Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kızımın tam 2-3 aylıkken kafasının arkası çok düzdü. Herkes kask takmalı dedi. Doktoru ısrarla düzeleceğini söyledi. Bu arada sırt üstü yatış güvenli yatıştır en iyisini yaptınız üzülmeyin. Artık bebek kucakta bacakları aşağı salma pozisyonunda oturabilir hatta bu aydan sonra destekle oturacaktır. O nedenle tummy timeı sevmiyorsa da bol bol kucakta oturtun. Yarım yatar pozisyonda göğsünüze yüz üstü koyun. Dönmeye başladığında alan tanıyın. Dönmesini teşvik edecek geniş bir alanda yatırın. Benim kızım 9 aylık ve kafası minik pürüzler dışında tamamen düzeldi diyebilirim. Tummy timeı da hiç sevmiyordu. Ben kafasını dik tutmasını destekledim.
Şu kafa tamamen düzeldi burada 3 aylık.Altı açıkken yerde debelenmeye bayılıyo sağa sola dönüyo gün içinde mümkün olduğunca öyle yapıyorum ana kucağını artık hiç kullanmıyorum nerdeyse gece de sürekli kafasını çevirmeye çalışıyorum gündüz uykularında hep gözümün önünde kafasını takip ederek uyutuyorum sık sık kucakta oturtuyorum inşallah düzelir şu an düzeldi demeniz motivasyonumu arttırdı çok teşekkür ederim![]()
Çok sevindim inşallah bizimki de düzelirŞu kafa tamamen düzeldi burada 3 aylık.
Merhaba, benim sorum başka. Burada kulağına bandana takmışsınız, kepçe kulak olmasını önlemek için mi? Kızım 5 buçuk aylık, uyurken kulakları kıvrıldığından kepçeleşiyor, bunun için sağlıklı bir yöntem arayışındayım, sizin yaptığınız bandana ince olduğu için oradaki kıkırdağın doğal haline zarar vermiyor mu?Şu kafa tamamen düzeldi burada 3 aylık.
Hayır kepçe kulak olmasın diye taktığım birşey değildi üzerindeki mini mouseun takımı. Kepçe kulak ekseri genetiktir boşuna yormayın kendinizi.Merhaba, benim sorum başka. Burada kulağına bandana takmışsınız, kepçe kulak olmasını önlemek için mi? Kızım 5 buçuk aylık, uyurken kulakları kıvrıldığından kepçeleşiyor, bunun için sağlıklı bir yöntem arayışındayım, sizin yaptığınız bandana ince olduğu için oradaki kıkırdağın doğal haline zarar vermiyor mu?
Ben de ölçüm için randevu aldım cuma günü götüreceğiz muhtemelen bize de aynı şeyler söylenecek benim oğlumunda düzlük ve sağda çöküklük var hep sağına meyilli düz yattığından şu an gece gündüz yan yatırıyorum inşallah bebişlerimizin kafası düzelir tekrar ölçüm yapıldığında inşallah düzelmiş olur bilgi verirseniz sevinirimBiz bugün gittik arkadaşlar ölçüm yapıldı arkada ileri derecede düzlük ve tek tarafta da simetri var denildi, Sürekli ya sağa ya da düz yatıyordu zaten. İki taraflı sorun olduğu için işiniz çok zor dediler sağolsunlar. 1,5 ay yatış pozisyonu olarak tamamen sola çevrili olacak kafası ve arkaya da yastık bile temas etmeyecek düzleşmeden dolayı sonra tekrar ölçüm yapılacak belli bir orana iki taraf da düşmüş olması lazım mış yoksa tedavi yani kask dediler. Uyanık kaldığı süre boyunca da karın üstü ya da kucak pozisyonu dedi. Düz kafa yastıkları hiçbir işe yaramıyor dediler bir de. Kaslarda falan sorun yok Muş tamamen yatış ile alakalı oluşmuş. Bir süredir zaten sola çevirmeye zorluyordum uykuda bugün omuzuna bezle destek verdim kafaya destek verme dedikleri için sola yatıyor bakalım ne olacak
Ah bi sevdirebilsem karın üstü yatmayı, nefret ediyo yatırdıktan otuz kırk saniye sonra ağlamaya başlıyo alın diyeKarın üstüne yatırırsanız düzelir endişelenmeyin
Ben bedeni ile mi döndürerek yatıracağız madem kafa arkasına destek olmayacak dedim hayır beden düz kafa sola dönük dediler. Şu an baya zor işim ben çeviriyorum o çeviriyor uyanıyor geri uyuyamıyor falan ve kesinlikle sırt üstü yada sağa hiç yatmayacak dedi bu süreçte. Yan yatırırsam sürekli o tarafa yatmaktan omuzda falan sıkıntı olur mu diye endişelendim, fizyoterapistten randevu aldım cumartesi o ne şekilde yatırmam gerektiğini söyleyecek diye umuyorum, bakalım umarım halledebiliriz hem siz hem biz siz de haber verirseniz sevinirimBen de ölçüm için randevu aldım cuma günü götüreceğiz muhtemelen bize de aynı şeyler söylenecek benim oğlumunda düzlük ve sağda çöküklük var hep sağına meyilli düz yattığından şu an gece gündüz yan yatırıyorum inşallah bebişlerimizin kafası düzelir tekrar ölçüm yapıldığında inşallah düzelmiş olur bilgi verirseniz sevinirim![]()
Teşekkürler yanıtınız için. Doğduğunda kepçe kulak değildi, tamamen yapışıktı, kıkırdağı epey yumuşak, yattığında döndükçe kulağı çok kıvrılıyor.Hayır kepçe kulak olmasın diye taktığım birşey değildi üzerindeki mini mouseun takımı. Kepçe kulak ekseri genetiktir boşuna yormayın kendinizi.
