev 500 tl + civarı bulabilirsin..işe yarardan kastım deprem sonrası yapılmış,güvenilir ve bakımlı bi ev..

Son düzenleme:
canım 11 yıldır gezen biri olarak sadece köyde lojmanda kalırsan biraz para birikterebiliyorsun :KK43: kiralar desen artık şehir,ilçe hatta köy farketmiyor.. ateş pahası... artı market ve pazar masrafları küçük yerlerde daha pahalı , her zaman tazesini bulamaman da cabası :KK43:

kocaeli için diyebilirm ki maalesef kiralar çok da ucuz değil, sakarya geyve önceki görev yerime yakındı çok büyük bir yer değildi , en güzel ilçelerinden biri körfez, değirmendere, karamürsel.. kartepe de gelişmekte olan yerlerden biri ... bu arada gebzeyi pek tavsiye etmem .. gebzede çalışacağına git güneydoğuda çalış bin kat iyi...
şimdiden hayırlı olsun...

o zaman yatılı okulları düşünmem gerekiyor sanırım.yatılı ilköğretimde çalışan arkadaşlarım anlattılar.diyorlar ki yatılı okulda çalışmak büyük sorumluluk istiyormuş. çalışma şartları çok zormuş.
o yü<den korkuyorum biraz oralardan. köyün de şöyle bir götürüsü oluyormuş. gidiş geliş yaparken hem zamandan hem de masraftan sıkıntı oluyormuş. ben de diyorum ki para biriktirip 1+1 daire alayım. kira vermeyeyim. ama sanırım ne yapacağımı bilmiyorum.
bu arada gebzeyi neden önermediniz?çok kötü bir yer mi?yoksa ekonomi olarak mı?

Canım ben 6 senedir gebzede yaşıyorum.Ev kiraları eğer adam bi gibi evde oturmak istersen pahalı.En ucuz kıytırık evler 500 den başlıyo.Ama muhit olarak tercihin darıca mı gebze mı dersen kesinlikle darıcayı tercih et.Hem denize yakın hemde gebzeden daha az karışık.Ama gebzede yaşanmayacak kadar kötü yada bi arkadaşın yorumunda söylediği güneydoğu gibi değil.Evet belli muhitteki okullar kötü ama bu sadece buraya özgü değil heryerde var böyle okullar.

Canım ben 6 senedir gebzede yaşıyorum.Ev kiraları eğer adam bi gibi evde oturmak istersen pahalı.En ucuz kıytırık evler 500 den başlıyo.Ama muhit olarak tercihin darıca mı gebze mı dersen kesinlikle darıcayı tercih et.Hem denize yakın hemde gebzeden daha az karışık.Ama gebzede yaşanmayacak kadar kötü yada bi arkadaşın yorumunda söylediği güneydoğu gibi değil.Evet belli muhitteki okullar kötü ama bu sadece buraya özgü değil heryerde var böyle okullar.

canım ben gebzede öğretmenlik yapmadım ... gebzeyle ilgili bu yorumu yıllardır gebzede öğretmenlik yapan bir akrabamız söylemişti... kuzenim gebzeye bağlı dilovasında öğretmenlik yaptı , sıkıntılı bir ortamdı...farklı zamanlarda babasının işinden dolayı gebzeye giden iki öğrencim geredeye geri dönmüştü.. neden döndüklerini sorduklarımda ikisi de benzer cevaplar vermişti, okul ve okul çevresinin ortamının çok kötü olduklarından bahsetmişlerdi...bunlara benzer bir sürü yorum duyunca ister istemez insan önyargıyla yaklaşıyor.. mutlaka iyi yerleri de vardır sanırım orası da darıca :)

her yerde böyle var demişsin ya arkadaşım kısmen haklısınız maalesef :KK43: eskiden belli muhitler kötüyken şimdi üzülerek söylüyorum ki okullarımız hızla bozuluyor :KK43:((

ben düzcede 5 yıldır öğretmenlik yapıyorum. ama gölyaka diye bir ilçesinde.
kiram 250 ama diğer herşey pahalı. tabiki istanbulla kıyaslayamam oranın fiyatlarını bilmiyorum.

para biriktirmek istiyorsan yiboda yatılı kalacaksın, nöbet tutacaksın. 3 sene çalışıp arabasını alan, evinin taksitlerine başlayana gördüm.
onun haricinde başka yerde kalarak çok zaman kaybedersin.

