Düz kafa sendromu

mrsolefin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
21
5
1
30
Merhabalar bebeğim üç buçuk aylık kafasının arkasında düzleşme var yenidoğan zamanları zor geçti uyusun da nasıl uyursa uyusun diye hiç dokunmadın sağa sola çevirmedim çok pişmanım şimdi de dümdüz yatıyo kafasını hiç çevirmiyo geceleri sürekli çevirmek için uyanıyorum ama ben uyuduktan sonra yine düzeltiyo çok kafama takıyorum kendimi suçluyorum düz kafa yastığı kullanmaya çalışıyorum geceleri ona yatırdığımızda uykusu çok bölünüyo o yüzden gündüzleri kullanmaya çalışıyorum faydası olur mu kullanan var mı ya da bu durum ilerde düzelir mi lütfen yardımcı olun

Merhaba. Yan yatış yastıkları var onlardan kullanabilirsiniz. 2 saatte 1 de yönünü değiştirirsiniz.

Merhaba. Yan yatış yastıkları var onlardan kullanabilirsiniz. 2 saatte 1 de yönünü değiştirirsiniz.
Yan yatış yastıklarına baktım da üç aydan büyük bebeği olanlar almış fakat bebeğimiz sığmadı demişler benim oğluşum da etine dolgun birazcık sığar mı kafama takıldı aslında

Bol bol tummy time yaptırın, öğle uykularında sizin gözetiminizde yüzüstü uyutun. Yakın zamanda düzelme olmazsa kask tedavisi gerekebilir, onu da ertelemeyin ne kadar erken başlanırsa okadar hızlı yol alırsınız.

Tummy time dan nefret ediyo çok ağlıyo yüz üstü yatmayı da sevmiyo çok denedim doktora sorduğumuzda çok ciddi bi düzlük yok dedi genetik bu kafa yapısı dedi ama ben çok takıyorum kafama uykularım kaçıyo sürekli

Bir de bir kask merkezinde ölçüm yaptırın

Uyanık olduğu zamanlarda sık sık döndürün. Ben de oğlumu sürekli döndürdüm ona rağmen hafif düzleşme oldu. Ben de az da olsa genetik faktörlerin etkili olduğunu düşünüyorum. Başka bir doktordan daha görüş alabilirsiniz.

Çok inatçı benim oğluşum ben çeviriyorum anında geri çeviriyo o da, iki farklı doktor da aynı şeyi söyledi çok bombeleşmez genetik biraz dediler ama ben anne olarak düzeltmeye çalışıyorum elimden geldiğince olmayınca da moralim bozuluyo

Benim bebeğim de 2 aylık hep ya dümdüz ya tek tarafa dönüp yatıyor bi tarafı ve arkasında düzleşme var doktora sorduk ölçüm yapılarak tedavi uygulanan bir merkeze yönlendirdi pazartesi için randevu aldık. Bir de ana kucağında uzun süre yatmak da sebep oluyor muş benimki inatla başka yerde uyumuyor gündüz sinirim çok bozuk bakalım pazartesi ne diyecekler. Gören de hep düz yatırmışsın falan diyor ee doktor sırt üstü ve yastıksız yatacak diyor ben anlamadım bu işi açıkçası

Kafası düzleşmiş yorumlarından ben de sıkıldım birilerinden duydukça daha çok üzülüyorum biz de ana kucağında çok vakit geçirdik gündüz özellikle ben ev işlerini yaparken onu her odaya ana kucağıyla götürdüm beni izlerdi gece de hep düz yattı ben de kafasını döndürmek için geç kaldım sanırım artık kendi istediği tarafa döndürüp uyuyor gündüz başında durup sürekli kafasını döndürecek ilgisini çekecek şeyler yapıyorum ama geceye çare bulamıyorum çok canım sıkkın eşimin ankarada eğitimi var bi hafta onun dönüşünde ben de kafa ölçümünü yaptırmak istiyorum fotoğraf ekledim kafası böyle şu an

Eklentiler

• IMG_8547.webp
    101,1 KB · Görüntüleme: 21
tummy time, sırtına dedtek koyarak yan yatırma. baska da çok yapılacak bir dey yok. ben bu konuda o kadar biliçsiz ilerledim ama oğlum kendisi sürekli sağ ceya sola dönerek uyuyor doğduğu günden beri. asla düz tutup uyumuyor kafasını. sonradan osman gönülal hocadan bunun normal olduğunu öğrendim. cocuk en az enerji haracayacağı şekilde tutuyormus kafasını. bunun içinde kafasının en düz yeri neresiyse oraya doğru dönüyor. ben cocugu dümdüz yatırıyorum hala daha kendisi dönüyor. isterseniz siz de osman gönülal hocaya bir bakın. ona cok fazla kafa düzleşmesi hakkında soru soruluyor.

ayrıca benim oğluma bile kv galiba kafası düz falan dedi yani takmayın. düzse düz.. he diyin gecin. herkes kendi cocuguna baksın.

Çok şanslısınız ki oğlunuz kendi başının çaresine bakmış ne güzel benim oğlum ısrarla düz ama sağına meyilli yatıyo uykusunda ne kadar düzeltebilirsem düzeltiyorum ama ben uyuyunca geri çeviriyo tabiki tummy time hiç yapamıyoruz deniyorum 30/40 saniye sonra çığlık kıyamet ağlamaya başlıyo napcam bilmiyorum gerçekten çok canım sıkkın aşırı kafama taktım o kadar suçluyorum ki kendimi ilk doğduğu günden itibaren buna dikkat etseydim böyle olmayacaktı

benimki de tummy time da ağlıyor ama bir sekilde dikkatini çekmeye calisiyorum. çıngıraklar, yengeç vs vs. bir de sabah ilk uynadığında bakımlarını yaptıktan sonra yapıyoruz tummy time cünkü en keyifli olduğu zaman dilimi o zaman.

dediğim gibi sırtına destek koyarak yan yatoröaya calisin geceleri ve her emzirmeye kalktığınızda değiştirin desteği. bir sağa, bir sola dönük yatsın

Benim kızımın tam 2-3 aylıkken kafasının arkası çok düzdü. Herkes kask takmalı dedi. Doktoru ısrarla düzeleceğini söyledi. Bu arada sırt üstü yatış güvenli yatıştır en iyisini yaptınız üzülmeyin. Artık bebek kucakta bacakları aşağı salma pozisyonunda oturabilir hatta bu aydan sonra destekle oturacaktır. O nedenle tummy timeı sevmiyorsa da bol bol kucakta oturtun. Yarım yatar pozisyonda göğsünüze yüz üstü koyun. Dönmeye başladığında alan tanıyın. Dönmesini teşvik edecek geniş bir alanda yatırın. Benim kızım 9 aylık ve kafası minik pürüzler dışında tamamen düzeldi diyebilirim. Tummy timeı da hiç sevmiyordu. Ben kafasını dik tutmasını destekledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…