Belli bi aydan sonra bıraktığın gibi kalmıyolar gerçekten çok zor oluyo ben de uğraşıyorum yarın ölçüm yapılacak haber veririm sizden de güzel haberler bekliyorum kontrole gittiğinizde düzelme göstermiş olur inşallahBen bedeni ile mi döndürerek yatıracağız madem kafa arkasına destek olmayacak dedim hayır beden düz kafa sola dönük dediler. Şu an baya zor işim ben çeviriyorum o çeviriyor uyanıyor geri uyuyamıyor falan ve kesinlikle sırt üstü yada sağa hiç yatmayacak dedi bu süreçte. Yan yatırırsam sürekli o tarafa yatmaktan omuzda falan sıkıntı olur mu diye endişelendim, fizyoterapistten randevu aldım cumartesi o ne şekilde yatırmam gerektiğini söyleyecek diye umuyorum, bakalım umarım halledebiliriz hem siz hem biz siz de haber verirseniz sevinirim
Benimki de öyle oldu ama düzeliyor şimdi benim kulaklarım da bebekken kepçeymiş düzelmiş şuan kafama yapışık adeta. Kızımın da kepçe görünümü 1 aydır falan azalldıTeşekkürler yanıtınız için. Doğduğunda kepçe kulak değildi, tamamen yapışıktı, kıkırdağı epey yumuşak, yattığında döndükçe kulağı çok kıvrılıyor.
Annem de kendi yan yattıkça düzelir diyor; ama kulakları kepçe olursa, bu da benden sebep olursa diye vicdan muhasebesi yapıyorum.Benimki de öyle oldu ama düzeliyor şimdi benim kulaklarım da bebekken kepçeymiş düzelmiş şuan kafama yapışık adeta. Kızımın da kepçe görünümü 1 aydır falan azalldı
İşte olursa da sizden sebep olmuyor onu anlatmaya çalışıyorum. Benim yeğenimin kulağını bantladılar gündüz sürekli saç bandı ile durdu ama kepçe. Ben birşey yapmadım düzeliyor. Genetik bu. Ayrıca küçük bir operasyon ile 4 yaş civarı düzeltiliyorAnnem de kendi yan yattıkça düzelir diyor; ama kulakları kepçe olursa, bu da benden sebep olursa diye vicdan muhasebesi yapıyorum.
Benim oğlumda 50 günlük sağ tarafta düzleşme var ne yapsamda o tarafa yatıyor. Doktor geçer desedeİşte olursa da sizden sebep olmuyor onu anlatmaya çalışıyorum. Benim yeğenimin kulağını bantladılar gündüz sürekli saç bandı ile durdu ama kepçe. Ben birşey yapmadım düzeliyor. Genetik bu. Ayrıca küçük bir operasyon ile 4 yaş civarı düzeltiliyor
Merhaba,benim kızım da hep sol tarafına yatmak istedi hatta ultrason çekildik sorun var mı diye .Ama bir şey çıkmadı çok şükür .Zaten uzun bir kafa yapısı var prematüre bir bebek .Sol daha düz sola yatmaktan.Ben düz kafa yastıkları aldım onda yatırıyorum elimden geldiği kadar.Ben de takıldım bu konuya .Sizin görünürde çok belli oluyor mu merak ettim kask önerdiklerine göre .Mesaj da atamadım sizeBen bedeni ile mi döndürerek yatıracağız madem kafa arkasına destek olmayacak dedim hayır beden düz kafa sola dönük dediler. Şu an baya zor işim ben çeviriyorum o çeviriyor uyanıyor geri uyuyamıyor falan ve kesinlikle sırt üstü yada sağa hiç yatmayacak dedi bu süreçte. Yan yatırırsam sürekli o tarafa yatmaktan omuzda falan sıkıntı olur mu diye endişelendim, fizyoterapistten randevu aldım cumartesi o ne şekilde yatırmam gerektiğini söyleyecek diye umuyorum, bakalım umarım halledebiliriz hem siz hem biz siz de haber verirseniz sevinirim
Bize doktor uykusunda da yüzüstü yatırın demişti, ama gözlem altında tutmanızı tavsiye ederimÇok şanslısınız ki oğlunuz kendi başının çaresine bakmış ne güzelbenim oğlum ısrarla düz ama sağına meyilli yatıyo uykusunda ne kadar düzeltebilirsem düzeltiyorum ama ben uyuyunca geri çeviriyo tabiki tummy time hiç yapamıyoruz deniyorum 30/40 saniye sonra çığlık kıyamet ağlamaya başlıyo napcam bilmiyorum gerçekten çok canım sıkkın aşırı kafama taktım o kadar suçluyorum ki kendimi ilk doğduğu günden itibaren buna dikkat etseydim böyle olmayacaktı
![]()