gölyakada öğretmenlik yapıp düzce merkezde hatta düzcede depremden sonra inşa edilen kalıcı konutlar, metek toki, memursen evleri gibi site tarzı yerler var. oralarda kalıp gidiş geliş yapanlar bile var. toplu taşıt araçlarıyla zaman kaybı durumu daha da artıyor. özel araban varsa bence çok da dert olmaz.

bir arkadaşım düzceye tayini çıkınca bu bahsettiğim metek toki den taksitlerinin bir kısmı ödenmiş bir ev aldı. ödediği taksitleri verdi. (belki birazda üzerinde vermiş oalbilir bilemiyorum) şimdi aylık normal taksidini ödüyor ve evi de gayet güzel. öyle 1+1 filan değil yani. 3+1 ve düzenli.

düzce ve ilçelerini yazmak konusunda soracak soruların olursa sor. mümkün olduğu kadar cevaplarım.

ben bekar bir öğretmenim. geleceğe yatırım için para biriktirmek istiyorum. ama ev kirası yakıt paraı derken elde avuçta hiçbirşey kalmıyor. önümüzdeki senelerde DÜZCEnin çilimli,Gümüşova ilçelerine........KOCAELİnin çayırova,darıca,Gebze ilçelerine,SAKARYAnın geyve ilçesine tayin istemeyi düşünüyorum. buralarda yaşayanlar bana bilgi verebilirler mi? ev kiraları ve yakıt hakkında?

cnm sakarya merkez bıraz daha yuksek fıyatı kıralara sahıp fakat geyve bıraz daha kucuk yerleşım yerı kıralar daha makul

Ne kadar pahalıymış orada evler :KK53:

Ben tuzla- pendik tarafında oturuyorum. Bizim sitede kiralar taş çatlasın 400.
Hatta geçen hafta halama ev kiraladık.
4 oda kocaman, ve içide süper yapılı. 375 Tl. Duşakabininde müzik bile var :KK37:
İşin esprisi bir tarafa kırık dökük bir site de değil gayet modern sitedeyiz
Bence gel Pendikte görev yap sana miss gibi ev bulayım :KK14:
Buna kışın yakacağıda dahil. Doğalgaz.

Son düzenleme:
cnm merhaba.içlerinde en mantıklısı darıca diğerlerine nazaran daha uygun.ben izmitte dünya bankası konutlarında oturuyorum kiram 350 lira izmitte 15 dakika uzaklığında.yani nerde olurasan ol o civerlarda merkezden biraz uzak olduğunda kirada düşüyor.

Geyvede Merkeze gore kiralar daha uygun lakin dogalgazli ev bulman zor sobaya talim olursb. Ck pahali degil hatta koyluler sana yardimci bile olur meyvendi sebzendi vs. Merkezde ck uzak degl zatn. Hakkinda hayirlisi

Son düzenleme:
Som canim ben geçmeliyim kiralar öle pahalı değil en yüksek 300 bilemedin350 oda iyi evler yani doğalgazda bu sene geldi doğalgazlar ev kiralardan gecede iyi bir birikim yapabilirsin bence sirindir iyi niyetlide halkı koyludur ama çok iyilerde sana meyve sebze bile veren olur ogrenci anneleri sana bol bol meyve şbze getirir pazarida öle pahalı değil sehir merkeze Sakarya'ya yarım saatte gidersinin hakkında hayırlısı oldun
:KK16:

canım ben gebzede öğretmenlik yapmadım ... gebzeyle ilgili bu yorumu yıllardır gebzede öğretmenlik yapan bir akrabamız söylemişti... kuzenim gebzeye bağlı dilovasında öğretmenlik yaptı , sıkıntılı bir ortamdı...farklı zamanlarda babasının işinden dolayı gebzeye giden iki öğrencim geredeye geri dönmüştü.. neden döndüklerini sorduklarımda ikisi de benzer cevaplar vermişti, okul ve okul çevresinin ortamının çok kötü olduklarından bahsetmişlerdi...bunlara benzer bir sürü yorum duyunca ister istemez insan önyargıyla yaklaşıyor.. mutlaka iyi yerleri de vardır sanırım orası da darıca :)

her yerde böyle var demişsin ya arkadaşım kısmen haklısınız maalesef :KK43: eskiden belli muhitler kötüyken şimdi üzülerek söylüyorum ki okullarımız hızla bozuluyor :KK43:((

dilovasında oturanların çoğu doğu tarafından gelmedir akrabanızın böyle bir yorum yapmasının sebebi bu olabilir

Sakaryada depremden sonra yapılan kalıcı konutlarda kiralar 350-400 civarı..Merkeze yaklaşık 30 dakika uzaklıkta

Merkezde çok arasan 400-500 lirdadan başlar kiralar.Ama beklentin ne yönde bilmiyorum..Deprem faktörünüde unutmamak gerekir..Yüksek binalar tercih edilmemeli..

ben güneydoğuda ve doğu anadoluda çalışmıştım. gebzede çalışmak doğudan daha kötü anladım. peki gebzede ve darıcada yaşayan insanlar nerelerden gelmiştir? bu konuda bir bilginiz var mı? yörük mü?doğudan gelen göç mü? yoksa balkanlardan gelen romanlar falan mı var? bunu bilmek isterim.

ben düzcede 5 yıldır öğretmenlik yapıyorum. ama gölyaka diye bir ilçesinde.
kiram 250 ama diğer herşey pahalı. tabiki istanbulla kıyaslayamam oranın fiyatlarını bilmiyorum.

para biriktirmek istiyorsan yiboda yatılı kalacaksın, nöbet tutacaksın. 3 sene çalışıp arabasını alan, evinin taksitlerine başlayana gördüm.
onun haricinde başka yerde kalarak çok zaman kaybedersin.

gölyakada öğretmenlik yapıp düzce merkezde hatta düzcede depremden sonra inşa edilen kalıcı konutlar, metek toki, memursen evleri gibi site tarzı yerler var. oralarda kalıp gidiş geliş yapanlar bile var. toplu taşıt araçlarıyla zaman kaybı durumu daha da artıyor. özel araban varsa bence çok da dert olmaz.

bir arkadaşım düzceye tayini çıkınca bu bahsettiğim metek toki den taksitlerinin bir kısmı ödenmiş bir ev aldı. ödediği taksitleri verdi. (belki birazda üzerinde vermiş oalbilir bilemiyorum) şimdi aylık normal taksidini ödüyor ve evi de gayet güzel. öyle 1+1 filan değil yani. 3+1 ve düzenli.

düzce ve ilçelerini yazmak konusunda soracak soruların olursa sor. mümkün olduğu kadar cevaplarım.
cevaplar için teşekkür ediyorum hocam .ben de sisin kadar öğretmenlik yaptım ama doğuda yaptıım.yiboyu biliyorum. daha önce bir yiboda görevlendirme olarak nöbet tutmuştum. çok sıkıntılı oluyor. okuldan kaçan mı ararsın yoksa ortalığı karıştıran öğrenciler mi...çok sıkıntılı.belli bir yaşı geçtikten sonra da birikim yapmak zor olur. ne yaparsam simdiki yaşlarda yapmam gerekiyor.keşke atandığım yerde tokiye girebilsem.

Ne kadar pahalıymış orada evler :KK53:

Ben tuzla- pendik tarafında oturuyorum. Bizim sitede kiralar taş çatlasın 400.
Hatta geçen hafta halama ev kiraladık.
4 oda kocaman, ve içide süper yapılı. 375 Tl. Duşakabininde müzik bile var :KK37:
İşin esprisi bir tarafa kırık dökük bir site de değil gayet modern sitedeyiz
Bence gel Pendikte görev yap sana miss gibi ev bulayım :KK14:
Buna kışın yakacağıda dahil. Doğalgaz.
bu söylediğiniz yer istanbul pendik-tuzla mı? inanamıyorum istanbul gibi bir yerde bu kadar kiralık evler var mı? istanbulda yaşam zor diye biliyorum.

Doğru söylüyosun canım.Ben uyun olmaz diye yazmamıştım ama zaten dilovasında öğretmenlk yapmak zor diye biliyorum.Ama Gebze ve Darıca dilovasına göre daha iyi.

Doğru söylüyosun canım.Ben uygun olmaz diye yazmamıştım ama zaten dilovasında öğretmenlk yapmak zor diye biliyorum.Ama Gebze ve Darıca dilovasına göre daha iyi.

X